(Poistunut julkaisusta)

Verkostoituja 5G-testiekosysteemiin
Viestintävirasto

Alkuperäinen julkaisupäivä 21.9.2018

Haemme Viestintäviraston 5G Momentum ekosysteemi -hankkeeseen erityisasiantuntijaa vakituiseen virkaan. 

Olet tulevaisuuteen katsova luova verkostoituja, joka on valmis toimimaan yhdessä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan eri sidosryhmien kanssa ja rakentamaan toimivaa verkostoa uusien 5G-palvelujen kokeilujen mahdollistamiseksi. 

Tunnistat yhteistyökumppaneiden visioimien 5G-palvelujen helmet, jotka voivat tulevaisuudessa edesauttaa niin yritysten kuin koko yhteiskunnankin kehitystä. Saatat alan toimijat yhteen rakentamaan ja testaamaan yhdessä uusia palvelukonsepteja. Avaat ovia yhdessä teknologian ja uusien palvelujen kehittämisestä kiinnostuneiden toimijoiden kanssa ja kaivat työkalupakistasi sopivat luovat ja ketterät ratkaisut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Osaat analysoida tulevaisuuden mahdollisia 5G-palveluita huomioiden yritysten ja muiden yhteiskunnallisten toimijoiden tarpeet sekä tuet toimijoita käytännön testien toimeenpanemisessa.

Odotamme sinulta 

  • soveltuvaa teknistä tai kaupallista korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja ja taitoja
  • kokemusta elinkeinoelämän verkostoitujana tai yhteiskuntasuhteiden hoitamisesta myös kansainvälisellä kentällä
  • kykyä ja halua oppia uusia asioita sekä kehittää toimintaa ja uusia palveluita 
  • oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen ja pitkäjänteiseen työskentelyyn
  • hyvää yhteistyökykyä sekä neuvottelutaitoa vaativissakin tilanteissa
  • hyvää esiintymistaitoa ja sujuvaa kirjallista ilmaisutaitoa myös englanniksi 
  • erinomaista suomen ja riittävää ruotsin kielen taitoa.

Arvostamme osaamistasi innovatiivisten palvelujen kehittämisessä, kaupallistamisessa tai yrityksen strategisessa suunnittelussa. Eduksi laskemme myös kokemuksen liike-elämän palveluksessa. 

Palkkaus määräytyy vaativuusluokan I (4694,74 €/kk) mukaan. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa lisää enimmillään 38 % peruspalkasta. Virka on viraston yhteinen ja sijoitettu Taajuushallinto-toimialalle.

Virkaan valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Virkaan valittavan henkilön tulee olla Suomen kansalainen (Valtion virkamieslaki 7§).

Lisätietoja 

Lisätietoaja tehtävästä antavat apulaisjohtaja Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446 ja johtaja Jarno Ilme, p. 0295 390 574. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi. 

Tallenna hakemuksesi 15.10.2018 klo 16.15 mennessä valtion työnhakusivustolle osoitteeseen www.valtiolle.fi (ID 31-158-2018). Voit myös toimittaa hakemuksesi meille osoitteella Viestintävirasto, Kirjaamo, PL 313 (Erik Palménin aukio 1), 00561 Helsinki. Merkitse kuoreen tunnus " 5 G -erityisasiantuntija, ID 31-158-2018". Hakemuksia ei palauteta.

5G Momentum -ekosysteemi

Vuonna 2020 laajemmin käyttöön tuleva 5G-mobiiliverkkoteknologia on suorituskykyinen langaton tiedonvälityksen alusta meneillään olevan digitaalisen murroksen toteuttamiseen. Se liittää laitteet, palvelut ja järjestelmät verkkoon nopeasti ja sujuvasti. Suuri kapasiteetti, lyhyt viive ja alhainen energiankulutus ovat 5G:n tärkeimpiä ominaisuuksia.
5G Momentum -ekosysteemi on liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastojen yhteinen yhteistyöverkosto 5G-teknologiapalveluiden kehittämiseen ja siihen liittyvään kokeilutoimintaan. Hankkeeseen osallistuvat sen koordinaattorina Viestintävirasto sekä hankevirastoina Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto ja Ilmatieteen laitos. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa.

5G Momentum -ekosysteemi tuo yhteen toimijoita ja mahdollistaa kokeiluja niin liikenteen, logistiikan, teollisuuden automatisaation, energian, älykaupunkien, terveyspalveluiden, robotiikan, tavaroiden internetin kuin muidenkin tulevaisuuden 5G-palveluiden osalta.

Tutustu 5G Momentum -ekosysteemiin

Lisää tietoa Viestintävirastosta ja rekrytointiprosessista

Meillä Viestintävirastossa on kehittämistä ja kehittymistä tukeva kulttuuri. Panostamme jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin tukemiseen. Joustava työaika ja etätyö helpottavat työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttämistä. Lisäksi meillä on käytössämme mm. ePassi, kuntosali ja kattava työterveyshuolto.

Lisää tietoa Viestintävirastosta

Haastattelut voidaan aloittaa jo hakuaikana, mutta ne pidetään pääsääntöisesti viikoilla 43-44. Palvelussuhteen alussa on koeaika, jonka pituus on enintään kuusi kuukautta.