(Poistunut julkaisusta)

Valtori Akatemia (trainee-ohjelma)
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.1.2018

HAE MUKAAN VALTORI AKATEMIA -OHJELMAAN!

Sinä opintojesi loppuvaiheessa oleva tai vastavalmistunut tietotekniikan osaaja. Oletko suuntautunut opinnoissasi pilviteknologiaan tai tietoverkkoihin ja tietoliikennetekniikkaan? Miltä kuulostaisi työskentely nuoressa erityisvirastossa, jossa olisit kehittämässä valtionhallinnon julkisten pilvipalveluiden käyttöä tai valamassa perustaa valtionhallinnon perustietoteknisille ratkaisuille ja palveluille?

Etsimme uuden teknologiasukupolven osaajia ratkaisemaan perustietoteknisiä haasteita ja rakentamaan yhdessä palveluita, joilla mahdollistetaan valtiohallinnon digitalisointiin liittyviä hankkeita. Tulet saamaan hyvän läpileikkauksen valtionhallinnon eri tietoteknisistä ratkaisuista.

Ohjelma alkaa toukokuussa 2018 ja kestää 6 kk. Sijainti Helsinki. Akatemia koostuu kolmesta moduulista, joista ensimmäinen suoritetaan yhtenä ryhmänä. Tämän jälkeen traineet suuntautuvat joko tietoliikennepolulle tai pilvipalvelupolulle, joissa Akatemia suoritetaan loppuun mentoreiden opastamina.

Ohjelma suoritetaan työsuhteessa suomen kielellä. Valtori maksaa ohjelman ajalta palkkaa ja samalla saat itsellesi loistavaa työkokemusta. Osa harjoittelusta voidaan suorittaa Valtorin Turvallisuusverkkopalvelut -yksikössä. Jokaisella ohjelman läpikäyneellä on mahdollisuus suorittaa useita sertifikaatteihin tähtääviä kursseja, ja osalle tarjoutuu mahdollisuus vakituiseen työsuhteeseen.

Työtehtävät

Haemme Valtori Akatemia trainee-ohjelmaan korkeakouluharjoittelijoita kasvamaan pilvipalvelu- ja tietoliikenneasiantuntijoiden tehtäviin. Tehtävässä pääset työskentelemään kokeneiden konkareiden tukemana erilaisissa asiakasprojekteissa ja annat oman panoksesi ratkaisujen suunnittelussa.

PILVIPLVELUT
Valtori tarjoaa alustaratkaisut koko valtionhallinnon sovelluskehitykselle. Pilvipalvelut ja niiden päälle rakennetut sovellukset yleistyvät nopeasti, joten meillä pääset tekemään töitä hyvin erilaisten sovellusten ympärille rakennettujen pilvialustojen kanssa. Kykyjesi kehittyessä sinulla on mahdollisuus osallistua hyvinkin vaativiin pilvitransformaatioprojekteihin.

Pilvipalveluasiantuntijan polulla olet mukana kehittämässä valtionhallinnon julkisten pilvipalveluiden käyttöä, toimintamalleja ja monipuolisia asiakastoteutuksia. Osana asiantuntijatiimiä teet yhteistyötä asiakkuusyksiköiden kanssa varmistaen ratkaisuehdotusten toteutettavuutta monimutkaisista riippuvuuksista huolimatta. Toimit yhden tai useamman asiakkuuden parissa erilaisissa pilvipalveluhankkeissa sekä Valtorin omien asiantuntijoiden että ulkopuolisten alan johtavien toimittajien kanssa. Tehtävien sisällöt painottuvat kapasiteetti-, identiteetti- ja tietoturvatehtäviin. Akatemian aikana pääset suorittamaan työnantajan kustantamia pilvisertifikaatteja ja kursseja, joiden kautta opittuja teknologioita sovelletaan käytännön työssä.

TIETOLIIKENNEPALVELUT
Valtori vastaa koko Valtionhallinnon tietoliikenneratkaisuista. Taitojesi kehittyessä tarjoamme sinulle toimintaympäristön josta haasteet eivät lopu, ja jossa sinulla on mahdollisuus kehittyä tietoliikennealueen huippuammattilaiseksi.

Tietoliikenneasiantuntijan polulla perehdyt lähiverkkojen ja konesalien maailmaan. Olet osa asiantuntijatiimiä ja osallistut kattavasti eri tietoliikennetehtäviin kuten lähiverkkojen kartoitukseen, wlan-ympäristöjen pystytykseen, wan-yhteyksien vianmääritykseen ja valvontajärjestelmän parissa työskentelyyn. Osaamisen ja taitojen karttuessa syvennyt konesalin puolella palvelinten yhteyksien kartoitukseen ja suunnitteluun sekä verkkoon liittämiseen ja palomuurien hallintatehtäviin. Akatemian aikana pääset suorittamaan työnantajan kustantamia sertifikaatteihin tähtääviä tietoliikennekursseja. Kursseilla opittuja taitoja sovellat käytännön työssäsi.

Hakijalta odotamme
Etsimme innokkaita ja aktiivisia opintojensa loppusuoralla olevia opiskelijoita tai vasta valmistuneita henkilöitä, joilla on kova halu oppia ja kehittyä huippuammattilaisiksi. Arvostamme aktiivista ja dynaamista asennetta, joita pidämme tärkeimpinä kriteereinä hakijoilla. Olet etsimämme henkilö mikäli palat halusta päästä kehittämään ja toteuttamaan parempia ja sujuvampia infraratkaisuja Valtorille ja asiakkaillemme uusimpia teknologioita ja työvälineitä käyttäen. Toivomme, että hallitset tietoliikenne- tai pilvipalveluiden perusteet, muut työssäsi tarvitsemat opit ja taidot opetamme sinulle.

Muut tehtävään liittyvät tiedot: Tehtävän toivottu aloitusajankohta on toukokuu.Tehtävään valittaviksi ehdotettavista henkilöistä tehdään hakijoiden suostumuksella turvallisuusselvitys. Työsuhteessa noudatetaan 2 kk:n koeaikaa.

Hakeminen: Haethan tehtävää 28.2.2018 klo 16:21 mennessä www.valtiolle.fi-portaalin kautta (tehtävän ID nro: 28-1329-2017).

Lisätietoja:

Pia Petrell
Projektipäällikkö, Valtori Akatemia
040 7350707

Olli-Pekka Männistö
Ryhmäpäällikkö, Tietoliikenne-yksikkö
050 4337569

Marko Altonen
Ryhmäpäällikkö, Pilvipalvelut
050 3314641