(Poistunut julkaisusta)

Uusi ura kattoasentajana
Barona Rakennus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.2.2020

Icopal Katto Oy, Barona Rakennus Oy & TTS Työtehoseura yhdessä TE-palveluiden kanssa kouluttavat 20 uutta kattoasentajaa bitumieristämiseen. Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran kattoasentajana ilman aikaisempaa alan kokemusta. Rekrykoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi.

Kattoasentajien rekrykoulutus alkaa huhtikuussa 2020 viikolla 16 ja kestää yhteensä 60 koulutuspäivää. Rekrykoulutuksen tavoitteena on pitkä työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Koulutukseen valitaan 20 henkilöä.

Lisätietoa:

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Rekrykoulutus rakentuu bitumieristystä käsittelevästä lähiopetuspäivistä sekä ohjatusta työharjoittelujaksosta. Koulutuspäivien aikana suoritetaan muun muassa työturvallisuuskortti, tulityökortti sekä ensiapukortti. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi vesikattotyöhön liittyviä tekniikoita, teorioita, määräyksiä ja ohjeita sekä korkealla työskentelyä, vedeneristystyötä, valjastyötä, telinetyötä ja sääsuojia sekä työmaalogistiikkaa.

Rekrykoulutus toteutetaan suomen kielellä ja koulutuksen lähiopetuspäivät järjestetään TTS:n tiloissa Vantaalla. Koulutusohjelman lopussa on työharjoittelujakso Icopalin työkohteissa pääkaupunkiseudulla sekä Lahden alueella. Icopal Katto Oy palvelee bitumikattourakoinnissa ja muussa vedeneristysurakoinnissa & peltikattourakoinnissa. Asiakkaita ovat muun muassa rakennuttajat, rakennusliikkeet, taloyhtiöt ja kiinteistöjen omistajat.

Tavoitteena on pitkä työsuhde koulutuksen jälkeen ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneiden kanssa solmitaan työsuhteet Barona Rakennuksen kanssa. Koulutuksen käyneillä on mahdollisuus jatkaa opiskelua työn ohessa oppisopimuksella tutkintoon saakka.

Odotamme hakijalta:

Koulutusohjelmaan hakiessasi sinulta ei vaadita aiempaa kokemusta alalta, vaan oikea asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Työtehtävät vaativat kohtalaista fyysistä kuntoa sekä rohkeutta työskennellä ulkona korkeissa paikoissa. Ajokortti on toivottava, mutta ei välttämätön. Koulutus järjestetään suomeksi, joten suomen kieltä tulee osata.

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen.

Millaista on kattoasentajan työ:

Kattoasentajana Icopalilla keskitytään kattojen bitumieristämiseen. Työtehtäviä ja työkohteita on paljon erilaisia. Työtä tehdään aina työparin kanssa ja työmaat vaihtelevat vaihtelevasti muutaman tunnin hommista kuukausien projekteihin. Työ bitumieristäjänä on monipuolista, siihen kuuluu muun muassa kuivausta, huopien asennusta, passausta, kiinnilaittoa, sääsuojien rakentamista ja niin edelleen.

Kattoasentajana käsillä tekeminen on keskiössä. Työ on fyysistä, mutta myös tarkkuutta vaativaa. Huimapää ei tarvitse olla, vaikka korkealla töitä tehdäänkin, suurin osa työkohteista on tasakattoja ja työturvallisuus on keskiössä. Koulutuksen tarkoituksena on, että kokemattomana ei tarvitse katolle lähteä!

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN:

Rekrykoulutuksen haku on kaksivaiheinen ja molemmat hakemukset tulee täyttää. Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

  1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/691444 (URA-numero 691444)

  2. Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään oheisen "Hae"-painikkeen kautta, täytäthän huolellisesti myös tämän Baronan järjestelmän hakemuksen.

Koulutuksen käytännön järjestelyistä voit kysyä lisää Baronan yhteyshenkilöltä Joonalta, joona.jokinen@barona.fi, puh: 050 572 4667

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille suomen kielen taitoisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.