(Poistunut julkaisusta)

Tiimipäällikkö, AFC Tuki- ja hallintaprosessien johtaminen
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 1.10.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Muutoksen käytäntöön viemiseksi haemme nyt Talousrikollisuuden torjunnan vastuualueelle Helsinkiin tiimipäällikköä vastaamaan tarvitsemiemme tuki-ja hallintaprosessien rakentamisesta ja jatkuvasta parantamisesta.

TIIMIPÄÄLLIKKÖ, AFC TUKI- JA HALLINTAPROSESSIEN JOHTAMINEN

Pähkinänkuoressa

Haemme vuorovaikutteista, valmentavaa, vahvan johtamistaustan omaavaa henkilöä tiimipäälliköksi nuorekkaaseen, ammattitaitoiseen ja kehittymishaluiseen tiimiin. Olet etsimämme henkilö, mikäli sinulta löytyy useamman vuoden kokemus toimittuasi päätoimisesti talousrikollisuuden torjunnan yhden tai useamman osaamisalueen (AML, Pakotteet tai KYC) esimies- tai liiketoiminnan kehitystehtävissä. Jatka lukemista, jos nyt on sinun vuorosi loistaa!

Tehtävästä

Tiimipäällikön tehtävässä tiimisi koostuu henkilöistä, jotka ovat vastuullisia Talousrikollisuuden torjunnan operatiivista toimintaa ja ydinprosessia tukevissa prosesseissa.

Meille on tärkeää, että näet tiimipäällikön tärkeimpinä tehtävinä ja tavoitteina ihmisten johtamisen, motivoinnin, haasteiden ja kasvun mahdollisuuksien tarjoamisen sekä työhyvinvoinnin ja hyvän ilmapiirin ylläpitämisen. Aiempaan työkokemukseesi perustuen sinulla on vahva osaaminen talousrikollisuuden torjuntaan liittyvistä sääntelyistä ja puolustuskeinoista, jonka perusteella pystyt johtamaan tiimisi toimintaa tavoitteellisesti ja luomaan toimivat prosessit ja hallintamallit ensimmäisessä puolustuslinjassa.  Päivittäiseen työskentelyysi kuuluu myös tiimin valmentaminen toimintamallien ja prosessien kehittämisessä.

Tiimisi vastuulla ovat:

  • Talousrikollisuuden torjunnan ydinprosessien tehokkuuden ja laadukkuuden varmistaminen ja jatkuva kehitys
  • Talousrikollisuuden torjunnan tilastointi ja raportointi sekä mallin jatkuva kehitys
  • Talousrikollisuuden torjunnan perehdytyksen ja koulutuksen sekä häiriötilanteiden hallinnan toimintamallien rakennus ja jatkuva parantaminen
  • Pakotelistojen hallintamallin mukainen prosessi ja jatkuva optimointi
  • AML- skenaarioiden jatkuva validointi
  • KYC -prosessien optimointi
  • Talousrikollisuuden torjunnan prosessiriskien kontrollien hallinta

Tiimin työ on siis haastavaa asiantuntijatyötä ja juuri siksi oletamme sinun jo olevan talousrikollisuuden rautainen ammattilainen pystyäksesi ammattitaidollasi yhä parantamaan tiimin tulosta ja kehittymistä!

Mitä odotamme sinulta

Substanssiosaaminen

Usean vuoden kokemus työskentelystä päätoimisesti talousrikollisuuden torjunnan yhden tai useamman osaamisalueen (AML, Pakotteet tai KYC) esimies- tai liiketoiminnan kehitystehtävissä on valitulle henkilölle ehdoton edellytys. Edellytyksenä tehtävässä menestymiselle on lisäksi aiempi kokemus compliance-aihepiirin prosessien, viitekehyksien ja hallintamallien rakentamisesta ja niiden johtamisesta.

Tärkeää meille on myös luontainen kiinnostuksesi compliance-aihepiiriin ja halu parantaa kykyämme puolustautua erillaisia talousrikollisuuden muotoja vastaan.  Edellytyksenä tehtävässä menestymiselle ovat myös sujuva viestintä suomeksi ja englanniksi sekä takataskusta löytyvä korkeakoulututkinto.

Sinulle tuo toivottavasti inspiraatiota ajatus siitä, että joka päivä olet työsi kautta suojelemassa yhteiskuntaamme talousrikollisuuden eri muodoilta ja rakentamassa asiakkaillemme turvallisempaa pankkia.

Vahva johtamistausta

Olet kokenut ihmisjohtaja ja sinulla on valmentava johtamistyyli, jonka ansiosta ohjaat, kannustat ja  haastat tiimiläisiäsi oppimaan ja onnistumaan. Mahdollistat tiimisi menestymisen luomalla luottamuksen ilmapiirin, jakamalla vastuuta sekä antamalla ja vastaanottamalla palautetta. Olet määrätietoinen ja johdat näyttämällä esimerkkiä sekä luomalla selkeitä tavoitteita ja päämääriä. Sinulla on kokemusta muuttuvista organisaatioista ja sinulta löytyy rohkeutta priorisoida. Sinulla on vakuuttavat vuorovaikutustaidot ja olet rakentavalla tavalla ratkaisukeskeinen. Teet työtä yhdessä tiimin kanssa ja varmistat, että saavutatte sovitut tavoitteet sekä innostat ja kannustat tiimiä luomaan arvoa asiakkaalle ja OP Ryhmälle.

Tarjoamme sinulle

Talousrikollisuuden torjunnan yksikkömme kasvaa ja kehittyy jatkuvasti, jonka vuoksi haemmekin nyt tiimiimme uutta tiimipäällikköä. Pääset osaksi nuorekasta, ammattitaitoista ja innokasta tiimiä, jossa tehdään ja kehitetään aidosti ja hyvässä yhteishengessä! Tiimissämme on tekemisen meininki ja jatkuvasti muuttuva lainsäädäntö ja siitä nousevat tarpeet pitävät työmme mielenkiintoisena. Uutena tiimipäällikkönä pääset vaikuttamaan oleellisesti myös siihen, mihin tiimisi ja toimintamme kehittyy.

OP Ryhmä edistää strategiaansa näkyvästi ja kutsuu henkilöstön vahvasti mukaan kehittämään tulevaisuuden OP:ta. Tarvitsemme vastuunkantajia ja asiantuntemustaan mielellään kehittäviä osaajia. Tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen työhösi sekä työnohjauksen. Meille on myös tärkeää, että jokaisen on mahdollista kehittyä työn kautta ja tässä sinua tukevat kollegasi ja esimiehesi. Et siis tule jäämään tehtävissäsi yksin. Lisäksi tarjoamme laajat työsuhde-edut sekä ison talon tarjoamat lukuisat erilaiset uramahdollisuudet.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Tiimipäällikön tehtävä on vakituinen ja työpisteesi sijaitsee OP:n pääkonttorilla Helsingin Vallilassa sekä Kampissa Arkadiankadun tiloissa. 

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Elina Tamminen (puh. 050 401 8884) kertoo sinulle mielellään lisää. Voit olla yhteydessä Elinaan myös sähköpostitse, elina.tamminen@op.fi. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tämä tosiaan on mahdollisuutesi loistaa, voit hakea tehtävään 30.10.2019 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely sekä Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.