(Poistunut julkaisusta)

Työelämäasiantuntija
Keva

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.8.2020

Haemme työnantaja-asiakkaidemme palveluun, työnantaja-asiakkuudet ja työkykyjohtaminen -yksikköön, kokenutta HR-osaajaa ja asiakaslähtöistä, digitaalisista ratkaisuista innostuvaa työhyvinvoinnin kehittäjää.  Autamme työnantaja-asiakkaitamme vahvistamaan henkilöstön työkykyä pitkäjänteisesti ja ennakoivasti, mikä lisää työhyvinvointia ja tuottavuutta sekä pienentää työkyvyttömyyden kustannuksia. Tuloksena on eläkkeiden rahoituksen kestävämpi perusta.

Tehtäväsi työelämäasiantuntijana on auttaa työnantaja-asiakkaitamme

  • vahvistamaan henkilöstön työkykyä, uudistumiskykyä ja tuloksellisuutta sekä ennakoimaan työkykyriskejä
  • edistämään työkykyä tukevien prosessien ja käytäntöjen kehittämistä
  • vaikuttamaan työkyvyttömyyden kustannusten alenemiseen
  • hyödyntämään digitaalista oppimisympäristöä ja HR-analytiikkaa em. tavoitteisiin pääsemiseksi.

Työ on itsenäistä, vastuullista tiimityötä sekä kunta-alan asiakkuuksissa että digitaalisten oppimissisältöjen kehityksessä. Yhteistyökumppaneitasi ovat mm. kuntaorganisaatioiden johto ja HR, työterveystoimijat, Kevan asiakaspäälliköt, työelämäasiantuntijat, digitaalisten palvelujen kehittäjät, ammatillisen kuntoutuksen ja työkyvyttömyysratkaisujen asiantuntijat. Työ sisältää palveluiden jatkuvaa kehittämistä tiimeissä sekä yhdessä asiakkaiden kanssa. Työssäsi fasilitoit erilaisia vuorovaikutteisia tilaisuuksia ja työpajoja digitaalisesti ja kasvokkain.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta

  • usean vuoden työkokemusta HR-tehtävistä mielellään julkiselta alalta
  • osaamista hyvistä työkykyjohtamisen käytännöistä ja prosessien kehittämisestä
  • kokemusta yhteistyöstä yritys-/yhteisöasiakkaiden kanssa
  • vankkaa motivaatiota digitaalisen oppimisen edistämiseen
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Esiinnyt mielelläsi ja viestit sujuvasti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Työskentelet sujuvasti digitaalisissa työympäristöissä, tuotat digitaalisen oppimisen sisältöjä ja olet valmis kehittämään näitä taitojasi. Osaat hyödyntää henkilöstötietoa organisaation kehittämisessä. Sinulla on matkustusvalmius kotimaassa.

Katsomme eduksi kokemuksen osaamisen ja digitaalisten palvelujen kehittämisestä sekä monipuolisesta ohjaus-, coaching- ja fasilitointiosaamisesta. Asiakaskeskeisyys ja ratkaisukeskeinen toimintatapa ovat tärkeitä menestymisen edellytyksiä.

Tarjoamme sinulle haasteellisen ja yhteiskunnallisesti merkittävän tehtäväkentän, monialaisen ja asiantuntevan työyhteisön ja tilaisuuden kehittää ja oppia uutta joka päivä.

Tehtävä on määräaikainen, perhevapaan sijaisuus 15.9.2020 – 30.6.2021. Aloitus sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja tehtävästä antaa 

palvelupäällikkö Riina Koskela-Manninen, puh. 050 586 7631

soittoaikoina

7.8. klo 8.30 - 9.30
11.8. klo 14.00 - 15.00
14.8. klo 12.00 -14.00
17.8. klo 9.00 - 10.00
20.8. klo 12.00 -13.00
25.8. klo 9.00 - 10.00.

Jätä hakemuksesi, palkkatoiveesi ja CV ilman todistusjäljennöksiä tiistaihin 25.8.2020 klo 16.00 mennessä. Otamme huomioon vain rekrytointijärjestelmämme kautta määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset.