(Poistunut julkaisusta)

Tuoteomistaja/projektipäällikkö Finanssivalvonnan sähköisen asioinnin järjestelmän kehittämiseen ja
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.1.2021

Haemme joukkoomme

tuoteomistajaa/projektipäällikköä

vastaamaan kesällä 2020 käyttöönotetun Finanssivalvonnan sähköisen asioinnin järjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta. Järjestelmällä Finanssivalvonnan valvottavat toimittavat Finanssivalvonnalle sääntelyn määrittämiä hallinnollisia ilmoituksia ja hakemuksia ja näiden sisältämän tiedon perusteella Finanssivalvonta tekee tarvittavia valvontatoimenpiteitä ja päätöksiä. Järjestelmä on uusi, sen rooli on kasvava ja se on keskeinen osa Finanssivalvonnan tehokasta valvontaa ja viranomaisraportointiprosessia. Järjestelmän on toteuttanut ulkoinen toimittaja, joka vastaa kehittämisen ja ylläpidon teknisestä toteutuksesta. Vastuullasi olevaan kokonaisuuteen voi kuulua myös muita kehityshankkeita. Tulet työskentelemään Taloudellinen analyysi -toimistossa.

Tehtävänäsi on 

  • asiointialustan kehittäminen
  • uusien asiointipalvelujen kehittämisen aikataulu ym. suunnittelu ja koordinointi, yleensä kutakin kerättävää ilmoitusta vastaa oma asiointipalvelu
  • tarpeen mukaan uusien asiointipalvelujen toteutuksen vetäminen
  • vastata järjestelmän määrityksistä
  • järjestelmän ylläpidon kehittämisen koordinointi
  • sisäisen kehittämis- ja ylläpitotiimin vetäminen
  • toimittajayhteistyö
  • hankkeen ohjausryhmän sihteerinä toimiminen ja esitysten teko ohjausryhmälle.

Keskeisimmät yhteistyökumppanisi ovat sisäinen IT-projektipäällikkö, Finanssivalvonnan osastojen vastuuhenkilöt, toimittajan projektipäällikkö ja ohjausryhmän jäsenet.

Sinulla on erittäin vahva tietotekninen osaaminen. Olet kartuttanut kokemusta ja osaamista mielellään finanssisektorilta. Olet kokenut projektipäällikkö ja vaatimusmäärittelijä ja hallitset erinomaisesti alueen työkalut. Kykenet laadukkaaseen ja ripeään toimintaan myös painetilanteissa. Lisäksi sinulla on taito motivoida ja ohjata asiantuntijoita ja viestit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti myös englanniksi. Olet suorittanut soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon. 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä finanssimarkkinoiden kannalta keskeisessä viranomaisessa. Pääset työskentelemään monipuolisten ja haastavien työtehtävien parissa osaavassa työyhteisössä. Työ meillä tarjoaa myös mahdollisuuden jatkuvaan osaamisen kartuttamiseen.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Lisätietoja antaa IT-päällikkö Jaakko Mauranen, p. 040 501 5901 tai jaakko.mauranen(at)finanssivalvonta.fi.


Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA