(Poistunut julkaisusta)

Urheilutoiminnan kehitysyksikön päällikkö
Suomen Palloliitto

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.5.2019

Haemme joukkoomme

Urheilutoiminnan kehitysyksikön päällikköä

vastaamaan Palloliiton tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

Palloliitto on keskellä suurta muutosta, ja tahdomme tiimiimme ennakkoluulottomia, näkemyksellisiä ja rohkeita tekijöitä. Osana Seurojen Palloliitto -kehityshanketta urheilutoimintomme on organisoitumassa uudelleen ja tällä hetkellä olemme käynnistämässä uutta tutkimus- ja kehitystoimintoamme, Urheilutoiminnan kehitysyksikköä. Sinun tehtävänäsi on toimia Urheilutoiminnan kehitysyksikön tulosvastuullisena päällikkönä. Toimit urheilutoiminnon johtoryhmässä ja raportoit urheilutoimenjohtajalle.

Millaisen roolin tarjoamme Sinulle

Roolissasi pääset vaikuttamaan tulevan tutkimus- ja kehitystoimintomme rakenteen ja palvelusisältöjen suunnitteluun alusta alkaen. Vuosien 2019-2020 aikana suunnittelet tulevan toimintamallin resursseineen ja palvelukuvauksineen sekä käynnistät toiminnan vaiheittain suunnitelmien mukaisesti. Tällä hetkellä Palloliiton tutkimus- ja kehitystoiminta koostuu kolmesta valmennuskeskuksesta, joiden palvelut seuroille liittyvät kehittymisen seurannan konseptiin. Haluamme laajentaa tutkimus- ja kehitystoiminnan palveluitamme ja vastuullasi on näiden palveluiden suunnittelu ja käynnistäminen osana toimintaamme. Suunnitteilla on myös yhteistyön syventäminen Jyväskylän yliopiston kanssa ja roolisi on olla myös linkkinä akateemiseen maailmaan. 

Ydinosaamisesi

Alkuvaiheessa tehtävän painopiste on tulevan tutkimus- ja kehitystoiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä. Myös datan hankintaan, analysointiin ja soveltamiseen liittyvän prosessin johtaminen ja edelleen kehittäminen on osa tehtävääsi. Tällöin roolissasi tarvitaan tutkimus- ja kehitystoimintaan liittyvää sisältöosaamista, jotta toimintamalli ja palveluissa tarvittavat osaaminen ja prosessit suunnitellaan oikealla tavalla. Omaksut toimintaympäristömme nopeasti ja hyödynnät olemassa olevia verkostojamme ja asiantuntijoitamme suunnittelutyön tukena. Emme kuitenkaan ole etsimässä pelkästään sisältöosaajaa, vaan ennen kaikkea henkilöä, joka kykenee johtamaan toimintaa ihmisten kautta. Olemme asiantuntijaorganisaatio ja onnistumisemme edellytys on, että saamme eri toimijat puhaltamaan yhteen hiileen yhteisen tavoitteen eteen. Kun uusi toimintamalli palveluineen on saatu ajettua ylös, keskityt toiminnan ja henkilöstön johtamiseen sekä palveluidemme jatkuvaan kehittämiseen.

Tehtävästä tarkemmin

Tarkempi tehtäväkenttäsi määrittyy luonnollisesti tulevan toimintamallin mukaisesti. Tehtäviisi sisältyy todennäköisesti seuraavia osa-alueita:

  • Tutkimus- ja kehitystoiminnon rakentaminen ja kokonaisvaltainen kehittäminen
  • Yhtenäisen tiedonhallintastrategian suunnittelu ja toteutus yhteistyössä maajoukkue- ja koulutustoiminnon sekä seurojen kanssa
  • Benchmarkkaus kansainvälisen tason lajiosaamisen kehittämiseen sekä koulutusten kehittäminen
  • Strategian toteuttaminen tutkimus- ja kehitystoiminnan osalta ja budjettivastuu
  • Osallistuminen kansainvälisiin tutkimus- ja kehitysfoorumeihin (FIFA, UEFA)

Millaista profiilia olemme etsimässä

Odotamme, että Sinulla on osoitettua johtamiskokemusta sekä näyttöjä tuloksellisesta toiminnasta tutkimuksen ja kehityksen alalta. Arvostamme monipuolista urheilualan kokemusta. Urheilun/ jalkapallon tutkimuksen ja kehityksen erityisosaaminen antaa parhaimmat edellytykset tehtävässä menestymiselle, mutta kyseinen tausta ei ole välttämätön. Olennaista on ymmärrys siitä, mitä tutkimus- ja kehitystoiminta jalkapallossa on ja voisi tulevassa toiminnassamme olla, sekä kyky johtaa ko. toimintaa suomalaisen jalkapallon pelaajakehityksen edistämiseksi. Sinulla on kyky johtaa verkostoja sekä hyvät henkilöstöjohtamistaidot.

Omaat mielellään ylemmän korkeakoulututkinnon ja hallitset sujuvasti ainakin suomen sekä englannin kielet. Muut kansalliset tai kansainväliset tutkinnot katsomme eduksi, esimerkiksi UEFA:n valmentajakoulutuslisenssit.   

Lisätietoja

Liity joukkoomme äärimmäisen mielenkiintoiseen ympäristöön kehittämään sekä suo­malaisen jalkapallon mainetta että itseäsi! Hakuaika päättyy 19.5.2019 klo 23:59. Liitäthän hakemukseesi CV:si liitetiedostona. Huomioithan myös hakemusta tehdessäsi, että hakemus sisältää yhden videohaastattelukysymyksen.

Lisätietoja tehtävästä antaa urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen (+358 50 309 9345) ja henkilöstöpäällikkö Heidi Holopainen (+358 40 540 71 84).