Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, kielikaveri, Vallipuiston päiväkoti
Espoon kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 22.12.2021

Kiinnostaisiko työ monimuotoisessa, hyvän meiningin työhteisössä?
Vallipuiston päiväkodissa toimii 6 lapsiryhmää. Henkilöstöömme kuuluu 9 varhaiskasvatuksen opettajaa, ryhmässä toimiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja, laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kieli- ja kulttuuriopettaja sekä 9 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja 2 avustajaa. Päiväkotimme sijaitsee pohjois-Leppävaarassa keskeisellä paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella ja monipuolisten liikunta- ja kulttuuripalveluiden keskellä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä avustuksella etsimme määräaikaista kielikaveri lastenhoitajaa positiivisen pedagogiikan keinoin orientoituneeseen joukkoomme Vallipuistoon. Päiväkodissamme panostetaan jokaisen arvostavaan kohtaamiseen ja tarpeista lähtevään työn ratkaisukeskeiseen kehittämiseen. Toiminnassa keskitytään kielen oppimiseen sekä vuorovaiktus- ja tunnetaitojen harjoitteluun.

Kielikaverilastenhoitajan tehtävänä on toteuttaa lapsiryhmän kieli- ja kulttuuritietoista varhaiskasvatusta yhdessä lapsiryhmän henkilöstön kanssa.
Kielikaveri-lastenhoitaja hyödyntää arjessa lasten suomen kieltä vahvistavia menetelmiä ja toimintatapoja, joissa korostuu erityisesti kieli ja vuorovaikutus, leikki, musiikki, liikkuminen ja tutkiminen. Kielikaveri-lastenhoitajan rooli etenkin lapsen leikin tukemisessa ja rikastamisessa on keskeinen keino lapsen suomen kielen ja kaverisuhteiden vahvistamisessa. Lasten osallisuuden varmistaminen ja ryhmään liittymisen taitojen tukeminen on myös tärkeä työtehtävä. Ryhmän ja lasten varhaiskasvatussuunnitelmat toimivat pedagogiikan suunnittelun pohjana tiimityössä.


Työpaikan nimi: Vallipuiston päiväkoti

Työaika: 38 h 15 min/viikko

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimus: Varhaiskasvatuslain (540/2018) mukainen kelpoisuus.

Tehtävään soveltuva kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto, esim. lastenhoitaja, päivähoitaja ja lähihoitaja (lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelma).

Tehtävässä edellytetään: hyvää suomen kielen taitoa, aktiivista työotetta ja taitoa lapsen sensitiiviseen kohtaamiseen.

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Tartuntatautilaki velvoittaa alle kouluikäisten kanssa työskentelevien tuberkuloositartuntariskin selvittämisen.

Arvostamme hyvän suomen kielen taidon lisäksi muuta kielitaitoa.

Espoon suomenkielinen varhaiskasvatus koostuu kunnallisista päiväkodeista, perhepäivähoidosta ja avoimista varhaiskasvatuspalveluista. Haluamme olla kuntalaisten korkealle arvostama ja luotettava varhaiskasvatuksen asiantuntija. Toimintamme perustuu lasten ja perheiden tarpeisiin sekä uusimpaan tutkimustietoon. Avoin ja kokeileva ilmapiiri, monipuoliset koulutusmahdollisuudet, digitaalinen kehitysmyönteisyys ja laaja pedagoginen asiantuntijaverkosto tekevät työstä meillä mielekästä, kehittävää ja monipuolista. Henkilökuntaamme yhdistää vahva ammattitaito ja ymmärrys varhaiskasvatustyön merkityksellisyydestä.

Tervetuloa osaavaan joukkoomme!

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1541780
  • Tehtäväalue: Koulutus ja opetus
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Espoo