(Poistunut julkaisusta)

Tietoturvapäällikkö
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.12.2019

ROOLI, joka ei ole kiveen hakattu. TOIMINTAYMPÄRISTÖ, joka on yksi Suomen laajimmista ja nykyaikaisemmista. TYÖNANTAJA, joka ei odota olemassaolon perustelua vaan keskityt tietoturvan ja toiminnan kehittämiseen. Miltä kuulostaa?

Tietoturvamme varmistaminen ja kehittäminen on ollut johtomme agendalla nyt useamman vuoden. Olemme saaneet jo paljon aikaan, mutta matkaa on vielä jäljellä. Kasvatamme yhä kyvykkyyttämme tarjotaksemme ja kehittääksemme tietoturvapalveluita koko ryhmällemme. Samaan aikaan panostamme voimakkaasti tietoturvamme tuotteistamiseen. Mitä tämä tarkoittaa sinulle tulevana tietoturvapäällikkönämme?


Tietoturva ja tietojen suojaaminen ovat meille liiketoimintakriittisiä alueita – siinä ei vielä ole toki mitään mullistavaa. Olemme kuitenkin huomioineet tämän jo pidemmän aikaa resursoinnissa ja oman toimintamme kehittämisessä. Nyt kun viemme osaamisemme tiiviimmin osaksi palvelukehitystä sekä kehitämme samalla omaa palvelutarjontaamme sisäisille asiakkaillemme, voisi olla sinulle oiva kohta astua mukaan matkaamme.

”Tietoturvatiimimme on kiihdyttänyt täyteen vauhtiin. Meitä on nyt 5 osaajaa, ja kasvatamme yhä kyvykkyyttämme ja resurssejamme. Omana yksikkönä tulemme tarjoamaan jatkossa itse tuottamiamme tietoturvapalveluita koko laajuudessaan ryhmätasoisesti. Olemme läsnä ja tiivistämme otettamme koko organisaatiomme tietoturvan varmistamisessa yhteistyössä riskienhallintaorganisaatiomme kanssa.”


Kumpi polku puhuttelee sinua?

Tietoturvapäällikkönämme toimit sisäisten asiakkaidemme tukena ja kumppanina riittävän tietoturvan ja -suojan varmistamisessa. Tunnistat ja kommunikoit asiakkaillemme tietoturvan nykytilan ja todennat heille sopivien ratkaisujemme tarjooman. Työskentelet esimerkiksi valitun kokonaisuuden tietoturvapäällikkönä sekä järjestelmien omistajien sparraajana. Tuotat myös meille tärkeää inputtia oman palvelukokonaisuutemme kehittämiseksi. Koska sisäisen palvelutuottajan toimintamallimme ovat vasta muotoutumassa, olisi hienoa, jos haluat osallistua kanssamme myös niiden kehittämiseen.

Vaihtoehtoisesti voit myös keskittyä edellä mainittuihin, koko ryhmällemme tarjottavien tietoturvapalveluiden kehittämiseen. Tällöin otat haltuun nimetyn palvelukokonaisuuden, jonka kehitystyöstä ja tuotteistamisesta vastaat. Rakennat kehitystyöllemme roadmappia ja varmistat, että rakentamamme ja tuottamamme palvelut vastaavat asiakkaidemme tarpeita sekä arvontuoton odotuksia.

”Maailmammehan ei suinkaan ole staattinen. Toimintamme kehittyessä ja panostuksiemme kasvaessa myös tehtäväsi kehittyy mukanasi. Kun ajatellaan sinun ura- ja kehityspolkuasi, omat kiinnostuksen kohteesi ovat luonnollisesti avainasemassa varmistaessamme sinulle yhdessä motivoivan ja riittävän laajan pelikentän – työskentelet sitten palveluidemme kehittämisen parissa tai sisäisten asiakkaidemme kumppanina.”


Mitä me voimme sinulle tarjota?

Olemme onnistuneesti nostaneet tietoturvan profiilia talossamme viime vuosina. Meillä onkin oma, tarpeisiimme riittävästi mitoitettu, budjetti sekä selkeä tavoite työllemme. Entä mitä muuta?


Ainutlaatuinen haaste > Tietoturvamme varmistaminen tarjoaa sinulle varmasti osaamistasi haastavan, ainutlaatuisen tehtävän. Järjestelmäympäristömme kompleksisuudesta, toimipisteidemme lukumäärästä ja volyymeistamme rakentuu tietoturvan näkökulmasta erityinen kokonaisuus pelikentäksesi.

Poikkeuksellinen roadmap > Kansainvälisen vertailun kestävänä alamme kärkikehittäjänä meidän arkeamme ovat uusimmat teknologiat ja moderneimmat ratkaisut. Lähestyessämme holistisesti ja modernisti tietoturvaa ei ole aihealuetta, jota emme lähitulevaisuudessa ottaisi käsittelyyn. Pääset itse määrittelemään, mikä on tärkeää ja kuinka työtämme priorisoimme.

Mahdollisuus saada aikaan muutosta > Työllämme on vahva ylimmän johdon tuki ja sitoutuminen sekä riittävät resurssit. Olemassa olomme on jo perusteltu ja nyt on paljolti meistä itsestämme kiinni, kuinka työssämme onnistumme – viitoittaen tietoturvassa suuntaa yhdelle Suomen suurimmista yrityksistä.

Kehitysmyönteisessä kulttuurissamme saat rinnallesi osaavat kollegat yli 200 osaajan IT-organisaatiossamme. Koska ambitiotasomme on korkea, on rehellisesti sanottava, että työmme ei ole jatkuvasti ruusuilla tanssia. Toisinaan mutkat voivat olla tiukkoja tai kitka hidastaa vauhtiamme. Positiivisen kautta ja sopivin välietapein tämä homma kuitenkin hoituu.


Kuinka tunnistat, onko tämä juuri sinulle?

Lyhyesti voisi todeta, että kanssamme onnistut, kun työskentelyssäsi näkyy vuosien kokemuksen tuoma varmuus. Olet todennäköisesti aiemmin ollut teknisempi taitaja mutta hallinnollisesta tietoturvasta olet löytänyt omimman alueesi. Laaja-alaiseen kokemukseesi pohjaten ymmärrät maailman menoa myös tietoturvan ulkopuolella.

Tiedät myös, miten ketteryys ilmentyy tietoturvassa. Et ole teoreettinen pohdiskelija vaan tekijä – osaaja, joka löytää ratkaisuja ja vie asiat yhteistyössä maaliin. Näet metsän puilta eikä maailmasi ole mustavalkoinen. Olet aktiivinen vaikuttaja, ja kommunikoidessasi eri tasoilla vastaanottava osapuoli ymmärtää sinua. Vaikka olet itseohjautuva omassa työssäsi, sinulle on luontevaa tehdä töitä yhdessä – yksin kun harvoin saa mitään valmista aikaan.


Tuntuuko sinusta siltä, että olet etsimämme tietoturvapäällikkö?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 20.1.2020 mennessä. Käymme läpi hakemuksia ja tapaamme kiinnostavia osaajia jo hakuaikana. Älä siis suotta odota viimeiseen hetkeen asti.
Mikäli sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Jussi juttelee mielellään lisää niistä kanssasi. Hänet tavoitat parhaiten 09.1.2020 klo 13-15 ja 14.1.2020 klo 13-15 numerosta 050 539 8919. Voit myös laittaa sähköpostia jussi.salminen@sok.fi.