Tutkimusoperaattori
Metsä Group

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 12.1.2021

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Springin sekä japanilaisen Itochu Corporationin yhteisyritys MI Demo Oy on rakentanut Äänekoskelle puusta tekstiilikuituja tuottavan koetehtaan. Valmistusmenetelmä, joka on nykyisiä kaupallisia menetelmiä ympäristön kannalta huomattavasti kestävämpi, on nyt saatu testivaiheeseen.

MI Demo Oy hakee vakituiseen työsuhteeseen

TUTKIMUSOPERAATTORIA

Äänekoskelle vahvistamaan nykyistä noin kymmenenhenkistä operatiivista tiimiä.

Koetehtaan tarkoitus on uuden valmistusmenetelmän kehitys ja sen toimivuuden osoittaminen pohjaksi myöhemmin tehtävälle mahdolliselle investointipäätökselle. Tutkimusoperaattorin rooli on mielenkiintoinen sekoitus kehityksellisiä ja tuotannollisia työtehtäviä. Olisit mukana kehittämässä globaalisti ainutlaatuista valmistusmenetelmää, joka on maailmalla herättänyt runsaasti mielenkiintoa. Nyt haettavan tutkimusoperaattorin työsuhde alkaisi mahdollisimman pian.

Sinun roolisi tulevaisuuden Metsässä

Uusi valmistusmenetelmä perustuu puukuidun monipuoliseen kemialliseen ja fysikaaliseen käsittelyyn uudella edistyksellisellä prosessikokonaisuudella. Koetehtaan raaka-aine on Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan valmistama havusellu ja sen valmistama tuote on katkokuitua, josta muut toimijat valmistavat mm. kangasta ja vaatteita. Tutkimusoperaattorit osallistuvat kokonaisvaltaisesti tuotannon teknisten ratkaisujen valmisteluun, sujuvaan käytännön toteutukseen osana koko koetehtaan operatiivista tiimiä sekä laajempaan yhteistyöhön muiden verkostoomme kuuluvien asiantuntijoiden kanssa. Tutkimusoperaattorin tehtävä sisältää tuotantoprosessin operoinnin lisäksi teknistä ongelmanratkaisua, monipuolisia kehityshankkeita sekä prosessiosastojen koeajoja.

Tutkimusoperaattorin keskeisimmät tehtävät ovat (kaikki tiimityönä):

 • koetehtaan optimaalisesta ja turvallisesta operoinnista vastaaminen
 • ongelmanratkaisu ja uusien teknisten ratkaisujen valmistelu
 • monipuoliset kenttätehtävät koetehtaan eri osastoilla
 • prosessilaitteiden parannus- ja kunnossapitotyöt
 • tuotteen ja raaka-aineiden käsittely, varastointi ja logistiikka.

Millaista osaamista etsimme?

Menestyäksesi tässä tehtävässä odotamme sinulta sopivaa teknistä korkeakoulu- tai ammattikoulutusta, esimerkiksi sähkö-,  kone- , kemian tai prosessitekniikan alalta, turvallisuusorientoitunutta työskentelytapaa sekä kykyä toimia rakentavasti muuttuvissa tilanteissa. Olet siis joustava ja pystyt työskentelemään kolmivuorotyössä operatiivisissa tehtävissä. Et pelkää teknisiä piirustuksia etkä jakoavainta. Kokonaisuudessaan vahva tahto ja kyky onnistua yhdessä on avainasia tehtävässä menestymisessä.

Eduksesi katsotaan mm. kunnossapito-, laiteasennus-, sähkö-, automaatio- ja tulityöosaaminen. Arvostamme myös kiinnostusta yrityksen toimintojen kehittämiseen.

Koelaitoksessa toimitaan juuri nyt pääasiallisesti kahdessa vuorossa. Kolmivuorotyö (ma-pe) on kuitenkin pidemmällä jänteellä pääasiallinen tapa operoida koetehdasta.

Miksi Metsä?

Tarjoamme sinulle loistavan tilaisuuden olla mukana kehittämässä tulevaisuuden metsäteollisuutta. Äänekoskella pääset osaksi kasvavaa ja kehittyvää biotalouskeskittymää, joka on ainutlaatuinen maailmassa.

Biotuotetehtaan ympärille kehittyvä yritysekosysteemi rakentaa kestävää elinympäristöä tuleville sukupolville. Jos uskot uusiutumiseen ja haluat löytää kestäviä vaihtoehtoja fossiilisille materiaaleille, olet tulossa oikeaan paikkaan!

Haluatko kuulla lisää?

Toimitusjohtaja Kari Ala-Kaila vastaa mielellään mahdollisiin lisäkysymyksiin. Hänet tavoittaa numerosta 050 5989 303 parhaiten perjantaisin klo 13-16 tai sähköpostitse osoitteesta kari.ala-kaila(at)metsagroup.com.

Hae paikkaa!

Hae paikkaa oheisesta linkistä ja liitä mukaan ansioluettelosi. Tee se mahdollisimman pian, sillä aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana. Haku on auki 25.1.2021 asti.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1413914
 • Tehtäväalue: Tutkimus ja kehitys
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Metsä Fibre, Äänekoski