(Poistunut julkaisusta)

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, kielikaveri, 15 tehtävää useissa eri päiväkodeissa
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.11.2019

Espoon varhaiskasvatuksessa tuetaan aktiivisesti lasten monikielisyyttä ja arvostusta omaan kulttuuriin, kieleen ja katsomukseen. Opetushallituksen varhaiskasvatukseen myöntämän positiivisen diskriminaation avustuksella vahvistamme entisestään lasten tasa-arvoa Espoossa. Nyt haemme Espooseen 15 määräaikaista lastenhoitajaa toimimaan niin kutsuttuina kielikavereina päiväkodeissa.

Kieli- ja kulttuuritietoisessa varhaiskasvatuksessa korostuu erityisesti kieli ja vuorovaikutus, sekä lorujen, leikin, musiikin, liikkumisen ja tutkimisen suunnitelmallinen hyödyntäminen arjen tilanteissa. Kielikaveri-lastenhoitajana sinun tehtävänäsi on toteuttaa lapsiryhmän kieli- ja kulttuuritietoista varhaiskasvatusta yhdessä päiväkodin muun henkilöstön kanssa. Työssäsi hyödynnät lasten suomen kieltä vahvistavia menetelmiä ja toimintatapoja. Lasten osallisuuden varmistaminen ja ryhmään liittymisen taitojen tukeminen on myös yksi keskeinen työtehtäväsi. Ryhmän ja lasten varhaiskasvatussuunnitelmat toimivat pedagogiikan suunnittelun pohjana tiimityössä.

Kielikaveripaikkoja on 15 espoolaisessa päiväkodissa. Päiväkodit ovat Hösmärin päiväkoti, Kaarnapurren päiväkoti, Kala-Maijan päiväkoti, Kiltakallion lastentalo, Kiltapuiston päiväkoti, Kirkkojärven päiväkoti, Kirstin päiväkoti, Lakelan päiväkoti, Lansantien päiväkoti, Mainingin päiväkoti, Saapasaukion päiväkoti, Saarniraivion päiväkoti, Siriuksen päiväkoti, Sokinvuoren päiväkoti ja Suvelan päiväkoti. Kielikaveri-lastenhoitajana tulet työskentelemään yhdessä näistä päiväkodeista.


Työaika: 38h 45min(viikko

Sopimusala:
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus


Kelpoisuusvaatimus: Varhaiskasvatuslain (540/2018) mukainen kelpoisuus.

Tehtävään soveltuva kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava tutkinto, esim. lastenhoitaja, päivähoitaja ja lähihoitaja (lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelma).

Tehtävässä edellytetään:

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Tartuntatautilaki velvoittaa alle kouluikäisten kanssa työskentelevien tuberkuloositartuntariskin selvittämisen. http://www.espoo.fi/fi-FI/Tyo_ja_yrittaminen/Espoo_tyonantajana/Henkilostoedut/Espoon_kaupungin_henkiloston_tyoterveysp(9536)

Arvostamme suomen kielen lisäksi muuta kielitaitoa

Espoon suomenkielinen varhaiskasvatus koostuu kunnallisista päiväkodeista, perhepäivähoidosta ja avoimista varhaiskasvatuspalveluista. Haluamme olla kuntalaisten korkealle arvostama ja luotettava varhaiskasvatuksen asiantuntija. Toimintamme perustuu lasten ja perheiden tarpeisiin sekä uusimpaan tutkimustietoon. Avoin ja kokeileva ilmapiiri, monipuoliset koulutusmahdollisuudet, digitaalinen kehitysmyönteisyys ja laaja pedagoginen asiantuntijaverkosto tekevät työstä meillä mielekästä, kehittävää ja monipuolista. Henkilökuntaamme yhdistää vahva ammattitaito ja ymmärrys varhaiskasvatustyön merkityksellisyydestä.

Tervetuloa osaavaan joukkoomme!