(Poistunut julkaisusta)

Toimitusjohtaja / Savon Voima Verkko Oy, Kuopio
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.3.2020


Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Savon Voima Joensuu Oy. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 151,1 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa työskentelee noin 150, joista verkkoyhtiön palveluksessa 35. Savon Voima on kokonaan toimialueensa 20 kunnan omistama konserni.

Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 117 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja muista verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä osin Keski-Suomen alueilla. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 27 000 kilometriä. Savon Voima Verkko Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 94 miljoonaa euroa ja noin 52 prosenttia liikevaihdosta käytettiin sähköverkon kehittämiseen säävarma-investointiohjelman mukaisesti.

Kaukolämpöä tarjoamme 21 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämpöä tuotamme 62% uusiutuvista lämmönlähteistä.  Savon Voima tuottaa sähköä 11 vesivoimalaitoksessa sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksissa. Paikallisesti tuotetun sähkön määrä on yhteensä noin 190 gigawattituntia vuodessa ja lisäksi konsernin omistamien tuotanto-osuuksien sähköntuotanto on vuosittain noin 200 gigawattituntia.

Meidän tehtävämme on varmistaa asiakkaillemme sujuva arki vuoden jokaisena päivänä, paikalliset olosuhteet ja asiakastarpeet tuntien.

Valmistaudumme tulevaan eläköitymiseen ja etsimme Savon Voima Verkolle:

Toimitusjohtaja

Savon Voima Verkon toimitusjohtajana toimit sähköverkkoliiketoiminnan johtajana ja Savon Voima Oyj -konsernin johtoryhmän jäsenenä. Vastaat Suomen 6. suurimman sähköverkkoyhtiön liiketoiminnan strategisesta ohjauksesta, suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuudesta sekä palveluiden kehityksestä. Operatiivista toimintaa hoitaa osaava henkilöstömme, joka pitää huolta siitä, että asiakkaamme saavat luotettavasti sähköä ja tarvitsemiaan verkkopalveluja. Sinun tehtävänäsi on avata uusia yhteyksiä ja liiketoimintamahdollisuuksia, sekä johtaa yritystä kasvuun uusilla palveluavauksilla. Toimipaikkasi on pääkonttorissamme Siilinjärven Toivalassa, aivan Kuopion kupeessa.

Odotamme Sinulta sähköverkkoliiketoiminnan monipuolista tuntemusta ja tehtävään soveltuvaa akateemista tutkintoa (DI, sähkövoimatekniikka) sekä erityisesti investointien suunnitteluun liittyvää talousosaamista. Edellytämme myös aikaisempaa kokemusta ja näyttöjä organisaatioiden johtamisesta ja kehittämisestä, strategista näkemystä ja visiointikykyä, sekä kokonaisuuksien hallintaa ja hyviä vuorovaikutus- ja henkilöjohtamistaitoja. Työssäsi tarvitset sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa.

Lähestyt liiketoiminnan pitkäjänteistä kehittämistä ratkaisukeskeisesti ja näet toimintaympäristön muutoksen mahdollisuutena. Olet aikaansaava ja luottamusta herättävä henkilö, joka arvostaa toimialan tärkeää ja vastuullista yhteiskunnallista tehtävää sekä asiakkaiden hyvää palvelua.

Tarjoamme monipuolisen ja haastavan tehtäväkokonaisuuden voimakkaasti kehittyvällä energia-alalla. Tueksesi saat ammattitaitoisen ja innostuneen henkilöstön ja kollegat.

Lisätietoja tehtävästä antaa Savon Voima -konsernin toimitusjohtaja Arto Sutinen puh. 044 703 3130, arto.sutinen@savonvoima.fi. Yhteydet puhelimitse: 2.4. klo 9–10:30 ja 8.4.2020 klo 9–11.
Lisätietoja myös muina aikoina antavat MPS Kuopion konsultit Jarkko Sipiläinen puh. 040 700 8161 ja Päivi Rummukainen puh. 040 760 3381.

Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV:si hakupainikkeen kautta 15.4.2020 mennessä.