(Poistunut julkaisusta)

Tutkimusteknikko
Oulun yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.12.2018

Oulangan tutkimusasema on Oulun yliopiston Infrastruktuuri-yksikön Kuusamossa sijaitseva alueyksikkö. Asema perustettiin vuonna 1966 palvelemaan bio- ja geotieteellistä tutkimusta ja opetusta. Nykyisin asema on yliopiston monitieteinen alueellinen yksikkö, joka toteuttaa opetukseen ja tutkimukseen liittyvän perustehtävänsä ohella yliopiston aluetoimintaa Koillismaalla. Asema tarjoaa modernin tutkimus- ja koulutusympäristön niin tutkijoille, opiskelijoille, opettajille kuin kurssien, seminaarien sekä kongressien järjestäjille. Erityisiä tutkimuksen fokusalueita Oulangalla ovat virtavesiekologian tutkimus ja kokeellinen ilmastonmuutostutkimus.

Haemme nyt Oulangan tutkimusasemalle

TUTKIMUSTEKNIKKOA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.3.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tutkimusteknikolta edellytetään kokemusta ja osaamista liittyen teknisten, monimutkaisten ja korkeatasoisten tieteellisten kenttätutkimus- ja mittauslaitteistojen hoitamisesta, kunnossapidosta ja tällaisten järjestelmien rakentamisesta. Aito innokkuus uusiin asioihin perehtymiseen ja uuden oppimiseen luetaan ansioksi. Kyseessä on tutkimusta tukeva/auttava tehtävä, ja kokemus tutkimuksista on hyödyksi. Mieltymys luonnossa liikkumiseen ja työskentelyyn sekä toimiminen monikansallisten tutkimusryhmien apuna on olennainen osa tehtävää. Henkilöltä toivotaan luontaisia ryhmätyötaitoja, ja kykyä myös itsenäiseen työskentelyyn. Työskentelypaikka on Oulanka.

Tehtävän hoitamisessa monenlainen koulutustausta katsotaan sopivaksi, mm. LuK/maisteri -tasoiset ja vastaavat AMK-tutkinnot biologian, maantieteen, alailmakehätutkimuksen, ympäristötieteen ja soveltuvin osin maa- ja metsätieteiden alalta.

Lisäksi edellytetään erittäin hyvää maastokelpoisuutta; tehtävään liittyy paljon rankkaa maastotyötä, mukaan lukien tutkimusmastoihin kiipeämistä, vesillä liikkumista ja näytteenottoa sekä sähkökalastusta. Maastotyöhön sisältyy lisäksi erilaisten parametrien mittausta ja kenttäkoejärjestelmien ylläpitoa sekä kokeiden ylläpitoon liittyvien manipulaatioiden tekemistä. Kyky ja into oppia uutta nopeasti, sekä tilanteen niin vaatiessa joustava suhtautuminen toisten työtekijöiden tehtävien oppimiseen ja hoitamiseen, ovat vahvuuksia tehtävässä. Lisäksi on eduksi osata tai ainakin omata valmiutta ja intoa rakentaa tutkimusvälineistöä vaihtuvien tarpeiden mukaan; tähän kuuluu monenlaista, mm. sähköisten laitteiden kanssa toimimista, puu- ja metalliverstastyötä, kolvaamista jne. Työssä tarvittavat pakolliset kurssitukset/pätevyydet hoidetaan tarvittaessa työnantajan puolesta, mutta lisäeduksi katsotaan: ensiapu 1, sähkötyöturvallisuus kurssitus (sähkökalastukseen liittyvä erikoiskurssi), mastotyölupa (tutkimusmastot).

Valittavalta henkilöltä edellytetään myös sujuvaa englannin ja suomen kielen suullista ja kirjallista osaamista. Ansioksi luetaan myös hyvät IT-taidot, kyky käyttää tavallisia toimistosovelluksia (Word, Ecxel, Powerpoint) ja tarkkuutta esim. datan kirjaamisessa sähköiseen muotoon.

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasoille 7 - 8. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Tehtävä on vakituinen ja siinä sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Tarjolla on vakituinen tehtävä upeissa Oulangan kansallispuiston maisemissa, mielenkiintoisten ja monipuolisten tehtävien parissa. Kuulostaako sinun tehtävältäsi? Mikäli kiinnostuit, niin jätä hakemuksesi, ansioluettelosi ja motivaatiokirjeesi liitteineen sähköistä hakulomaketta käyttäen viimeistään 15.1.2019.

Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan, lisätietoja tehtävästä antaa erikoistutkija Riku Paavola, riku.paavola(at)oulu.fi, puh. 040 - 176 1224.