(Poistunut julkaisusta)

Vastuullisuusjohtaja / SVP Sustainability
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.10.2019

Paras paikka elää. Meillä on vastuu, että tulevien sukupolvien suomalaisetkin voivat näin sanoa. Vastuullisuus leikkaa läpi liiketoimintojemme sekä kulttuurimme ja istuu samassa pöydässä osuustoiminnallisten arvojemme kanssa. Tämän pöydän ääreen haluaisimme kutsua sinut vastuullisuusjohtajaksemme – tiemme viitoittajaksi, kun konkretisoimme vastuullisuuden teoiksi, asiakaskokemuksiksi ja vaikuttaviksi tuloksiksi.

Vastuullisuusjohtajanamme olet liiketoimintamme kumppani ja neuvonantaja, kun kehitämme ja tuotamme palveluita yli 2,4 miljoonalle asiakasomistajallemme. Valmistelet hallituksemme päätettäväksi vastuullisuustyömme tavoitteet ja päätösten jälkeen ohjaat organisaatiotamme tavoitteisiin pääsyssä. Johdat ja fokusoit oman yksikkösi toimintaa sekä ryhmämme vastuullisuustyötä, kun tuet yksiköitämme, ketjujamme sekä osuuskauppojamme heitä koskevien tavoitteiden ja tekojen määrittelyssä sekä käytännön toteutuksessa. Vastaat yksikkösi budjetista sekä sisäisestä ja ulkoisesta vastuullisuusraportoinnista.

Koska maailmasi ei ole mustavalkoinen, sinun on tärkeä katse tulevassa tunnistaa sekä priorisoida vastuullisuuden viitekehyksestä agendallemme meille ja asiakkaillemme merkityksellisiä asioita. Keskustelutat meitä mutta yhtä lailla osallistut keskusteluun yhteiskunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Olet siis aktiivinen vaikuttaja – ylimmän johtomme sparraaja, ketjujemme ja osuuskauppojemme ketjukaveri sekä eri ulkoisten instanssien joukkuetoveri.

Teoillamme on merkitystä

Vastuullisuus on yksi strategisia painopistealueitamme ja sitä ohjaa arvojemme asiakaslähtöisyys, vastuunkanto, jatkuva uudistuminen ja tuloksellinen toiminta lisäksi Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmamme vuosille 2017-2020. Pian aloituksesi jälkeen tartutkin sen päivittämiseen. Pääset siis suoraan asian ytimeen.

Työhösi saat muuten hyvin tuntumaa tutustumalla uusiin haasteisiin siirtyvän edeltäjäsi Lea Rankisen blogikirjoituksiin. Niistä muutamaan jo linkki ohessa:

Tavoitteena radikaali läpinäkyvyys
30 vuotta vastuullisuustyötä – mikä on muuttunut?
Takana ilmastoherätyksen vuosi – ilmasto ei odota!
Vieläkö mietit, miksi Pride-viikko on tärkeä?

Ambitiotasomme on vastuullisuusasioissa kova. Toimintamme on tavoitteellista ja mittaamme tässä työssä onnistumistamme. Voimme ylpeänä sanoa, että olemme Lean johdolla tehneet paljon hyvää työtä tässä kontekstissa mutta luonnollisesti vielä on tehtävää. On hienoa, että asiakkaamme ovat yhä enemmän vastuullisuusasioista kiinnostuneita. Se kirittää myös sinua kanssamme yhä vaikuttavampiin tekoihin.

Ainutlaatuinen tilaisuus – eikö?

Mitä tämä rooli sinulle tarjoaa, kiteytyy mielestämme kolmeen teemaan – vaikuttamiseen, oppimiseen ja johtamiseen.

VAIKUTAT

Vastuullisuus meillä tarkoittaa koko sen kirjoa. Se on muun muassa ilmastoa ja energiatehokkuutta sekä ihmisoikeuksia, työelämän oikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Se liittyy kaikkiin toimialoihimme ja hankintaketjuihimme 20 000 yhteistyökumppanin myötä. Työsi vaikuttavuus tulee myös liiketoimintamme kokoluokasta sekä vahvasta sidoksestamme suomalaiseen yhteiskuntaan.

OPIT

Vastuullisuus on keskeinen osa strategiaamme ja pysyvä prioriteetti. Haluamme olla siinä edelläkävijöitä ja luoda sillä kilpailuetua. Se on osa kaikkia liiketoimintojamme, joiden arkeen pääset mukaan. Opit varmasti uutta, kun vaikkapa ruokakaupan ketjujemme, hotelliemme ja pankkimme kautta, katse tulevassa olet mukana suomalaisten arjessa – sitä toivottavasti kanssamme parantaen.

JOHDAT

Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia vastuullisuudesta ja kohdistavat yrityksiin yhä suurempia odotuksia. Meillä johdat ja teet pitkäjänteistä työtä, johon ylin johto on täysin sitoutunut. Ohjaat yhden suomalaisten arkeen eniten vaikuttavan kaupparyhmän vastuullisuustyötä. Olet operatiivisen liiketoimintamme johtoryhmän jäsen ja koordinoit vastuullisuustyötämme noin 30-50 avainhenkilön verkoston kautta.

Onnistumisesi avaimet

Menestyminen tässä meille tärkeässä tehtävässä ja avainroolissa edellyttää sinulta laaja-alaista kokemusta vastuullisuuden eri osa-alueiden johtamisesta. Sinulla on myös näyttöä työsi tuloksista yritystoiminnassa ja ennen kaikkea paloa näihin asioihin. Näet metsän puilta sekä eri värisävyt ja uskallat ottaa omistajuutta. Taidat siis priorisoinnin, edestä johtamisen ja päätöksien tekemisen.

Tehtävä vaatii mielestämme sinulta myös rohkeutta haastaa ja laittaa itsesi peliin. Olet luontainen verkostoituja, vaikuttava viestijä, ihmisläheinen johtaja sekä innostava esihenkilö. Haluat myös itse kehittyä.

Tunnistitko edellä kuvatusta itsesi?

Hienoa, seuraavaksi olisi hienoa kuulla lisää sinusta. Kuinka sinä voisit auttaa meitä tekemään niin ympäristöömme ja yhteiskuntaamme vaikuttavia pieniä arjen parannuksia kuin kansainvälisestikin tarkasteltuna suuntaa näyttäviä tekoja?

Hakeminen ja lisätiedot Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Boyden Finlandin kanssa. Pyydämmekin sinua hakemaan tehtävään oheisen linkin kautta 17.11.2019 mennessä. Pyytäisimme sinua lisäämään hakukirjeen ja CV:n otsikkoon haettavan roolin ja yrityksemme nimen. Olemme todella innoissamme tästä rekrytoinnista ja käymme hakemuksia läpi sekä tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan Boyden Finlandilta Carita Lahti keskustelee mielellään kanssasi tehtävästäsi ja sen tavoitteista. Caritan tavoitat parhaiten maanantaina 4.11. klo 13-14 tai keskiviikkona 6.11. klo 8-9 numerosta+358 50 500 3003 tai sähköpostitse carita.lahti@boyden.com

Olemme asiakkaiden omistama suomalainen vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, jolla on Suomessa yli 1 800 toimipaikkaa. Meidät muodostavat osuuskaupat ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) tytäryhtiöineen, jotka harjoittavat muun muassa matkailu- ja ravintolatoimintaa Virossa ja Venäjällä. Tarjoamme marketkaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä rautakaupan palveluita. Lisäksi joidenkin osuuskauppojen alueelta löytyy autokaupan ja maatalouskaupan toimipaikkoja. Tarjoamme kaikille asiakasomistajille kattavat pankkipalvelut S-Pankin kautta. Osuuskaupat ovat osuustoiminnallisia yrityksiä. Niissä omistajat ovat myös asiakkaita eli asiakasomistajia. Meidät muodostaa 19 itsenäistä alueosuuskauppaa ja niiden omistama Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK). Lisäksi meihin kuuluu kuusi paikallisosuuskauppaa. Verkostomme ulottuu koko maahan, ja toiminnassa on vahva alueellinen painotus. Osuuskauppojen omistama Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja eri ketjujen kehittämisestä. SOK:n liiketoiminta täydentää S-ryhmän tarjontaa kotimaassa ja lähialueilla.