(Poistunut julkaisusta)

Vanhustyön johtaja
Lempäälän kunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.10.2019

Lempäälä on kasvava ja kehittyvä noin 23.000 asukkaan kunta. Uuden kuntastrategiamme visio on Kunta, joka sanoo kyllä.

Lempäälä on myönteinen keskustelukumppani, joka saattaa asiat loppuun. Olemme tavoitettavissa, puhumme avoimesti ja löydämme ratkaisut yhdessä.

Haemme

Vanhustyön johtajaa

johtamaan ja kehittämään hyvinvoinnin palvelualueen vanhuspalvelujen toimintaa. Vanhuspalvelujen tehtäväalueeseen kuuluvat kotihoito, päivätoiminta, asiakasohjaus ja avopalvelut sekä palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen. Vanhuspalvelujen eri kokonaisuuksissa työskentelee yli sata osaavaa ammattilaista ja tehtäväalueen vuosibudjetti on noin 9 miljoonaa euroa.

Tulemme panostamaan laadukkaiden ja kustannustehokkaiden kotona asumista tukevien toimintamallien vahvistamiseen ja kehittämiseen. Kehittämistyötä pääset tekemään yhdessä henkilöstön ja muiden hyvinvointipalvelujen johtoryhmän jäsenten kanssa. Sähköisten palvelujen käyttöönoton edistämisessä tukenasi on kunnan Digitiimi.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 3 §:n mukainen kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä niiden lisäksi riittävä johtamistaito.

Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä toimia verkostoissa. Työssä tarvitaan myös valmiutta ja taitoa muutosjohtamiseen. Kyky itsenäiseen työskentelyyn, organisointitaidot, talousymmärrys ja hyvät neuvottelutaidot ovat välttämätön edellytys viran hoitamisessa.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Tehtävään valitun henkilön on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan Lempäälän kunnan työterveyshuollosta (Suomen Terveystalo Oy / Lempäälän toimipiste).

Hyvinvointipalvelujen muutosvaiheessa sinulla on mahdollisuus päästä oleellisesti vaikuttamaan vanhus- ja hyvinvointipalveluissa tehtävään työhön ja organisoitumiseen; olemme auki uudenlaiselle ajattelulle. Optimaalisen kokoisessa toimintaympäristössä arki- ja verkostotyö on sujuvaa eivätkä asiat jää roikkumaan byrokratian rattaisiin. Vanhustyön johtajilla on tiivis Pirkanmaan laajuinen yhteistyöverkosto, joka tukee paikallisesti tehtävää kehittämistyötä. Lisäksi mahdollistamme osallistumisen kansallisesti järjestettäviin koulutuksiin ja tilaisuuksiin.

Työ alkaa 2.1.2020 ja palkkaus KVTES:n mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa vt. hyvinvointijohtaja Titta Pelttari, puh. 050 383 9745 titta.pelttari(at)lempaala.fi. Hae tehtävää ja liitä mukaan CV:si palkkatoiveineen osoitteessa www.kuntarekry.fi 11.11.2019 mennessä. Haastattelut järjestetään 21.11. ja 22.11. klo 13–16.