(Poistunut julkaisusta)

Tutkimusylijohtaja
Luonnonvarakeskus

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.10.2018

Organisaation esittely

Luonnonvarakeskus (Luke) on noin 1300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio. Tehtävämme on tutkimuksen keinoin edistää uusiutuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä niihin liittyvän elinkeinotoiminnan kestävyyttä, kannattavuutta ja kilpailukykyä. Luonnonvarakeskus tuottaa myös tutkimukseen perustuvaa tietoa päätöksenteon tueksi. Luonnonvarakeskuksen tavoite on olla globaalisti merkittävä ja tunnettu biotalouden tutkimusorganisaatio. Toimipaikkaverkostomme kattaa koko Suomen.

Lukelaisena pääset tekemään töitä yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa. Tarjoamme kaikille työntekijöillemme monipuoliset työtehtävät, mahdollisuuden kehittyä ja toimia osana asiantuntevaa tiimiä.

Tehtävän kuvaus

Luken tutkimusylijohtajan siirryttyä Luken pääjohtajaksi haemme organisaatioomme uutta

TUTKIMUSYLIJOHTAJAA

Tutkimusylijohtajana vastaat Luken tutkimusprosessista, tutkimuksen tavoiteasetannasta ja sen vaikuttavuudesta. Tutkimusylijohtajana valmistelet Luken tutkimusstrategiset linjaukset ja rahoitukselliset tavoitteet. Rakennat kansainvälisesti kilpailukykyistä ja kunnianhimoista hankeportfoliota ja varmistat tutkimuksen tieteellisen vaikuttavuuden. Vastaat Luken tutkimusohjelmien ohjauksesta ja arvioit tutkimustoiminnan toteuttamista. Toimit joustavasti matriisissa yhdessä tutkimusohjelmien vetäjien ja tutkimuspäälliköiden kanssa. Hoidat aktiivisesti Luken tutkimuksellisia sidosryhmäsuhteita ja toimit Luken edustajana ja linkkinä sidosryhmiin, rahoittajiin ja muihin tutkimuslaitoksiin kansallisesti ja kansainvälisesti. Olet rakentamassa Lukesta yhtä johtavista biotalouden tutkimuslaitoksista Euroopassa tulevien vuosien aikana.
Toimit Luken johtoryhmän jäsenenä ja raportoit pääjohtajalle.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Tutkimusylijohtajan viran kelpoisuusvaatimuksina ovat tohtorin tutkinto, tehtävän edellyttämä monipuolinen kokemus sekä tutkimustoiminnan johtamistaito.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Hakijalta odotamme

Säädettyjen kelpoisuusvaatimusten lisäksi tehtävän onnistunut hoitaminen vaatii strategista näkemystä, tutkimuskentän laajaa tuntemusta sekä vahvaa rahoituksen hankinnan ja eri rahoitusinstrumenttien tuntemusta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Olet kokenut, vahvat kotimaiset ja kansainväliset verkostot omaava ja biotalouden kenttää monipuolisesti tunteva johtaja. Toimit rohkeasti, innostuneesti sekä motivoiden ja innostaen. Haluat viedä asioita eteenpäin matriisissa ja haluat onnistua edistämällä Luken tutkijoiden onnistumista ja tutkimuksen vaikuttavuutta. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutus-, esiintymis- ja organisointitaitoja sekä kykyä toimia nopeasti muuttuvassa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tehtävä edellyttää myös erinomaista englannin kielen taitoa.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Tehtävä alkaa: 15.1.2019 tai sopimuksen mukaan

Määräaikainen, päättyy: 14.1.2024, Viran luonne

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   29.10.2018 16:00

ID:   30-412-2018

Sähköiset hakemukset:

  • Hae tehtävää sähköisesti tämän linkin kautta.

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Johanna Buchert, Pääjohtaja (tavoitettavissa 11.10. klo 14 – 16 ja 18.10. klo 9 – 12) puh. 029 532 6663

Laura Typpö, Mercuri Urval, puh. 040 7319797

Toimipiste

Luonnonvarakeskus
Latokartanonkaari 9
00790 Helsinki