(Poistunut julkaisusta)

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö
Varma

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.8.2019

Haemme työkykyjohtamisen kehityspäällikköä Tampereelle.

Kiinnostaako sinua liiketoimintalähtöinen työkykyjohtaminen ja työn muutoksen teemat?
Tiedätkö, miten organisaatioissa ehkäistään työkykyriskejä, viedään läpi muutosta ja tuetaan aikaansaamista?  Onko sinulla kokemusta yhteistyöstä liiketoimintajohdon, esimiesten, HR:n ja työterveyshuollon kanssa?

Haemme maakuntatiimiimme työkykyjohtamisen kehityspäällikköä tunnistamaan ja tukemaan Hämeen ja Pirkanmaan alueella toimivien asiakasorganisaatioittemme työkykyjohtamisen tarpeita ja tavoitteita. Tehtävässä pääset konsultoimaan, fasilitoimaan ja valmentamaan asiakkaitamme liiketoimintalähtöisessä työkykyjohtamisessa ja sen käytännön toteutuksessa.

Odotamme sinulta aktiivista, itseohjautuvaa ja kehittävää työotetta, paloa asiakastyöhön, yhteistyö- ja valmennusosaamista sekä tiimityöskentelytaitoja. Korkeakoulututkinto, vankka työkykyjohtamisen osaaminen sekä liiketoiminnan ja HR-prosessien käytännön ymmärrys ovat kehityspäällikön tehtävässä menestymisen edellytys. Hyvä englanninkielen taito on eduksi. Työ sisältää matkustamista. Tehtävä on vakituinen.

Tarjoamme sinulle huikean näköalapaikan suomalaiseen työelämään ja yrityksiin sekä mahdollisuuden jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Me varmalaiset arvostamme osaavia työkavereitamme, hyvää esimiestyötä ja mahdollisuutta tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Työyksikkömme koostuu työstään innostuneista kehityspäälliköistä, joiden kesken vallitsee innostava ja sparraava tekemisen meininki. Työkulttuurimme kulmakivinä ovat ketteryys ja vastuunkantajuus.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa alueellisen työkykyjohtamisen tiimiesimies Teija Rönn 22.8. klo 13-14, tai 27.8. klo17-18. p.050 475 8679

Hakeminen

Hae tehtävää täyttämällä hakulomake viimeistään 31.8.2019