(Poistunut julkaisusta)

Työnjohtoharjoittelija
Opteam

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.2.2018

Haluatko oppia taitoja, joista on hyötyä nyt ja tulevaisuudessa? Kiinnostaako sinua perehtyä energiatoimialaan tunnetun ja luotettavan työnantajan palveluksessa, joka toimii vastuullisesti ja tuloksekkaasti niin ympäristöä kuin ihmisiä ajatellen? Haluatko viettää ikimuistoisen kesän, jonka aikana luot vahvan pohjan jatkotyöurallesi? Jos vastauksesi on kyllä, hae meille kesätöihin kesäkaudelle 2018.

Haemme nyt Tampereen Sähkölaitokselle

TYÖNJOHTOHARJOITTELIJAA

Vastuullesi kuuluvat kaukolämpöasentajatiimin työnjohdolliset esimiestehtävät, kuten työtehtävien jakaminen ja henkilöstön resurssointi sekä työsuoritteiden laadunvalvonta. Saat työhösi kattavan perehdytyksen seniorikollegalta, joka tukee sinua tehtävän haltuunotossa ja siinä menestymisessä. Tarkka tehtävänkuva rakentuu osaamisesi ja ammatillisten valmiuksiesi mukaan.

Odotamme sinulta vähintään kahden vuoden insinööriopintoja (AMK/DI). Arvostamme pitkäjänteistä ja jämäkän rauhallista toimintatyyliä sekä aitoa kiinnostusta työnjohtotehtävissä toimimiseen. Tekninen tausta ja aiempi kokemus esimiestyöstä katsotaan eduksi. Toimit tiiviissä yhteistyössä kaukolämpöasentajien ja asiakkaittemme kanssa, mitä edesauttavat hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä asiakaslähtöisyys. Työsuhde alkaa toukokuun alussa ja tehtävissä on mahdollista jatkaa syyskuulle saakka.

Lisätietoja tehtävistä antavaa Opteamin henkilöstökonsultti Kristiina Lehmus (p. 050 396 4686) tiistaina 6.2, kello 14.00 – 15.30, perjantaina 9.2. kello 9.00 - 11.00 sekä maanantaina 19.2. kello 8.00-10.00. Toimitathan hakemuksesi Opteamin sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta 28.2.2018 mennessä.

Kesätyöntekijämme kertovat viihtyneensä meillä, koska he saavat soveltaa oppimiaan taitoja käytäntöön, työpäivät ovat vaihtelevia ja työkaverit ovat mukavia ja auttavaisia. Tule meille osaamaan, oppimaan ja turvaamaan tulevaisuutesi.

Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta.