(Poistunut julkaisusta)

Työnjohtaja, etuputsityöt
Aalto Henkilöstöpalvelut

Alkuperäinen julkaisupäivä 2.7.2019

Aalto Henkilöstöpalvelut on voimakkaasti kasvava henkilöstötalo. Olemme osa kansainvälistä OTIGA Groupia ja yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.

Asiakkaamme erityisosaamisalueina on lattioiden pumpputasoitukset, kokonaisvaltaiset lattialämmityskokonaisuudet sekä lattioiden pohjatyöt ja lattoiden pinnoitukset. Yritys on perustettu vuonna 1986, ja he toimivat koko Suomen alueella. Yrityksellä on toimipisteet Kangasalla ja Tuusulassa.

He hakevat kauttamme Pirkanmaan alueelle työnjohtajaa etuputsitehtäviin. Joitakin työmaita voi sijaita myös Satakunnan puolella.

Tehtävässä edellytetään työkokemusta vastaavista tehtävistä usean vuoden ajalta, vastuullista ja ahkeraa työotetta, reippautta, esimiestaitoja, ongelmanratkaisukykyä. Hakijalta toivotaan hyvää suomen kielen taitoa. Englannin ja muiden kielien taidosta on hyötyä. 

Asiakkaamme tarjoaa
- monipuolisia, mielenkiintoisia ja vastuullisia työtehtäviä
- toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen
- innovatiivisen ja osaavan yrityksen, jossa työskennellä ja mukavan työyhteisön
- kilpailukykyisen palkkauksen

Tehtävään valittava henkilö rekrytoituu suoraan asiakasyrityksemme palvelukseen. Aloitus sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa henkilöstökonsultti Liudmila Ridal, Aalto Henkilöstöpalvelut, puh. 050 400 1378, liudmila.ridal@aaltovoima.fi

Kiinnostuitko? Mikäli olet etsimämme henkilö, täytä pian sähköinen hakulomakkeemme, sillä työt alkavat nopealla aikataululla ja aloitamme potentiaalisten hakijoiden haastattelun ennen hakuajan umpeuduttua. Muistathan liittää mukaan CV:si.

Tutustuthan Aaltovoiman vinkkipalkkio- ja suositteluvideoihin.

https://youtu.be/LyNsUc_NyWA

https://youtu.be/TFjqszrbhfY


Löydät meidät myös Facebookista

www.facebook.com/aaltovoima

 

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on rekrytointiprosessin, työnhakijalle tai työnantajalle tarjottavien palvelujen kannalta tarpeen. Säilytysajassa huomioidaan voimassa olevan lainsäädännön määräykset.