(Poistunut julkaisusta)

Tutkimusteknikko
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.10.2018

Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Se on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja 15 muulla paikkakunnalla Suomessa. Korkeatasoinen tutkimus luo uutta tietoa, jolla koulutetaan eri aloille monipuolisia asiantuntijoita ja jota hyödynnetään yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja elinkeinoelämässä.

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan Ilmakehätieteiden keskus INAR on monitieteinen, fysiikkaan, kemiaan, meteorologiaan, metsätieteisiin, ympäristötieteisiin ja enenevässä määrin myös yhteiskunnallisiin tieteisiin perustuva opetus- ja tutkimuskeskus. INAR panostaa korkeatasoiseen ilmakehän ja ympäristön tutkimukseen kansallisesti ja kansainvälisesti sekä tuottaa tutkimustietoa yhteiskunnan käyttöön.

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta hakee

TUTKIMUSTEKNIKKOA / INSINÖÖRIÄ

vakituiseen työsuhteeseen 1.11.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tutkimusteknikon / -insinöörin tehtävät koostuvat sähkötekniikan ja elektroniikan töistä liittyen aerosoli- ja kasvihuonekaasumittausten laitteistojen tekniseen kehittämiseen ja yhdenmukaistamiseen. Esimerkkinä esimerkiksi ilmakehän massaspektrometria, kemiallisen varaamisen järjestelmät, sulautetut järjestelmät, datan keräys ja siirto, automatisointi, mittausjärjestelmien kaupallistaminen ja prototyyppaus, laitekokonaisuuksien integrointi, software-hardware -rajapinnat, mikrokontrollereiden ohjelmointi ja mittausjärjestelyiden konseptointi.

Tehtävään valittavalta toivotaan soveltuvaa teknistä tutkintoa. Kokemus ilmakehän mittausjärjestelmistä katsotaan hakijalle eduksi.  Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää englannin kielen taitoa.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen 19.10. 2018 mennessä Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa –linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR –portaalissa.

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Tuukka Petäjä, tuukka.petaja(helsinki.fi), puh. +358 50 41 55 278.