(Poistunut julkaisusta)

Vastuullisuuspäällikkö
S-ryhmä

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.6.2020

Teemme yhdessä parempaa paikkaa elää. Meillä on iso vastuu siitä, että se on olemassa myös tuleville sukupolville.  Vastuullisuus leikkaa läpi liiketoimintojemme sekä kulttuurimme ja on yhtä osuustoiminnallisten arvojemme kanssa. Miltä sinusta tuntuisi olla mukana luomassa kestävämpää arkea ja vaikuttamassa ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin vastuullisuuspäällikkönä? Siihen nimittäin tarjoamme sinulle nyt tilaisuuden.


Ambitiotasomme on vastuullisuusasioissa kova. Toimintamme on tavoitteellista ja mittaamme tässä työssä onnistumistamme. Olemme aikaansaaneet paljon mutta luonnollisesti vielä on tehtävää. On hienoa, että asiakkaamme ovat yhä enemmän vastuullisuusasioista kiinnostuneita. Se kirittää meitä yhä vaikuttavampiin tekoihin.


Vastuullisuus meillä tarkoittaa koko sen kirjoa. Se on muun muassa ilmastoa ja energiatehokkuutta sekä ihmisoikeuksia, työelämän oikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Se liittyy kaikkiin toimialoihimme ja hankintaketjuihimme 20 000 yhteistyökumppanin myötä. 


Vastuullisuuspäällikkönä olet mukana kehittämässä ja toteuttamassa uutta vastuullisuusohjelmaamme osana kuuden hengen tiimiä. Vaikka työlläsi on kehittävä rooli, olet valmis pyörittämään myös arkisia asioita sekä tukemaan yksiköitämme, ketjujamme sekä osuuskauppojamme heitä koskevien tavoitteiden ja tekojen määrittelyssä sekä käytännön toteutuksessa.  Alkuvaiheessa otat haltuusi ympäristöasioiden kokonaisuudesta vesiasioiden kehittämisen, nappaat kiinni toimitusketjujen ympäristöasioiden eteenpäin viemisestä sekä tuet luonnon monimuotoisuus- ja ilmastotyötämme. Sinulla on intoa olla mukana myös vastuullisuusraportoinnissa.  Vastuullisuuden generalistina sinulla on valmius tarttua rohkeasti uusiinkin osa-alueisiin ja uskallat luottaa tiimin tukeen. 


Miksi tarttua tähän tilaisuuteen? 

Vastuullisuus on keskeinen osa strategiaamme ja pysyvä prioriteetti. Haluamme olla siinä edelläkävijöitä ja luoda sillä kilpailuetua. Se on osa kaikkia liiketoimintojamme, joiden arkeen pääset mukaan. Opit varmasti uutta, kun vaikkapa ruokakaupan ketjujemme, hotelliemme ja pankkimme kautta, katse tulevassa olet mukana suomalaisten arjessa – sitä toivottavasti kanssamme parantaen.


1. Teoillamme on merkitystä ja vaikuttavuutemme suomalaisten arkeen ja yhteiskuntaamme on ainutlaatuinen. Tässä roolissa pääset rakentamaan kanssamme Suomesta parempaa paikkaa elää. Painavasti sanottu, mutta työsi liiketoimintavaikutukset ulottuvat palveluidemme kautta miljoonien suomalaisten arkeen. Arvopohjamme on vahva ja vastuullisuus kovaa ydintämme. Näin on ollut jo yli 100 vuotta. 


2. Pääset mukaan kehittämään strategiamme kannalta merkittävää kokonaisuutta. Työllämme on vahva johdon luottamus, vastuullisuus on keskeinen osa liiketoimintojamme ja panostuksemme vastuullisuusasioihin ovat merkittävät. Pääset toimimaan liiketoimintamme kumppanina ja neuvonantajana, kun konkretisoimme vastuullisuuden teoiksi, asiakaskokemuksiksi ja vaikuttaviksi tuloksiksi.


3. Tässä tehtävässä pääset kasvattamaan laajasti osaamistasi. Tehtäväsi leikkaa läpi vastuullisuuden eri osa-alueiden ja työskentelet moninaisten, talomme tinkimättömien ammattilaisten kanssa. Vaikka olisit jo kokenutkin konkari, uskallamme luvata, että kanssamme opit ja koet uutta.


4. Meillä pääset kehitysmyönteiseen organisaatioon ja osaksi työstään innostunutta tiimiä. Olemme hyvin avoimia ja välittömiä. Emme pidä kynttilää vakan alla tai suotta jäykistele vaan huumoria, puhetta ja vauhtia piisaa. Työrauhakin toki aina kyllä tarvittaessa järjestyy. Teemme omia töitämme keskittyneesti, mutta monet asiat ratkaisemme porukalla ja olemme aina valmiita tukemaan ja auttamaan kollegaa. Arjen satunnaiset töyssyt eivät hidasta meidän rohkeaa tiimiä – tulet ennakkoluulottomaan, kokeneiden osaajien joukkoon, jossa ideoidaan ja uutta kokeillaan avoimin mielin.


5. Vastuullisuusasiat ja -trendit kehittyvät kovaa vauhtia. Me olemme aktiivinen kehittäjä ja meillä pääset varmasti mukaan monimuotoisiin kehityshankkeisiin ja pitkäjänteiseen kehitystyöhön.  Meidän arjessa rima ei jää koskaan lähtökorkeuteen.  Saat tehdä päätöksiä ja ideasi pääsevät esille ja pääset haastamaan itseäsi moninaisten vastuullisuuskysymysten parissa. Kaikki ei toki tapahdu hetkessä eikä päämäärää saavuteta ilman kovaa työtä. Olemmekin sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiimme ja pitkäjänteiseen kehittymiseemme. Yhtä tärkeä kuin päämäärä, meille on myös yhteinen matka. 


6. Meille on tärkeää, että onnistut työssäsi ja arkesi sujuu. Sitä sujuvoittavat työskentelyn joustot, työskentelykulttuurimme sekä S-ryhmän kattavat ja mielestämme mielekkäät henkilöstöedut.


Vaikka työhösi liittyy useita upeita asioita, rehellisesti on todettava: arjessa et toki aina marssi voitosta voittoon. Työhösi haasteita tuovat varmasti sen rajapintojen määrä sekä haasteet, joita ei välttämättä ole ennen ratkottu. Tavoitteet ovat meillä kuitenkin kirkkaat ja motivaatio sekä usko omaan tekemiseen korkea. Haluaisitko siis tulla rakentamaan kanssamme Suomesta parempaa paikkaa elää?

Millaisia taitoja sitten tarvitset tässä tehtävässä onnistuaksesi?


Tässä tehtävässä onnistumisen kannalta on oleellista, että olet kokenut vastuullisuuden ammattilainen ja sinulta löytyy työtäsi tukeva, soveltuva korkeakoulututkinto. Vastuullisuus on sinulle sydämen asia, mutta samalla ymmärrät ja huomiot myös liiketoiminnan lainalaisuudet.


Tätä työtä tehdään ihmisten kanssa. Ymmärrät yhteistyön merkityksen parempien tulosten saavuttamiseksi ja uusien ratkaisujen löytymiseksi. On tärkeää, että olet toiset huomioon ottava, mutta toisaalta oman näkemyksesi rohkeasti esiin tuova joukkuepelaaja. Olet jämäkkä diplomaatti, joka taitaa kompromissit ja itsenäisen asioiden maaliin saattamisen. Langat pysyvät käsissäsi tiukoissakin mutkissa ja haluat tehdä aina parhaasi. Ymmärrät kuitenkin, että se ei ole synonyymi täydellisyydelle. 


Tunnistitko edellä kuvatusta itsesi? Hienoa, seuraavaksi olisi hienoa kuulla lisää sinusta. Kuinka sinä voisit auttaa meitä tekemään niin ihmisiin, ympäristöömme ja yhteiskuntaamme vaikuttavia pieniä arjen parannuksia kuin kansainvälisestikin tarkasteltuna suuntaa näyttäviä tekoja?

Hakeminen ja lisätiedot


Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Nina juttelee mielellään kanssasi esimerkiksi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 1.7. klo 13-15 tai 2.7. klo 13-15 numerosta 010 768 0803 tai sähköpostitse nina.elomaa@sok.fi.

Työkaveriksemme voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 02.08.2020 mennessä.