Tutkimusprofessori, työkuormituksen hallinta
Työterveyslaitos

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 29.10.2020
Haemme Työkyky ja työurat -yksikköömme

TUTKIMUSPROFESSORIA 

määräaikaiseen tehtävään enintään 7 vuoden ajaksi. 

Työkuormituksen hallinta -tutkimusprofessuurin soveltamisalana on työkuormitus ja sen hallinta työkyvyn vahvistamiseksi ja työurien pidentämiseksi. Keskeisenä näkökulmana on tieteelliseen tutkimukseen perustuvien ratkaisujen käytäntöön vieminen hyödyntäen digitalisaation ja teknologisen kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Tutkimusprofessorin tehtäviin kuuluu tieteellinen johtaminen työkuormituksen hallinnan tutkimusalueella ml. tutkimusprojektien suunnittelu ja toteutus sekä rahoituksen hankkiminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja työkuormituksen hallinnan tutkimusalueen tutkimustiedon käytön edistäminen työelämässä, osaamisen kehittäminen ja kv-yhteistyön kehittäminen. Tutkimusprofessorin toimenkuva on tutkimuspainotteinen, mutta vuosittaiseen kokonaistyöaikaan voidaan sisällyttää myös palvelu- ja koulutustoimintaa. 

Odotamme Sinulta tehtävään soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja dosentin pätevyyttä. Sinulla tulee olla aiempaa kokemusta ja näyttöä tutkimusprojektien johtamisesta sekä tutkimusrahoituksen hankkimisesta. Kokemus tutkimustulosten viemisestä käytäntöön luetaan eduksi. Sinulla on sujuvat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot; viihdyt vuorovaikutustilanteissa niin yhteistyöverkostoissa kuin mediassa ja lisäksi ilmaiset itseäsi sujuvasti sekä kirjallisesti että suullisesti ja hallitset hyvin sekä suomen että englannin kielen.

Tarjoamme Sinulle monipuolisen ja haasteellisen työn monitieteisessä työyhteisössä sekä keskeisen roolin suomalaisen työelämän kehittämisessä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda käyttöön tutkimukseen perustuvia ratkaisuja. 

Työ alkaa toukokuussa 2021 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen ja kestää enintään 7 vuotta. Tehtävän sijoituspaikka on valittavissa Työterveyslaitoksen toimipisteiden välillä: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu tai Kuopio. Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen työehtosopimuksen mukaan.

Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6–21) ja etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. laaja työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan. Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Kiinnostuitko? Täytä ja lähetä hakemuslomake ansioluetteloliitteineen sekä suunnitelma tutkimusstrategiaksi professuurin soveltamisalalle 13.12.2020 mennessä osoitteessa www.ttl.fi/rekry. Hakemusten kansainvälisen tieteellisen arvioinnin vuoksi hakemuksen pääkohdat liitteineen tulee olla englanniksi. 

Lisätietoja tehtävästä antaa ti 3.11. klo 9-12, to 12.11. klo 11-13, ti 24.11. klo 14-17 sekä ti 1.12. klo 14-18 Tutkimus- ja palvelu -osaamiskeskuksen johtaja Carita Aschan p. 043 8200 923 ja to 5.11. klo 9-11, to 12.11. klo 15-17 sekä to 26.11. klo 9-11 yksikön johtaja Salla Toppinen-Tanner p. 046 851 2517. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@ttl.fi. 

Työterveyslaitoksella on avoinna viisi tutkimusprofessorin tehtävää tutkimusalueille työterveyshuolto, työtoksikologia, työturvallisuus, työkuormituksen hallinta sekä työterveysepidemiologia.
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1396626
  • Tehtäväalue: Tutkimus/kehitys
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 13.12.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio