(Poistunut julkaisusta)

Valikoimapäällikkö, käyttötavarat
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.12.2019

Mitä tapahtuu ennen kuin kauppoihin valikoituu juuri tietyt tuotteet? Mistä tuotteiden hinnat myymälässä juontuvat, miten varmistamme tuotteiden vastuullisuuden? Mitä kaikkea taustalla ja suunnittelussa on tehtävä? Mitä tehdään, ennen kuin Prisman tietty osasto, TV-mainos tai verkon erikoisvalikoima toteutuu?

Meidän on Suomen suurimpana ja suosituimpana kaupan alan toimijana varmistettava, että asiakkaamme saavat S-ryhmän kaupoista etsimänsä tuotteet edulliseen hintaan. Panostamme voimakkaasti monikanavaisen toimintamme kehittämiseen. Kuinka sinä voit meitä tässä auttaa?

Haemme valikoimat, hinnoittelu ja markkinointi -yksikön pukeutumisen ja sportin tiimiin vahvistukseksi valikoimapäällikköä vakituiseen työsuhteeseen.

Etsimme vähittäiskaupan ja käyttötavaroiden alalta jo kokemusta omaavaa moniottelijaa. Sinulla on kiinnostusta kuluttamisen trendien, muodin ilmiöiden ja muuttuvien asiakastarpeiden syvälliseen ymmärtämiseen ja lähestyt valikoimahallinnan haasteita analyyttisesti. Olet innostunut ja syventynyt analytiikan hyödyntämiseen valikoima- ja hinnoittelutyössä ja sinulla on matemaattista kyvykkyyttä ja ymmärrystä esimerkiksi hintajoustojen merkityksestä. Tehtävässä viestintätaidot ovat merkittävässä roolissa ja kykenetkin kommunikoimaan sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi. Yhteistyö tiimin sisällä ja sen ulkopuolelle on luontevaa ja toimivaa. Välillä hektisenkin arkemme keskellä sinulla pysyy langat käsissä ja siedät painetta ja tiukkojakin aikatauluja. Viet asioita ja projekteja jämäkästi eteenpäin ja toimit määrätietoisesti tavoitteiden saavuttamiseksi. Tehtävässä menestymistäsi auttaa soveltuva korkeakoulututkinto tai työkokemuksella hankittu vastaava osaaminen.

Työkavereinasi on joukko eri tuoteryhmistä vastaavia valikoimapäälliköitä, valikoimakoordinaattoreita, analyytikoita ja viestinnän asiantuntijoita. Kaikki alansa huippuammattilaisia. Toimit aktiivisessa yhteistyössä moninaisten sidosryhmiemme kanssa, joista arjessasi keskeisimpiä ovat hankinnan, tilanhallinnan, saatavuudenohjauksen ja median yksiköt. Viihdymme käyttötavarakaupan tiiviissä, jokapäiväisen kilpailun maailmassa. Päivän tilanteen lisäksi suunnittelemme ja kehitämme asioita pitkällekin eteenpäin. Meillä on reipas tekemisen meininki ja hyvä porukan yhteishenki. Työpaikka sijaitsee Ässäkeskuksessa Helsingin Vallilassa.

Valikoimapäällikön tehtävän päätarkoitus tiivistetysti

1) Kuluttajatarpeiden tunnistaminen, analysointi ja ennustaminen

2) Kysyntälähtöinen valikoimien suunnittelu, hinnoittelu ja markkinoinnin tuotteistaminen

3) Hankinnan toimeksiannot

4) Tuoteryhmäkonseptien kehittäminen ja toimeenpano strategian tavoitteiden mukaisesti

Laajemmin kuvattuna vastuullasi on myös laatia tuotekohtaiset ennusteet sekä vastata tuotteiden onnistuneesta elinkaaresta, toimintamallien systemaattisesta kehittämisestä ja myynnin ennustamisesta. Tehtävässäsi tunnistat tuoteryhmiesi markkinointi- ja viestintätarpeet sekä vastaat tuoteryhmillesi asetettujen hinta- ja tuottotavoitteiden toteutumisesta. Tämä rooli tarjoaa haasteellisen ja monipuolisen tehtäväkokonaisuuden, jonka työn jälki näkyy kaikissa ketjuissamme: Prisma, S-market, Sale, Alepa, ABC-market ja Kodin Terra. Aamupäivällä saatat analysoida myyntejä ja työstää kysyntäanalyysiä ja iltapäivällä suunnittelet kysyntälähtöistä valikoimaa. Seuraavana päivänä olet miettimässä päivityksiä tuoteryhmäkonseptiin, tapaat yhteistyöpalaverissa tavarantoimittajan ja sovit hankintapäällikön kanssa, miten ratkaisette edessä olevan tilanteen. Valitun henkilön vastuulle tulevat tuoteryhmät täsmentyvät myöhemmin hakuprosessin jälkeen.

Tulet työskentelemään SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa, jonka vastuulla on S-ryhmän vähittäiskaupan kehittäminen ja ohjaus valtakunnallisesti. Meillä pääset innovatiiviseen ja kehitysmyönteiseen organisaatioon ja osaksi työstään innostunutta asiantuntijaporukkaa. Teemme omia töitämme keskittyneesti, mutta monet asiat ratkaisemme porukalla. Olemme aina valmiita tukemaan ja auttamaan kollegaa, ja kokoonnumme tiimipalaverien lisäksi lounastunneille ja kahvihetkille.

Tiimimme kädenjälki näkyy miljoonien suomalaisten jokapäiväisessä elämässä ja on kaupankäyntinä satojen miljoonien eurojen kokoluokassa. Pääset toimimaan S-ryhmän käyttötavarakaupan ytimessä, kehittymään ja oppimaan monipuolisesti. Jos kaipaat myöhemmin urallasi uusia tehtäviä, niin vaihtoehtoja tässä jatkuvasti kehittyvässä kaupparyhmässä riittää. Erinomaisista henkilöstöeduistamme pääset lukemaan lisää täältä

Kiinnostuitko tästä mahdollisuudesta?

Jos jäit kaipaamaan lisätietoja tehtävästä, voit soittaa valikoimajohtaja Päivi Holelle puh. 010 76 80711 pe 10.01. klo 09-10 tai ma 13.01. klo 12-13 tai sähköpostitse paivi.hole@sok.fi. Hakemukset pyydämme lähettämään 19.1.2020 mennessä oheisen hakulomakkeen kautta. Huomioimme ainoastaan hakulomakkeella saapuneet hakemukset.