(Poistunut julkaisusta)

Toimintayksikön esimies, Päihde- ja mielenterveyspalvelut
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.9.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala,
Terveyspalvelut, Päihde- ja mielenterveyspalvelut

Kielotie 7 A, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 02.01.2020 tai sopimuksen mukaan - 


Oletko henkilöstöäsi osallistava, sparraava, ja johdonmukainen esimies? Oletko uudistaja, joka nauttii kehittämisestä ja ajattelee asiakkaan parasta? Oletko yhteen hiileen puhaltava tiimin jäsen?

Meillä päihde- ja mielenterveyspalveluiden kokonaisuudessa on nyt haettavana uusi perustason mielenterveys- ja päihdetyön linjaan sijoittuva toimintayksikön esimiehen virka, jonka kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattitutkinto. Vastuullasi on yksikkö, johon kuuluu terveysasemilla ja opiskeluterveydenhuollossa tehtävä mielenterveys- ja päihdetyö sekä ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön yksikkö. Tehtävässä olet 19 ammattilaisen esimies.

Vantaan päihde- ja mielenterveyspalvelut on organisoitu uudelleen syksyllä 2019 neljään palvelulinjaan, jotka ovat perustason mielenterveys- ja päihdetyö, kuntouttava avohoito, korvaushoitopalvelut ja vieroitushoitopalvelut. 

Moniammatillisen johtoryhmän jäsenenä pääset kehittämään ja yhtenäistämään palveluitamme yhdessä palvelupäällikön, ylilääkärin sekä kolmen esimieskollegasi kanssa. Esimiehenä vastaat oman alueesi johtamisesta ja nimetyistä kehittämiskokonaisuuksista. Huolehdit, että oman vastuualueesi toiminta on asiakaslähtöistä, henkilöstöä osallistavaa ja strategian mukaista. Vastaat oman alueesi toiminnan, talouden ja henkilöstöjohtamisen kokonaisuudesta sekä toiminnan tehokkuudesta ja tulosten saavuttamisesta. 

Vantaan terveyspalveluissa pääset aitiopaikalle viemään julkista terveydenhuoltoa kohti uutta aikakautta. Olemme digimyönteinen ja eteenpäin katsova organisaatio, joka huolehtii asiakkaistaan ja henkilöstöstään. Vantaalla saat ensimmäisten joukossa työkaluksesi uuden sukupolven asiakas- ja potilastietojärjestelmän, sillä olemme ottaneet Apotin käyttöön ensimmäisenä kuntana Suomessa.

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • Avoimen työilmapiirin
  • Mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • Vastuullista työtä, jota ohjaavat suunnitelmallisuus ja selkeät tavoitteet

Työnantajana Vantaa tunnetaan avoimesta työilmapiiristä ja oikeudenmukaisesta johtamiskulttuurista. Kokeilemme rohkeasti uusia työ- ja toimintatapoja. Kannustamme henkilöstöämme kohti selkeitä tavoitteita ja tarjoamme koulutus- ja kehittymismahdollisuuksia urapolulle.

Osana rekrytointiprosessia saatetaan käyttää videohaastattelua. Ryhmähaastattelu Vantaan Tikkurilassa pidetään maanantaina 7.10.2019 ja yksilöhaastattelut perjantaina 11.10.2019.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Laki 559/1994 5 § mukainen kelpoisuus ja riittävä johtamistaito.

Luemme eduksi: 

  • Kokemuksen henkilöstön, toiminnan- ja talouden johtamisesta
  • Kokemuksen muutosjohtamisesta ja halun lisätä toiminnan tuottavuutta innovatiivisin ratkaisuin
  • Hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot
  • Erinomaiset yhteistyö- ja tiimityöskentelytaidot
  • Strategisen näkemyksen sekä kyvyn hahmottaa laajoja kokonaisuuksia
  • Rohkeuden uudistua ja uudistaa

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 3294,12 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: 36 h 45 min/viikko 


Yhteystiedot:

Palvelupäällikkö, Ahokas Hanna
P. 0407165140
hanna.ahokas@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.