(Poistunut julkaisusta)

Työhyvinvointipäällikkö
Murata Electronics Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.8.2019

Olemme uudistaneet toimintaamme työhyvinvointi- ja työsuojelutehtävien toteutuksen osalta ja nyt etsimme työhyvinvoinnin kokenutta ammattilaista edistämään kehitystä kanssamme. Tavoitteenamme on löytää työhyvinvointipäällikkö, juuri rekrytoidun työsuojelupäällikkömme rinnalle, vastaamaan työhyvinvointikokonaisuudestamme.

Otamme merkittäviä askelia kohti entistä turvallisempaa sekä terveellisempää työympäristöä ja -kulttuuria. Panostamme työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden merkittävyyden havainnollistamiseen, tietoisuuden lisäämiseen sekä näkyvyyteen työskentelyssämme. Yhteisenä tavoitteenamme on sekä työturvallisuus- että työhyvinvointitoimintojemme kehittäminen ja kokonaisvaltaisen työturvallisuuskulttuurin edistäminen, sillä jatkuva parantaminen vie meitä eteenpäin.

Tarjoamme sinulle itsenäisen, vastuullisen ja vaikutusvaltaisen tehtäväkokonaisuuden, jossa saat vapauksia ideoida sekä kehittää prosessejamme ja toimintaamme. Tehtäviisi kuuluu niin työhyvinvoinnin johtaminen, koordinointi, kehittäminen kuin operatiivinen toteuttaminenkin yhteistyössä sekä henkilöstömme että muiden sidosryhmiemme kanssa.

Työhyvinvointipäällikkönämme keskeisimmät vastuualueesi sekä työtehtäväsi yhteistyössä esimiesten ja henkilöstön kanssa ovat:

  • niin päivittäisten kuin pitkän tähtäimenkin työkykyriskien tunnistaminen ja hallinta ennenaikaisten eläköitymisten sekä työkyvyttömyyseläkeriskien ja -kustannusten minimoimiseksi
  • työeläkevakuutusyhtiöyhteistyön, ammatillisen kuntoutuksen ja eläkeratkaisujen aktiivinen kehittäminen
  • hyvinvointipalveluiden hyödyntäminen, jotta voimme tukea henkilöstön jaksamista ja ennaltaehkäistä hyvinvointia heikentäviä riskitekijöitä
  • hankkeiden yhdistäminen liiketaloudellisiin hyötyihin
  • työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyvien valmennusten ja työpajojen järjestäminen, esimiesten tukeminen työkyky- ja hyvinvointiasioissa
  • työterveyspalveluiden yhteistyön johtaminen ja sopimusten sekä toimintasuunnitelmien laadinta
  • loistavien vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojesi hyödyntäminen sekä luomalla että ylläpitämällä vuoropuhelua johdon ja henkilöstön välillä esimerkiksi työyhteisövalmennushankkeessamme

Tulet työskentelemään HR-yksikössämme, jossa tuemme toisiamme menestyäksemme yhdessä. Lisäksi Cross‑Functional Team -kulttuurimme myötä saat työssäsi sparrailutukea ja kannustusta eri alojen huippuasiantuntijoilta, jotka jakavat mielellään osaamistaan kanssasi ja haluavat oppia sinulta. Sinulta löytyy tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä työkokemusta työhyvinvointityöstä yritysmaailmassa. Työotteesi on toimelias, edistät asioita järjestelmällisesti ja viestit hyvin englannin kielellä. Raportoit työssäsi henkilöstöjohtajallemme.

Toivottavasti innostut työhyvinvointikokonaisuudestamme, joka ulottuu tuotantotyöstä toimihenkilötyöskentelyyn ja ymmärrät siihen liittyvät mahdollisuudet sekä haasteet. Aikaisempi kokemus prosessiteollisuudesta tukee menestymistäsi työympäristössämme. Tarjoamme tieteellisiin menetelmiin pohjautuvat, vakaat toimintatavat ja prosessit, mutta meillä on myös paljolti kehitettävää, joten toivomme sinun tarjoavan arvokasta asiantuntijuuttasi. Perehdytämme sinut kattavasti tehtävään eri organisaatioidemme toimesta. Perehdytyksen myötä myös puhdastiloissa toteutettava tuotantomme tulee sinulle tutuksi.

Muratalla me rakennamme uniikkeja ja merkityksellisiä tuotteita, jotka edistävät yhteiskunnallista kehitystä parantamalla elämänlaatua sekä mahdollistamalla turvallisen, itseohjautuvan ajamisen. Meidän innovatiivisen anturiteknologiamme avulla autot pysyvät teillä, ihmisten sydämet jatkavat sykkimistään ja sillat eivät romahda. Mikäli haluat tukea yhteiskunnallista kehitystä kanssamme ja olet valmis loikkaamaan urapolkusi seuraavalle etapille, toivomme saavamme kunnian tutustua sinuun paremmin!

Olehan yhteydessä henkilöstöjohtajaamme Kirsi Nurmelaan, joka kertoo sinulle mielellään lisätietoja tehtävästä ja Muratalla työskentelystä. Tavoitat Kirsin puhelimitse ti 3.9. klo 8-9.30, to 5.9. klo 8-9 ja to 12.9. klo 8-9 numerosta 0400 969 888.

Jätäthän meille hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 18.9.2019. Täytät hakemuksen näppärästi rekrytointijärjestelmämme kautta. Etenemme rekrytointiprosessissa pikimmiten soveltuvien henkilöiden kanssa. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin hakuajan päättymisen jälkeen. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!