(Poistunut julkaisusta)

Tuotantotekniikan päällikkö
nLIGHT Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.2.2020

Liiketoimintamme kasvaessa etsimme joukkoomme nyt

Tuotantotekniikan päällikköä

vastaamaan Suomen yksikön tuotantoprosessien päivittäisestä kontrollista ja edelleen kehittämisestä sekä tuotantolaitteiden teknisestä kehittämisestä ja laiteinvestoinneista. Tämä tehtävä on organisaatiossamme uusi ja tulet työskentelemaan yhteistyössä tuotannon, laadun ja tuotekehitysorganisaatiomme kanssa.

Tuotantotekniikan päällikön tehtävät lyhyesti: 

  • Tulet toimimaan tehtävässä tuotantopäällikön teknisenä aisaparina ja varmistat, että tuotannolla on parhaat mahdolliset keinot suoriutua tuotantotavoitteista.
  • Jokaisella nLIGHTin tuotannonprosessin osa-alueella on oma prosessi-insinööri ja tässä tehtävässä tulet työskentelemään neljän prosessi-insinöörin sekä yksikön kunnossapitoinsinöörin ja -teknikon esimiehenä.
  • Sopiva tausta tehtävään on prosessitekniikan/tuotantotekniikan diplomi-insinöörin koulutus. Sinulla on jo useamman vuoden kokemus teollisen tuotantoprosessin teknisestä kehittämisestä ja tuotannon laitteiden investoinneista.

Työntehtävän ajankäytön jakautuminen karkeasti:

  • 50 % Tuotannon prosessin ja konekannan nykytilanteen “ison kuvan” hallinta
  • 50 % Tuotannon kehittäminen tuotantotekniikan ja investointien avulla

Tehtävän haasteet:

Tekninen osaaminen ja tekniikan toimivuus ovat olennainen osa nLIGHTin kilpailukykyä. Kasvu asettaa tekniikalle jatkuvasti lisäpaineita niin nykyisen laitekannan kuin myös tulevaisuuden investointien kannalta. Tässä tehtävässä tekninen osaaminen nousee avainasemaan unohtamatta tietysti prosessin toimivuutta ja oman tiimin johtamista.  Tämä tehtävä tarjoaa mahdollisuuden päästä rakentamaan nLIGHTin tuotantoprosesseja pitkällä tähtäimellä entistä tehokkaammiksi.

Matkustaminen:

Tehtävän pääasiallinen sijaintipaikka on Lohja. Matkustamista silloin tällöin toimittajien luona tai koulutuksia/tapaamisia USA:ssa emoyhtiön toimesta.

Miksi töihin Nlightille?

  • Organisaatiossa on keskusteleva, prosessi- ja tehtäväorientoitunut kulttuuri. Yksilöitä kunnioitetaan ja apua annetaan kollegoille. Osaavien ihmisten taitoja käytetään laajasti hyväksi organisaatiorajojen yli.
  • Kokeneiden kollegoiden lisäksi saat joustavat työajat ja etäpäivämahdollisuudet käyttöösi.
  • Meillä on hyvä yhteishenki ja olemme houkutteleva työnantaja. Työyhteisössämme asiat toimivat ja henkilöstö on sitoutunutta: nämä näkyvät vähäisenä vaihtuvuutena. Kanssamme pääset kehittämään osaamistasi osaavassa organisaatiossa ja vaikuttamaan tulevaisuuden alalla.
  • nLIGHT on vahvassa kasvussa ja kasvu tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet oman uran laajentamiselle ja kehittämiselle. Tarjoamme myös työtäsi tukevia koulutusmahdollisuuksia.

Hakuaika: 

Haku alkaa 6.2. ja päättyy 1.3. Ilmoitamme haun päättymisen jälkeen kandidaateille jatkosta. Liitäthän mukaan CV:n ja hakemuksen palkkapyyntöineen.

Lisätietoja tehtävästä antaa: 

Nlightin General Manager Heikki Ihalainen (Puhelin – 0405470742)

ma klo 9-12 (10.2. – 24.2.) ja yleensä myös arkipäivisin klo 17-19.

Hakuun liittyen voit esittää kysymyksesi myös:

Hannu Järvimäki ( lomalla 6.2.-17.2.2020)

Headhunter / rekrytointikonsultti

+358 50 367 0862

hannu.jarvimaki@eezy.fi

tai

Tytti Miskala

Researcher / suorahaku

+358 40 523 0110

tytti.miskala@eezy.fi