(Poistunut julkaisusta)

Tietoturva- ja tietosuoja-arkkitehti
Tulli

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.8.2020

Tullin tietohallinto vastaa Tullin tietojärjestelmien, arkkitehtuurien ja infrastruktuurin kehittämisestä, tuotannosta ja tuesta sekä niihin liittyvistä hankinnoista. Tietoturvan ja tietosuojan vaatimukset sekä toteutusmallit määritellään ja hallitaan osana kokonaisarkkitehtuuria. Tietohallinnossa työskentelee n. 100 ICT-alan ammattilaista sekä ulkoisia asiantuntijoita ja palveluntarjoajia. Toimipaikkamme on Itä-Pasilassa, Helsingissä.

Haemme Tulliin tietoturva- ja tietosuoja-arkkitehtia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Vastuullasi on tietoturva- ja tietosuoja-arkkitehtuurit, osana Tullin kokonaisarkkitehtuurin hallintaa. Tarjolla on monipuolisia arkkitehtuurin eri osa-alueisiin liittyviä tietoturvan ja tietosuojan tehtäviä, joita ovat mm. liiketoiminnan tietoturvan, tietosuojan ja saatavuusvaatimusten tunnistaminen osana toiminta- ja tietoarkkitehtuuria. Määrittelet ja ylläpidät näiden vaatimusten mukaiset viite- ja tavoitearkkitehtuurit, arkkitehtuuriperiaatteet ja –mallit sekä valvot vaatimusten toteutumista palvelukehityksessä. Suunnittelet tietoturvallisia ja tietosuojan vaatimukset täyttäviä sovellus- ja infraympäristöjä osana järjestelmä-, integraatio- ja teknologia-arkkitehtuureja. Määrittelet Tullin palveluissa tarvittavia tietoturva- ja tietosuojapalveluja sekä seuraat vaatimusten mukaisuuden täyttymistä yhteistyössä tietoturva- ja tietosuoja-asiantuntijoiden kanssa.

Jos olet digiajan tietoturvan ja tietosuojan ammattilainen ja koet arkkitehtuurisuunnittelun olevan tehokkain tapa vaikuttaa tietoturvallisten palveluiden kehitykseen, olet yhteistyötaitoinen ja haluat tehdä kanssamme merkityksellistä työtä yhteiskunnan turvallisuuden ja tavarakaupan sujuvuuden turvaamiskeksi, hae mukaan asiantuntevaan joukkoomme!

Hakijalta odotamme

 • kokemusta ja näyttöä onnistumisista vastaavissa tehtävissä
 • kokemusta tietoturvan ja tietosuojan viitekehyksistä, kuten TOG
 • kokemusta eri tyyppisistä tietoturva- ja tietosuojaratkaisuista korkeaa turvallisuutta vaativissa palveluissa
 • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
 • tehtävään soveltuvaa koulutusta.

Luemme eduksi

 • kokonaisarkkitehtuuriosaamisen
 • tiedonhallintalain osaamisen
 • pilvipalvelujen arkkitehtuuriosaamisen
 • esimieskokemuksen

Tarjoamme

 • kiinnostavan ja kansainvälisen toimintaympäristön
 • nykyaikaisen ja jatkuvasti kehittyvän teknisen ympäristön
 • asiantuntevan ja mukavan työyhteisön
 • hyvät mahdollisuudet kehittyä it-ammattilaisena
 • liukuvan työajan ja etätyömahdollisuuden.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Työskentelypaikka on hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingissä, Pasilan virastokeskuksessa.

Tehtävässä noudatetaan virastotyöaikaa (7 t 21 min / vrk ja 36 t 45 min / vk).

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa tietohallintopäällikkö Marianne Vuolli, p. 040 332 1577, sähköposti: marianne.vuolli@tulli.fi

Tehtävän hakuaika päättyy 23.9.2020 klo 16.15.

Toivomme hakemuksia palkkatoivomuksineen ja ansioluetteloineen ensisijaisesti www.valtiolle.fi -järjestelmän kautta hakuajan päättymiseen mennessä. Tehtävän ID-tunnus on 28-782-2020.

Hallinto-osastolle osoitetut hakemukset palkkatoivomuksineen ja ansioluetteloineen maininnalla haettavasta tehtävästä voit toimittaa myös Tullin kirjaamoon hakuajan päättymiseen mennessä, sähköpostilla kirjaamo@tulli.fi, postitse PL 512, 00101 Helsinki, käyntiosoite Opastinsilta 12, Helsinki. Hakemuksia ei palauteta.

Tulli teettää tehtävään valittavalle henkilölle huumeseulan ja turvallisuusselvityksen.

www.tulli.fi