(Poistunut julkaisusta)

Veroasiantuntija, ennakkoperintä, Konserniverokeskus
Verohallinto

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.8.2020

Kiinnostaako sinua asiantuntijaura verotuksen parissa, suomalaisen yhteiskunnan toiminnan kannalta merkittävissä tehtävissä? Tunnetko erityisesti innostusta kansainvälistä toimintaa harjoittavien suuryritysten verokysymyksiä kohtaan?

Jos vastasit myöntävästi, tule meille Konserniverokeskukseen ennakkoperintätehtäviin!

Tehtävän kuvaus:

Konserniverokeskuksessa on avoinna kaksi vakinaista vaativuustason 11 veroasiantuntijan virkaa, joista toinen sijoittuu tuotonmaksujen ennakkoperintätehtäviin ja toinen työnantajasuoritusten ennakkoperintätehtäviin. Lisäksi etsimme ennakkoperinnästä kiinnostuneita henkilöitä kehittymään verotuksen asiantuntijatehtäviin määräaikaisissa vaativuustason 9 virkasuhteissa (trainee-ohjelma). Trainee-ohjelmassa keskitytään joko tuotonmaksujen tai työnantajasuoritusten ennakkoperintään. Edellä mainitut virat ja määräaikaisuudet täytetään 1.11.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

• Ennakkoperinnän tuotonmaksuihin liittyvissä tehtävissä työskentelet erityisesti osinkojen ja korkojen ennakonpidätys- ja lähdeverokysymysten parissa. Työ sisältää monipuolisesti finanssialan eri toimijoiden ohjaamista ja neuvonta painottuu usein rajat ylittäviin tilanteisiin. Lähdeverolaki on uudistumassa ja muutos tuo mukanaan muun muassa mielenkiintoisia kysymyksiä rekisteröityneen säilyttäjän vastuisiin liittyen.
• Ennakkoperinnän työnantajasuorituksiin liittyvissä tehtävissä työskentelet erilaisten suurten ja kansainvälistä toimintaa harjoittavien yhtiöiden työnantajana toimimiseen liittyvien kysymysten parissa. Esimerkkejä näistä ovat palkitsemisjärjestelmiä ja kansainvälisiä työskentelytilanteita koskevat asiat. Osallistut asiakkaidemme neuvontaan ja ohjaukseen ja pääset kehittämään osaamistasi monipuolisesti.

Vaativuustason 11 virkoihin valittavat henkilöt toimivat monipuolisesti ennakkoperinnän asiantuntijatehtävissä hoitaen erilaisia verovalvontaan ja asiakasohjaukseen liittyviä tehtäviä (näihin kuuluvat esimerkiksi ennakolliset keskustelut, valvontakäynnit ja verotarkastukset). Tehtävänkuvaan kuuluu lisäksi hakemusasioiden käsittelyä, osallistumista riskienhallinnan tehtäviin sekä tarvittaessa myös muihin ennakkoperinnän tehtäviin. Tehtävät saattavat sisältää myös osallistumista sidosryhmäyhteistyöhön, lainsäädännön valmisteluun sekä Verohallinnon ohjeiden kirjoittamiseen.

Trainee-ohjelmaan (vaativuustaso 9) valittavat henkilöt pääsevät tutustumaan monipuolisesti asiantuntijatehtäviin ja osallistumaan erilaisiin yllä mainittuihin verovalvontaan ja asiakasohjaukseen liittyviin tehtäviin sekä riskienhallinnan tehtäviin. Trainee-ohjelmaan kuuluu lisäksi mahdollisuuksien mukaan osallistumista hakemusasioiden käsittelyyn sekä sidosryhmäyhteistyöhön ja valittavat henkilöt pääsevät muutoinkin jo trainee-ohjelman aikana mukaan vaativien toimeksiantojen hoitamiseen.

Hakijalta odotamme:

• soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esim. OTM, KTM, HM)
• yrityselämän ja siihen liittyvän lainsäädännön tuntemusta
• sujuvaa suullista ja kirjallista esitystaitoa
• kykyä hahmottaa laajoja asiakokonaisuuksia
• erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
• oma-aloitteista ja ratkaisukeskeistä työskentelyotetta
• innostusta sekä oman että organisaation toiminnan kehittämiseen
• erinomaista englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa

Yllä olevien asioiden lisäksi luemme vaativuustason 9 virkoihin valittaville henkilöille eduksi ja odotamme vaativuustason 11 virkoihin valittavilta henkilöiltä
• kokemusta asiantuntijatehtävistä, erityisesti arvostamme kokemusta suurten ja kansainvälistä toimintaa harjoittavien yhtiöiden työnantajasuorituksiin ja/tai tuotonmaksuihin liittyvien ennakonpidätys- ja lähdeverokysymysten parissa työskentelystä
• ennakkoperintään liittyvän lainsäädännön ja oikeuskäytännön hyvää hallintaa

Tuotonmaksuihin liittyvien tehtävin osalta luemme eduksi finanssialan toiminnan ja sen tuotteiden tuntemuksen.

Tehtävän tiedot:

Tehtävän kesto: Vakinainen

Työaika:   Virastotyöaika

Tehtävä alkaa:   1.11.2020 Vakinaiset alkaen 1.11.2020 ja määräaikaiset alkaen 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan ja päättyen 31.10.2021.

Määräaikainen, päättyy:   31.10.2021

Virka on viraston yhteinen.

Palkkaukseen liittyvät tiedot:

Haettavien vakinaisten virkojen palkkaus määräytyy Verohallinnon palkkausjärjestelmän vaativuustason 11 mukaisesti, jonka mukaan tehtäväkohtainen palkanosa on 3355,79 e/kk. Haettavien määräaikaisten virkojen palkkaus määräytyy palkkausjärjestelmän vaativuustason 9 mukaisesti, jonka mukaan tehtäväkohtainen palkanosa on 2824,13 e/kk. Lisäksi molemmissa viroissa maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 48% tehtäväkohtaisesta palkanosasta, (traineet 4-8%).

Edut:

Tarjoamme sinulle innostavan ja monipuolisen työympäristön, jossa voit kehittää omaa osaamistasi ja ammattitaitoasi.

Lisäksi tarjoamme joustavan työajan, etätyömahdollisuuden, liikunta- ja kulttuurisetelit, työmatkasetelit ja ateriatuen.

Pääset tutustumaan varsinaiseen hakuilmoitukseen ja hakemaan tehtävää tämän linkin kautta:

https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=28-731-2020