Turisti- ja kauppakeskuspappi
Helsingin seurakuntayhtymä

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.5.2019

Töölön seurakunnassa on haettavana turisti- ja kauppakeskuspapin virka 1.7.2019 alkaen.

Monipuolista osaamista, kokemusta ja innostunutta motivaatiota omaavassa työyhteisössä on 70 päätoimista työntekijää sekä useita kymmeniä tuntityöntekijöitä. Lisäksi seurakunnan vastuunkantajina toimii 16 luottamushenkilöä ja lähes 500 vapaaehtoista. Tähän joukkoon haemme nyt Sinua, seurakunnan kansainvälisestä turistitoiminnasta kiinnostunutta ja innostuksella ihmisten kohtaamisiin merkityksellisyyttä tuovaa seurakuntatyön ammattilaista. Virka on ensimmäinen laatuaan koko kirkossa.

Turisti- ja kauppakeskuspappi tulee kesäkautena (touko-elokuu) toimimaan ensisijaisesti Temppeliaukion kirkossa, joka on paitsi suosittu messu-, vihki- ja konserttikirkko myös Suomen suosituin turistikohde. Vuosittain kirkossa käy lähes 900.000 turistia, joista valtaosa on ulkomaalaisia matkailijoita. Turistipappina viranhaltija kuuluu turistitoiminnan tiimiin ja Temppeliaukion kirkon messuryhmään, joka vastaa kirkon englanninkielisistä jumalanpalveluksista ja hartauksista. Turistipapin työhön sisältyy turistiryhmien ja yksittäisten turistien keskustelevaa kohtaamista ja asiakaspalvelua.

Vastaavasti syys-huhtikuun välisenä aikana työ painottuu toimintaan Triplassa. Kauppakeskuspapin työkenttänä on Triplan kauppakeskus, -seurakuntakeskus ja Pasilan rautatieasema ja lähes 250 Triplassa toimivaa yritystä. Kauppakeskuspappina viranhaltija kuuluu Tripla-tiimiin, joka tulevaisuudessa tulee vastaamaan alueelle muuttavien ihmisten seurakunnallisen toiminnan järjestämisestä. Tiimivastaava toimii papin lähiesimiehenä. Kauppakeskuspapin työhön sisältyy luontevaa ja keskustelevaa ihmisten kohtaamista suurten ihmismäärien keskellä sekä valmiutta luottamuksellisiin kohtaamisiin.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kirkon ja seurakuntatyön tuntemusta, sujuvaa suomen ja myös englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Haemme oma-aloitteista pappia, jolla on taitoa ja kykyä erilaisten ihmisten kohtaamiseen ja kirkon uskon ymmärrettävään sanoittamiseen moniarvoisessa ja -kulttuurisessa toimintaympäristössä. Arvostamme innostuneisuutta, vastuullisuutta ja hyviä tiimityöskentely-, työyhteisö- ja mediataitoja. Tehtävässä korostuu myös halu jatkuvasti kehittää seurakunnan turisti- ja kauppakeskustyön tavoittavuutta ja vaikuttavuutta. Töölön seurakunta tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet. Aikaisempi seurakunta- tai kirkollisen järjestötyön, turismin alan ja haasteellisen projektitoiminnan kokemus katsotaan eduksi.

Virka sijoittuu kirkon vaativuusryhmään 602. Vähimmäispalkka on 3282 €/kk. Vuosisidonnainen palkanosa ja vuosilomat määräytyvät Kirkon virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti. Tarjoamme laadukkaat työterveyspalvelut, hyvät työvälineet ja koulutusmahdollisuudet. Seurakunnassa on käytössä hengellisen työn viranhaltijoiden moduulityöaika, ks. KirVesTes 2018-2020, Liite 20. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Virka tulee ottaa vastaan 1.7.2019 lukien tai sopimuksen mukaan. Viran koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antavat kirkkoherra Hannu Ronimus, puh. 050 430 1180 ja kappalainen Auvo Naukkarinen, puh. 050 357 4240.

Hakuaika päättyy pe 24.5.2019 klo 12, jolloin hakemusten liitteineen (CV, nimikirjaote ja todistus englannin kielen kielitutkinnosta, YKI:n taso 5-6, tai muu vastaava todistus sujuvasta englannin kielen taidosta) tulee olla Kirkko HR-järjestelmässä tai Töölön seurakunnan kirkkoherranvirastossa (kuoreen merkintä: Turisti- ja kauppakeskuspappi), osoitteessa: Töölön seurakunta, Mechelininkatu 32 a B, 00260 Helsinki. Hakemuksia ei palauteta.

Haastattelut pidetään ke 29.5. klo 16-19 ja pe 31.5. klo 15-18. Haastatteluun kutsuttaville asiasta ilmoitetaan ma 27.5. klo 20 mennessä. Valintapäätös virkaan valittavasta tehdään Töölön seurakunnan seurakuntaneuvoston kokouksessa 4.6.2019.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1266031
  • Työsuhde: Vakinainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa