(Poistunut julkaisusta)

Työvoimakoulutus: Paikkatietojen käyttö ja hyödyntäminen F.E.C. (Uusimaa)
Aalto University Professional Development (Aalto PRO)

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.11.2019

Paikkatiedon (GIS) käyttö lisääntyy ja sitä hyödynnetään tulevaisuudessa kaikkialla missä dataa ylipäätään käytetään. Monet yritykset hyödyntävät paikkatietoja laajasti omissa liiketoimintajärjestelmissään. Yhä useammat yritykset ovat täysin riippuvaisia ajantasaisesta ja laadukkaasta paikkatiedosta sekä niiden sen tehokkaasta hyödyntämissestä.

Aalto PRO yhdessä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa käynnistää rekrytoivan koulutusohjelman, jonka tavoitteena on kouluttaa  paikkatietoasiantuntijoita yrityksiin ja julkiselle sektorille. Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja hallitsee paikkatietotekniikan perusteet ja saa valmiudet erilaisten paikkatietojen käyttöön ja paikkatietoanalyysien tekemiseen ja työllistyy alalle.

Perinteisesti paikkatietojen ymmärretään koskevan kartoitusta ja teknisiä toimintoja. Hyviä tuloksia tänä päivänä saavutetaan myös toimialoilla, jotka eivät ole perinteisesti hyödyntäneet paikkatietoteknologiaa aiemmin. Tällaisia ammatillisia kokonaisuuksia ovat yhteiskunnassa esimerkiksi sosiaali- ja terveystoimi, sivistystoimiala, vakuutusala ja monet muut palvelualat.

Olet kohderyhmää, mikäli sinulla on:

  • korkeakoulututkinto esim. luonnontieteen tai tekniikan alalta (maanmittaus, maantiede, biologia, ympäristöala, yhdyskuntasuunnittelu, liikennesuunnittelu, logistiikka, geologia, it-ala, markkinointi jne) . 
  • tarvitset täydennyskoulutusta ja työkokemusta paikkatietojen käytöstä ja hyödyntämisestä
  • halu ja motivaatio kehittyä paikkatietoasiantuntijaksi ja työllistyä alalle

Ohjelman aikana perehdytään esim.geoinformatiikan teoreettisiin perusteisiin ja menetelmiin, paikkatietoaineistoihin ja -sovelluksiin, vektori- ja rasteri analyyseihin, avoimeen dataan, GIS-prosessien hallintaan ja satelliittipaikannukseen sekä tyypillisimpiin paikkatieto-aineistoihin, niiden käsittelyyn, tuottamiseen ja ylläpitoon.  

Kiinnostuitko? Ohjelmaan haetaan TE-toimiston sivujen kautta. Koulutuksen numero on 688942 . Ohjelmaan kannattaa hakea mahdollisimman pian, sillä etsimme yritysyhteistyöpaikkoja jo hakuaikana. Ohjelman tarkemmat tiedot sekä tietoa hakuprosessista löydät:  www.aaltopro.fi/gisfec

Hakuaika päättyy 10.12.2019.

F.E.C. (Further Educated with Companies) -koulutusohjelma
F.E.C- koulutusohjelmat toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Aalto PRO:n F.E.C.-ohjelmien tärkein tavoite on osallistujan työllistyminen. Menestyksekkään työllistymisen takaa korkeatasoinen koulutus, mahdollisuus osoittaa osaamisesi ja motivaatiosi suoraan yrityksille sekä henkilökohtainen tuki.


Lisätietoja ohjelmasta saat ohjelman yhteyshenkilöiltä:

Kimmo Rissanen, +358 10 837 3830, kimmo.rissanen@aaltoee.fi
Heikki Valtonen, +358 10 837 3854, heikki.valtonen@aaltoee.fi
Laura Isotalo, +358 10 837 3806, laura.isotalo@aaltoee.fi

Ohjelmajohtaja Anna-Maija Mäkitalo, +358 10 837 3818, anna-maija.makitalo@aaltoee.fi


Voit myös lukea Aalto PRO:n F.E.C. -ohjelmiin osallitusteneiden huippukokemuksista artikkeleista  Löytynyt: uusi työpaikka ja Sain F.E.C. -ohjelman myötä uralleni uuden suunnan!

---

Koulutusohjelma on Uudenmaan ELY-keskuksen hankkimaa työvoimakoulutusta ja se on osallistujalle maksuton.

Aalto PRO:lla, joka on osa Aalto University Executive Education -ryhmää, on yli 25 vuoden asiantuntijakokemus rekrytointiin tähtäävien koulutusohjelmien toteuttamisesta. Toimintamme osana Aalto-yliopistoa takaa korkean laadun ja luotettavuuden. Kauttamme on työllistynyt jo tuhansia työnhakijoita. Sekä ohjelmiin osallistujien että yritysasiakkaittemme tyytyväisyysaste on erinomainen.