(Poistunut julkaisusta)

Työkykyjohtamisen asiantuntija, Helsinki
Verohallinto

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.10.2019

Onko valmentava johtaminen sinulle luontaista? Onko työkyvyn ja työhyvinvoinnin johtamisen ohjaus ja kehittäminen sinulle sydämen asia? Uskotko, että työkykyä voi vahvistaa ennakoivalla ja järjestelmällisellä johtamisella?

Verolla johtamisen ytimenä on onnistumisen mahdollistaminen ja teemme sitä valmentavalla otteella. Haluamme pitää hyvää huolta henkilöstöstämme. Työkykyjohtamisen avulla annamme esimiehille ja johtajille työkaluja ja tiedolla johtamisen välineitä työhyvinvoinnin johtamiselle.

Sinun tehtäväsi uutena työkykyjohtamisen asiantuntijana on luoda näitä työkaluja, mittareita ja analytiikkaa, sekä sparrata esimiehiämme ja johtoa näiden hyödyntämisessä. Tehtävässä osallistut erilaisiin kehittämishankkeisiin johtamisen ja työkyvyn ammattilaisena ja valmennat näissä asioissa.

Verolla johdetaan tiedolla, minkä vuoksi tehtävässä menestyminen edellyttää analyyttista työotetta ja tiedolla johtamisen työvälineiden hallintaa. Tukenasi on rautainen henkilöstöjohtamisen asiantuntijoiden joukko, jonka kanssa uudistat ja kehität näitä asioita.

Meillä pääset mukaan seuraaviin tehtäviin:
- vahvistat Verohallinnon työntekijöiden työkykyä
- tuet henkilöstön kokonaisvaltaista työhyvinvointia
- kehität esimiehiemme asiantuntemusta työhyvinvoinnin johtamisessa
- rakennat työkaluja, analytiikkaa ja menetelmiä suunnitelmallisen työkykyjohtamisen tueksi

Työviikkosi voivat koostua seuraavanlaisista tehtävistä:
- esimiesten ja johdon sparraamisesta työkykyjohtamisessa
- valmentamisesta ja kouluttamisesta
- työkykyjohtamiseen liittyvän tiedon analysoinnista ja asiantuntijanäkemyksen luomisesta johtamisen kehittämisen tueksi
- kehittämisprojekteista

Mikä tekee asiantuntijan työstä tärkeää? Kun työskentelet Verohallinnossa, luot yhdessä kollegoidesi kanssa edellytyksiä sille, että Verohallinto pääsee kohti tavoitettaan olla maailman paras verohallinto! Yhdessä varmistamme sen, että meillä työskentelevillä verolaisilla on parhaat edellytykset onnistua omassa työssään. Siten rakennamme pohjaa organisaatiolle, jota tarvitaan hyvinvointiyhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseen.

Työkykyjohtamisen asiantuntijana tehtäviesi pääpaino on työkykyjohtamisen työkalujen, analytiikan ja menetelmien kehittämisessä sekä johtamisen kehittämisessä tällä saralla, mutta olet käytettävissä myös muihin henkilöstöhallinnon tehtäviin.

Tehtävään voidaan soveltaa enintään kuuden (6 kk) kuukauden koeaikaa.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusehtona valittavalta henkilöltä edellytetään suomen tai ruotsin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa. (Valtioneuvoston asetus Verohallinnon virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta (1052/2009) 2.1 §).

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

-vahvaa kokemusta työkykyjohtamisesta ja sen työkalujen, analytiikan ja menetelmien kehittämisestä sekä valmentavan johtamisen kehittämisestä
- oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja hyvää palveluasennetta
- ripeää toimintaotetta, hyvää organisointikykyä ja kykyä toimia useassa projektissa samanaikaisesti sekä aktiivista kehittämisotetta
- hyvää suullista ja kirjallista viestintätaitoa sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
- soveltuvaa korkeakoulututkintoa

Luemme eduksi

Eduksi luetaan laaja-alainen kokemus erilaisista HR-tehtävistä tai työkykyjohtamisen kehittämisestä yritysmaailmassa, julkisella puolella tai työterveyshuollossa. Myös englannin kielen sujuva osaaminen on etu.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy Verohallinnon palkkausjärjestelmän vaativuustason 12 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 3671,30 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 48% tehtäväkohtaisesta palkanosasta (alkuvaiheessa noin 4 - 12 %).

Edut

Joustava työaika, etätyömahdollisuus, liikunta- ja kulttuurisetelit, työmatkaseteli sekä työantajan tukema lounas.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Pirta Karlsson tavoitettavissa: ma 28.10. klo 12.00-13.00, pe 1.11. klo 14.00-15.00 tai ma 4.11. klo 14.00-15.00.
Merja Jämsä tavoitettavissa: ma 4.11. klo 14.00-14.45.

Huomioithan, että hakemukset ovat julkisia.