(Poistunut julkaisusta)

Uusi ura telineasentajana?
Barona Rakennus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.2.2020

Ramirent Finland Oy, Barona Rakennus Oy & Turun AKK yhdessä kouluttavat 15 uutta telineasentajaa Turun telakalle. Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran telineasennuksissa ilman aikaisempaa alan kokemusta. Rekrykoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi.

Telineasentajien rekrykoulutus alkaa huhtikuussa viikolla 16 ja kestää yhteensä 60 koulutuspäivää. Rekrykoulutuksen tavoitteena on pitkä työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Telineasentajan koulutukseen valitaan 15 henkilöä.

Kuvaus ja sisältö:

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu 15 telineasennusta käsittelevästä lähiopetuspäivästä sekä ohjatun työharjoittelujakson. Koulutuspäivien aikana suoritetaan muun muassa työturvallisuuskortti, hätäensiapukortti, henkilönostinkortti sekä trukkikortti. Lisäksi koulutuksessa käsitellään telinetöitä koskevaa lainsäädäntöä, työturvallisuutta, telineille tehtäviä tarkastuksia, eri telinetyyppejä, käyttötarkoituksia ja kuormituksia.

Koulutusohjelman lopussa on työharjoittelujakso Turun telakalla. Rekrykoulutus toteutetaan suomen kielellä ja koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään pääasiassa Turun AKK:n tiloissa. Valmistuttuasi koulutusohjelmasta tulet työskentelemään Ramirentin työkohteessa Turun telakalla.

Koulutus toteutetaan yhteistyönä Barona Rakennus Oy:n ja Ramirentin Finland Oy:n kanssa. Ramirent on ulkoistanut telineasennustoiminnan Barona Rakennus Oy:lle, joten työsuhteet solmitaan koulutusohjelman jälkeen Barona Rakennuksen kanssa. Tavoitteena on pitkä työsuhde koulutuksen jälkeen ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät työnantajan palvelukseen.

Odotamme hakijalta:

Koulutusohjelmaan hakiessasi sinulta ei vaadita aiempaa kokemusta alalta, vaan oikea asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Työtehtävät vaativat kohtalaista fyysistä kuntoa sekä rohkeutta työskennellä ulkona, korkeissa paikoissa. Telineasentajana työskentelet yleensä tiiminä ja työkohteina voivat olla esimerkiksi uudisrakennusten suojaaminen, saneerauskohteiden julkisivutelineiden teko tai sääsuojien laitto.

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen.

Millaista on telineasentajan työ:

Telineasentajana työskentelet työryhmissä, joissa on yleensä 2-4 asentajaa. Turkulainen Antti työllistyi koulutusohjelman kautta telineasentajaksi Turun Telakalle muutama vuosi sitten. ”Kyllähän se on niin, että koulun penkillä ei näitä hommia opita, vaan käytännön työssä”, Antti kertoo. Työharjoittelussa Antti pääsi kokeneiden asentajien mukaan oppimaan, joilta jäi käteen paljon niksejä ja oppeja.

Nyt Antti on työskennellyt 10 kuukautta Ramirentilla telineasentajana. Hän on päässyt Turun telakalla tekemään monipuolisesti erilaisia telineitä ja on viihtynyt työssään. ” Sen pienen hetken, kun mietin että lähdenkö… Niin täytyy sanoa, että hyvä että päätin lähteä mukaan”, Antti kertoo.

Työkohteina voivat olla uudisrakennuksilla esimerkiksi muuraustelineet tai rakennettavan kohteen kokonaan suojaaminen sääsuojalla. Saneerauskohteina ovat usein julkisivujen korjaamisiin tehtävät huputetut julkisivutelineet tai kattoremontteihin suojaksi tehtävät räystästelineet ja sääsuojat. Teollisuuskohteissa kuten Turun telakalla työkohteissa pääset rakentamaan monimuotoisia, yleensä hieman pienempiä telineitä koneiden huoltoihin ja muihin laitosten kunnossapitoon liittyviin työvaiheisiin.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN:

Rekrykoulutuksen haku on kaksivaiheinen ja molemmat hakemukset tulee täyttää. Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

  1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/691439 (URA-numero 691439)

  2. Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään oheisen "Hae"-painikkeen kautta, täytäthän huolellisesti myös tämän Baronan järjestelmän hakemuksen.

Koulutuksen käytännön järjestelyistä voit kysyä lisää Baronan yhteyshenkilöltä Janne Pelamo, janne.pelamo@barona.fi , puh: 050 4534481.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.