(Poistunut julkaisusta)

Tie­to­va­ras­to­asian­tun­ti­ja
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.1.2019

Tule Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskuksen tiedonhallintaryhmään

TIETOVARASTOASIANTUNTIJAKSI

Tietovarastoasiantuntijana osallistut yliopiston tietovaraston, raportointijärjestelmien, tietokantojen ja järjestelmäintegraation kehittämiseen ja ylläpitoon sekä yhteydenpitoon asiakkaisiin ja toimittajiin tietovarasto- ja raportointiasioissa. Olet osaltasi vastuussa yliopiston tietovaraston tietosisällön eheydestä, oikeellisuudesta ja soveltuvuudesta käyttötarpeisiin.

Sinulla on nyt loistava tilaisuus liittyä Suomen parhaan yliopiston IT-porukkaan. Pääset kehittämään koko yliopistomme tietovarastointia laajassa sekä haastavassa, mutta joustavassa toimintaympäristössä. Saat myös hyvät mahdollisuuden oman osaamisesi kehittämiseen sekä muut ison organisaation edut, kuten joustavat työajat ja edulliset ja monipuoliset liikuntapalvelut.

Toivomme sinulta osaamista

  • Oracle-tietokannoista sekä tietovarastoinnista niin kehitys- kuin ylläpitonäkökulmasta sekä raportoinnista
  • ohjelmoinnista tiimeissä sekä skriptauksesta (PL/SQL, Java)
  • rajapintojen tietojen käytöstä ja tietojen lataamisesta tietokantaan (REST/JSON, XML).

Eduksesi katsomme myös osaamisen

  • Helsingin yliopiston käyttämistä raportointijärjestelmistä kuten Oracle Business Intelligence EE ja Tableau
  • versionhallintavälineistä, agile-menetelmistä sekä dokumentoinnista
  • Linux-käyttöjärjestelmästä (käytössä RHEL)
  • järjestelmäintegraatioista sekä ETL-välineistä
  • koneoppimisen menetelmistä.

Yliopiston tietovaraston sydän on Oracle-tietokanta, jossa olevia tietoja jalostetaan yliopistolaisten käyttöön raporteiksi Obiee:lla ja jatkossa myös analyyseiksi Tableaulla. Tietovarastoon tiedot tuodaan tällä hetkellä joko suorilla PL/SQL-tiedonsiirroilla tai palveluväylän kautta. Lähdejärjestelminä on isojen toimittajien enemmän tai vähemmän räätälöityjä valmisjärjestelmiä sekä yliopistolle varta vasten tehtyjä isoja ja pieniä järjestelmiä. Tietovarasto tarjoaa tietoa muille järjestelmille. Tietosisältö kattaa tyypillisten talous- ja henkilöstötietojen lisäksi yliopistolle ominaisia opinto- ja tutkimustietoja. Raportointivälineille näkyvien aihealueiden tietosisältö ja esittämistapa suunnitellaan yhdessä käyttäjien kanssa ketteriä menetelmiä käyttäen.

Menestyt tehtävässä, jos sinulla on innostunut ote, hyvä teknologioihin liittyvä oppimiskyky ja motivaatio sekä kyky soveltaa omaa osaamistasi. Hyvät yhteistyö- ja kommunikaatiotaidot yliopiston järjestelmien omistajien, käyttäjien ja kehitysprojektien sekä teknisten asiantuntijoiden kanssa ovat välttämättömiä sekä suomeksi että englanniksi.

Arvostamme myös dokumentointitaitoja ja kokemusta ketteristä toimintatavoista (erityisesti Scrum) järjestelmien kehittämisessä sekä tehtävään soveltuvaa tutkintoa ja sen jälkeistä kouluttautumista. Perehdytys suunnitellaan osaamisesi ja kokemuksesi mukaan täydentäen tarvittavilla kursseilla.

Työskentelypaikka sijaitsee Viikin kampuksella, jossa myös tietotekniikkakeskuksen tilat pääasiassa sijaitsevat. Lue kuinka hyvin Tiken töissä viihdytään https://www.helsinki.fi/fi/it/mahtavat-kollegat-avoimen-datan-edellakavi....

Kiinnostuitko? Odotamme hakemustasi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 14.1.2019. Sinun ei tarvitse täyttää järjestelmässä kuin henkilötietosi ja liittää mukaan lyhyt hakemus, missä kerrot osaamisestasi sekä CV. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen työehtosopimuksen mukaisesti. Voit esittää palkkatoiveen. Työsuhde alkaa 4.2.2019 tai sopimuksen mukaan. Työsuhteessa on kuuden kuukauden koeaika.

Lisätietoja antavat tiedonhallintaryhmän vetäjä Tapio Piironen, tapio.piironen@helsinki.fi, puh. 0294124499 ja tietotekniikkapäällikkö Minna Harjuniemi, minna.harjuniemi@helsinki.fi.

Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Tietotekniikkakeskuksen noin 200 tietotekniikka-ammattilaista työskentelee käyttäjätuen, teknologian ja tietotekniikkaratkaisujen parissa ja sen tuottamia palveluita käyttää yli 50 000 yliopiston työntekijää ja opiskelijaa. Tutustu meihin lisää https://www.helsinki.fi/fi/it/tietotekniikkakeskus/tule-tekemaan-huippuy....