(Poistunut julkaisusta)

Toimintaterapeutti
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.11.2020

Tehtävän kuvaus

Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdepalvelut jakautuvat kuuteen palvelukokonaisuuteen: Asumisen tuki, ensilinjan palvelut, mielialahäiriöpalvelut, psykoosipalvelut, päihdepalvelut sekä sosiaali- ja kriisipäivystys.

Haemme toimintaterapeuttia vakinaiseen työsuhteeseen Malmin mielialahäiriöpoliklinikalle mielialahäiriötyöryhmään 1.1.2021 alkaen. Toimintaterapeutti työskentelee osana monialaista työryhmää toteuttaen THK (Terveys-ja hyvinvointikeskus) -mallin mukaista työskentelytapaa.

Tehtävään kuuluu tiimityön lisäksi toimintaterapiapalvelujen tarjoaminen psykiatria- ja päihdepalvelujen häiriökohtaisten hoitomallien mukaisesti sisältäen toiminnallisuuden arviointeja, yksilöllisiä toimintaterapiajaksoja sekä ryhmien ohjaamista. Toimintaterapeutit toteuttavat myös työparina sosiaalityöntekijän kanssa kuntoutustyöntekijöiden tapaamisia, joissa kartoitetaan arjen toimintakykyä ja jatkokuntoutuksen vaihtoehtoja.

Malmin mielialahäiriöpoliklinikalla työskentelee kolme toimintaterapeuttia, lisäksi kollegoja psykoosi- ja päihdepalveluissa on kolme. Kaikki psykiatria- ja päihdepalvelujen toimintaterapeutit ovat verkostoituneet keskenään ja tapaavat toisiaan säännöllisesti opintopiirien ja kokousten merkeissä.

Helsingin kaupungilla on hyvät työsuhde- ja henkilöstöetuudet. Avustamme tarvittaessa työsuhdeasunnon saamisessa.

Kelpoisuusehto:

Toimintaterapeutin ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto. Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme kokemusta psykiatrisesta toimintaterapiasta sekä oma-aloitteista ja aktiivista työskentelyotetta ja hyviä tiimityötaitoja.

Luemme eduksi työkokemuksen mielialahäiriöiden ja/tai neuropsykiatristen häiriöiden hoidosta sekä menetelmäosaamisen (esim. CBASP, DKT, HOT, käyttäytymisterapeuttiset menetelmät, toimintaterapian omat arviointimenetelmät). Tavoitteenamme on kehittää yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, mistä syystä halu verkostoitua ja Helsingin palveluverkoston tuntemus on eduksi hakijalle.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava toimintaterapeutti Päivi Jalonen p. 050 340 3604 vs. Psykososiaalisen työn päällikkö Milla Syvänperä p. 09 310 49024

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi