(Poistunut julkaisusta)

Turvallisuusasiantuntija hallinto-osaston turvallisuustoimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.5.2020

Turvallisuustoimisto vastaa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan turvallisuusriskien tunnistamisesta ja hallinnasta. Toiminnan tavoitteena on osaltaan estää pankin ja Finanssivalvonnan toimintaan kohdistuvia häiriöitä ja turvata toiminnan jatkuvuus. Turvallisuustoimisto myös koordinoi operatiivisen riskin hallinnan sekä jatkuvuussuunnitteluun ja varautumiseen liittyvät toimet pankissa ja Finanssivalvonnassa.

Haemme toimiston esikuntaan kokenutta

TURVALLISUUSASIANTUNTIJAA

huolehtimaan operatiivisen riskienhallinnan prosesseista ja niiden kehittämisestä siten, että potentiaaliset riskit ennaltaehkäistään mahdollisimman hyvin.

Työskentelet yhdessä turvallisuuspäällikön sekä muiden tiimin jäsenien kanssa. Tehtävä on itsenäinen ja sinulla on mahdollisuus kehittää operatiivisten riskien hallintaa eurojärjestelmän linjausten mukaisesti yhdessä Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimintojen kanssa. Toiminta pitää sisällään jatkuvuuden hallinnan sekä varautumisen yhteensovittamista organisaation sisällä sekä yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

Työtehtäväsi muodostuvat mm. seuraavista osaamisalueista

  • Operatiivisen riskienhallintajärjestelmän käyttäminen
  • Operatiivisen riskienhallinnan koordinointi
  • Operatiivisen riskienhallinnan johtokunta- sekä eurojärjestelmä-tason raportointi
  • Operatiivisten riski-ilmoitusten seuranta ja raportointi
  • Operatiivisten riskikartoituksen koordinointi, konsultointi ja koulutustuki
  • Jatkuvuus- ja valmiussuunnitelman ylläpito, kehitys ja testaus 
  • Uusien tuotteiden hyväksymisprosessin koordinointi ja kehittäminen
  • Yhteydenpito sisäisten ja ulkoisten yhteistyötahojen kanssa
  • Osallistuminen eurojärjestelmän yhteistyöhön operatiivisen riskin alueella
  • GRC järjestelmän kehittäminen ja ylläpito

Odotamme sinulta aikaisempaa kokemusta edellä mainituista tehtävistä, rahoitusalan kokemus ja liiketoiminnan prosessien tuntemus katsotaan eduksi. Tunnet riskienhallinnan eri osa-alueet ja sinulla on päivitetty osaaminen alan säännöksistä rahoitusalalla. Olet henkilönä analyyttinen ja tarkka, ja sinulla on järjestelmällinen työskentelytapa. Pyrit edistämään ja kehittämään yrityskulttuuria riskienhallinnan näkökulmasta ja nautit uusista haasteista. Viestit sujuvasti organisaation eri tasoilla ja viihdyt ihmisten parissa. Erinomaisten viestintävalmiuksiesi avulla motivoit ja innostat henkilöstöä ymmärtämään riskienhallinnan osana jokaisen omaa toimintaa. Osaat nostaa esille myös epäkohtia ja uskallat tarvittaessa kyseenalaistaa. Olet suorittanut tehtävään soveltuvan korkeakoulututkinnon ja työskentelet sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksesi.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen työn, jossa pääset monipuolisesti kehittämään ja toteuttamaan operatiivisen riskin hallintaa kaikissa muodoissaan kansainvälisessä keskuspankkiympäristössä.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (VL 17) sekä muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa turvallisuuspäällikkö Tero Reponen, tero.reponen@bof.fi, p. 09 183 3101.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta. 

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 360 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.