(Poistunut julkaisusta)

Vastaanottoperhehoitaja (3 tehtävää)
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.2.2020

Tehtävän kuvaus

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi hakee vastaanottoperheitä Helsingistä tai pääkaupunkiseudulta.

Vastaanottoperheen perhehoitajan tehtävänä on ottaa hoitoonsa lastensuojelun sijoittamia lapsia, joiden elämäntilanne vaatii selvittelyä. Sijoitusten kesto vaihtelee muutamasta viikosta useaan kuukauteen. Perhehoitajan tehtäviin kuuluu yhteistyö lapsen vanhempien ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa, sekä osallistuminen lapsen ja hänen perheensä tilanteen arviointiin yhdessä vastuutyöntekijänsä kanssa. Vastuutyöntekijä tukee perhehoitajaa hänen työssään ja vastaa perhehoidon valvonnasta. Perhehoitajille on järjestetty työnohjaus.

Tehtävä perustuu toimeksiantosopimukseen. Valintaa edeltää perheselvitys ja valmennus. Perhehoitajille maksetaan kuukausittaisen peruskorvauksen lisäksi lapsikohtaista hoitopalkkiota ja kulukorvausta


Motivaatio ja kyky hoitaa kiireellisesti sijoitettuja lapsia omassa kodissa.
Terveydentila, joka mahdollistaa ympärivuorokautisen hoivan ja turvan tarjoamisen haastavissa tilanteissa oleville lapsille.

Tehtävä edellyttää perhehoitajan kotonaoloa. Vastaanottoperheen oman elämän, ihmissuhteiden ja talouden tulee olla kunnossa. Perheiltä edellytetään kykyä ymmärtää ja tukea lapsia, jotka oirehtivat elämäntilanteestaan johtuen monella tavalla.

Hoito- ja/tai kasvatusalan työkokemus ja/tai koulutus katsotaan eduksi.

Sopimusala

Muu sopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Marketta Oja p. 050 3289975, marketta.oja@hel.fi Irina Losinskij-Kovanko p. 040 1599194, irina.losinskij-kovanko@hel.fi