(Poistunut julkaisusta)

Työmaainsinööri Etelä-Suomen alueelle
Aalto Henkilöstöpalvelut

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2018

Aalto Henkilöstöpalvelut on voimakkaasti kasvava henkilöstötalo. Olemme osa kansainvälistä OTIGA Groupia ja yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Aalto Henkilöstöpalvelut on Työelämän Pelastusrengas työnhakijoille ja työnantajille.

Asiakkaamme Jalon Uusimaa Oy on yli 30 vuotta Itä-Suomessa menestyksekkäästi rakentaneen JL-Rakentajat Oy:n uusi tytäryhtiö Etelä-Suomessa. Emoyhtiön tavoin myös Jalon Uusimaa rakentaa asuntoja sekä liike- ja toimitiloja ja toteuttaa korjausrakentamisen hankkeita. Jalon Uusimaan toimipisteet sijaitsevat Lahdessa ja Vantaalla. Konsernin omistajana on liki 100-vuotias perheyritys, Toivakka-Yhtiöt.

Asiakasyrityksemme etsii nyt kauttamme 

TYÖMAAINSINÖÖRIÄ Etelä-Suomen alueelle.

Tehtäviisi kuuluu rakennusliikkeen hankintaan ja laskentaan liittyvät työt. Tekninen koulutus ja alueellinen toimittaja- ja urakoitsijakenttätuntemus on eduksi tehtävien hoidossa. 

Tehtävässä menestyminen edellyttää:
- soveltuvaa rakennusalan koulutusta (rakennusmestari tai -insinööri)
- kokonaisnäkemystä työmaaprojektien työmaainsinöörin tehtävistä 2-3 vuoden ajalta
- vastuullista ja ahkeraa työotetta
- hyviä vuorovaikutus- ja it-taitoja
- aktiivisuutta ja organisointitaitoja

Asiakkaamme tarjoaa haastavan ja itsenäisen työn voimakkaasti kasvavassa yrityksessä, jossa on käytössä toimivat järjestelmät. Samalla saat mahdollisuuden edetä urallasi nykyaikaisessa rakennusliikkeessä ja olla mukana kehittämässä toimintaa. 

Henkilö rekrytoituu suoraan asiakasyrityksemme palvelukseen. Aloitus sopimuksen mukaan.

Lisätiedot: rekrytointikonsultti Pirjo Häyhä-Salovaara, AaltovoimaPro, puh. 0400 728 748, pirjo.hayha-salovaara@aaltovoima.fi

Kiinnostuitko? Jos tunnet, että kuvaus sopisi Sinuun ja haluaisit olla mukana kasvavan yrityksen toiminnassa, täytä sähköinen hakulomakkeemme. Muistathan liittää mukaan CV:si. Aloitamme potentiaalisten hakijoiden haastattelut jo ennen hakuajan umpeutumista.

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on rekrytointiprosessin, työnhakijalle tai työnantajalle tarjottavien palvelujen kannalta tarpeen. Säilytysajassa huomioidaan voimassa olevan lainsäädännön määräykset.