Toimintaterapeutti
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 5.1.2022

Tehtävän kuvaus

Haetaan toimintaterapeuttia työskentelemään Koskelan seniorikeskuksen N-talossa neljässä ympärivuorokautishoivan yksikössä. N-talossa on kaksi pitkäaikaisen hoivan yksikköä, yksi psykogeriatrinen yksikkö sekä yksi alle 65-vuotiaiden somaattinen yksikkö. Yksiköt ovat asukkaiden pidempiaikainen koti, jossa toimintaterapeutti pyrkii tukemaan asukkaan merkityksellistä ja mielekästä arkea ja toimintakyvyn eri osa-alueita yhdessä muun henkilökunnan kanssa. N-talon terapiatiimiin kuuluu fysioterapeutti ja toimintaterapeutti.

Toimintaterapeutti vastaa pienapuvälineiden (lähinnä ruokailun apuvälineiden) arvioinnista ja seurannasta sekä käden ortoosien sovituksesta ja käytön seurannasta. Työ pitää sisällään asukkaan toimintakyvyn arviointia ja tukemista päivittäisissä toimissa sekä yksilötapaamisia ja erilaisten ryhmien pitämistä.

Tärkeä osa työtä on yksiköiden arjessa ja juhlassa yhdessä asukkaiden kanssa eläminen ja heidän omannäköisen elämän tukeminen. Omaa työtä voi vapaasti suunnitella ja kehittää omien vahvuuksien mukaan. Työ on itsenäistä, mutta edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Tukea työhön saa yksiköiden muulta henkilökunnalta sekä talon muilta fysio- ja toimintaterapeuteilta.

Päivittäiskirjaamisessa käytössä on APOTTI-asiakastietojärjestelmä sekä RAI-järjestelmä. Vakinainen henkilökuntamme osallistuu Kinestetiikka-koulutuksiin.

Uuden seniorikeskuksen Uudisrakennushanke on käynnistymässä syksyllä 2021. Muutto uusiin tiloihin on keväällä 2024.Kelpoisuusehto:

Toimintaterapeutin ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto. Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

L
Luemme eduksi kokemuksen työstä muistisairaiden ryhmäkodissa sekä psykogeriatriatristen asukkaiden hoidosta.

Sopimusala

SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

osastonhoitaja Asta Kilpeläinen, asta.kilpelainen@hel.fi, puh. 09-31051978

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot