(Poistunut julkaisusta)

Verkställande Direktör
Kraftnät Åland / co MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.12.2019

Kraftnät Åland Ab är systemansvarig för stamnätet på Åland och registrerad som TSO (Transmission System Operator). Det åländska stamnätet omfattar totalt ca 500 km långa 110 kV och 45 kV ledningar med stationer, utlandsförbindelser och IT-system. Med uppdraget som systemansvarig följer bl.a. ansvaret för att balans råder i landskapet mellan produktion/införsel och elförbrukning samt ansvaret för att reservkraft finns tillgänglig i stamnätet.

Verkställande Direktör

Kraftnät Åland Ab söker nu efter en driven samt innovativ VD som leder och utvecklar företaget in i framtiden.

I uppdraget som VD kommer du att:

  • Leda och utveckla verksamheten för Kraftnät Åland samt driva elmarknaden på Åland framåt
  • Utöver att du genomför utsatta handlingsplaner kommer du att ha ansvaret för affärsutvecklingen genom av att skapa och genomföra strategier samt bidra till företagets affärsplansformulering
  • Leda och motivera specialister och/eller chefer på nästa nivå genom coaching, ledarskap, långsiktig utveckling och kompetensplanering
  • Samarbeta med myndigheter, ägare och andra intressenter
  • Driva bolaget så att säkra, kostnadseffektiva, miljöanpassade och kundneutrala överföringstjänster kan erbjudas bolagets kunder
  • Följa gällande lagar inom de områden bolaget verkar och hålla dig informerad om utvecklingen inom berörda områden

Din profil
För att vara rätt person till detta uppdrag har du dokumenterad erfarenhet av personalledning samt kommersiell verksamhet och företagsadministration. Du har goda förhandlingskunskaper samt erfarenhet av teknisk verksamhet, gärna inom el eller energi.

Som ledare är du relationsbyggare och duktig på att skapa ett team som gillar att driva företaget framåt mot det gemensamma målet. Du har intresse för att utveckla företagets personal såväl fackmässigt inom respektive ansvarsområde som medarbetarnas personliga förmågor och teamets förmåga att samarbeta.

Du är en beslutsam problemlösare som har förmågan att förutse konsekvenser och jobba proaktivt.

Du har lämplig utbildning, helst högskoleexamen och arbetslivserfarenhet samt teknisk bakgrund, gärna inom energi. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Företagets kontor ligger i Jomala i närheten av Mariehamn där din arbetsplats är placerad, och vi ser det som viktigt att du är bosatt på Åland eller är beredd att flytta till Åland.

Välkommen och skicka ansökan redan idag via uratori.mps.fi, dock senast 7 januari 2020.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta styrelseordförande Ida Hellgren per telefon +358 40 5185 788. Tider för kontakt: 19–20 december kl. 9–15 eller 2–3 januari kl. 9–15.

Andra tider kan du vara i kontakt med rekryteringskonsulterna Sari Salojärvi / sari.salojarvi(at)mps.fi eller Roy Herold / roy.herold(at)mps.fi, och boka en telefontid vid behov.