Tutkimusprofessori, työturvallisuus
Työterveyslaitos

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 29.10.2020
Haemme Työturvallisuus-yksikköömme

TUTKIMUSPROFESSORIA 

määräaikaiseen tehtävään enintään 7 vuoden ajaksi. 

Työturvallisuus-tutkimusprofessuurin soveltamisalana on työturvallisuuden uudet näkökulmat ja lähestymistavat huomioiden Vision Zero ja inhimilliset tekijät sekä työpaikkojen johdon sitoutumisen vahvistaminen työturvallisuuden vaikuttavuuden kehittämisessä. Keskeisessä roolissa on tutkimukseen perustuvien ratkaisujen vienti työpaikoille.

Tutkimusprofessorin tehtäviin kuuluu tieteellinen johtaminen työturvallisuuden tutkimusalueella ml. tutkimusprojektien suunnittelu ja toteutus sekä rahoituksen hankkiminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja työturvallisuuden tutkimusalueen tutkimustiedon käytön edistäminen työelämässä, osaamisen kehittäminen ja kv-yhteistyön kehittäminen. Tutkimusprofessorin toimenkuva on tutkimuspainotteinen, mutta vuosittaiseen kokonaistyöaikaan voidaan sisällyttää myös palvelu- ja koulutustoimintaa. 

Odotamme Sinulta tehtävään soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja dosentin pätevyyttä. Sinulla tulee olla aiempaa kokemusta ja näyttöä tutkimusprojektien johtamisesta sekä tutkimusrahoituksen hankkimisesta. Kokemus tutkimustulosten viemisestä käytäntöön luetaan eduksi. Sinulla on sujuvat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot; viihdyt vuorovaikutustilanteissa niin yhteistyöverkostoissa kuin mediassa ja lisäksi ilmaiset itseäsi sujuvasti sekä kirjallisesti että suullisesti ja hallitset hyvin sekä suomen että englannin kielen.

Tarjoamme Sinulle monipuolisen ja haasteellisen työn monitieteisessä työyhteisössä sekä keskeisen roolin suomalaisen työelämän kehittämisessä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda käyttöön tutkimukseen perustuvia ratkaisuja. 

Työ alkaa toukokuussa 2021 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen ja kestää enintään 7 vuotta. Tehtävän sijoituspaikka on valittavissa Työterveyslaitoksen toimipisteiden välillä: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu tai Kuopio. Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen työehtosopimuksen mukaan.

Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6–21) ja etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. laaja työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan. Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Kiinnostuitko? Täytä ja lähetä hakemuslomake ansioluetteloliitteineen sekä suunnitelma tutkimusstrategiaksi professuurin soveltamisalalle 13.12.2020 mennessä osoitteessa www.ttl.fi/rekry. Hakemusten kansainvälisen tieteellisen arvioinnin vuoksi hakemuksen pääkohdat liitteineen tulee olla englanniksi. 

Lisätietoja tehtävästä antaa ti 3.11. klo 9-12, to 12.11. klo 11-13, ti 24.11. klo 14-17 sekä ti 1.12. klo 14-18 Tutkimus- ja palvelu -osaamiskeskuksen johtaja Carita Aschan p. 043 8200 923 sekä to 12.11. klo 13-15 ja ti 24.11. klo 13-15 yksikön johtaja Tommi Alanko p. 040 719 2521. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@ttl.fi. 

Työterveyslaitoksella on avoinna viisi tutkimusprofessorin tehtävää tutkimusalueille työterveyshuolto, työtoksikologia, työturvallisuus, työkuormituksen hallinta sekä työterveysepidemiologia.
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1396625
  • Tehtäväalue: Tutkimus/kehitys
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 13.12.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio