(Poistunut julkaisusta)

Tietoturva-asiantuntija kybertapausten koordinointiin
Viestintävirasto

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.6.2018

Haemme vahvistusta Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen tilannekuvatoimintaan ja tilannekuvakoordinaattorin tehtävään.

Kolmen viikon mittaisella koordinointivuorollasi otat tietoturvatapaukset haltuun ja kokoat porukan niitä selvittämään. Poimit kybertapahtumista oleelliset tiedot ja arvioit miten ne vaikuttavat kokonaisturvallisuuteen. Välität sidosryhmille tapauksista ymmärrettävää ja ajantasaista tilannekuvatietoa. Osaat käsitellä laajoja kokonaisuuksia, tunnistat kehitettäviä kohteita ja osaat organisoida ideoita käytäntöön. Kykenet toimimaan nopeatempoisessa ympäristössä ja tarvittaessa tarttumaan vaikka tiedotteiden laatimiseen muuttaen tekniset tiedot selkeäkielisiksi vaikutusarvioiksi sidosryhmien erilaiset tarpeet huomioiden.

Muuna aikana toimit viraston tietoturvapalveluiden viestinviejänä ISAC-verkostoissa, käyt puhujakeikoilla kertomassa kyberturvallisuudesta, tuet tilannekuvatuotantoa ja osallistut Kyberturvallisuuskeskuksen tilannekuvatuotteiden kehittämiseen.

Tilannekuvakoordinaattorina toimit Yhteistyöverkostot ja tilannekuva -ryhmässä, mutta olet koko Kyberturvallisuuskeskuksen ja sen asiakaskunnan käytettävissä. Yhteistyökumppaneihimme ja asiakkaisiimme kuuluvat niin Suomen kriittinen infrastruktuuri, valtionhallinto, teleoperaattorit kuin kansalaisetkin. Pääset työskentelemään huippuasiantuntijoiden kanssa suomalaisen kyberturvallisuuden etulinjassa.

Odotamme sinulta

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja ja taitoja
  • osaamista kokonaisturvallisuudesta tai yritystoiminnan tai julkishallinnon tietoturvasta
  • kokemusta tilannekuvatoiminnasta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
  • organisointikykyä
  • itsenäistä ja vastuullista työotetta
  • yhteistyö-, esiintymis- ja viestintätaitoja
  • erinomaista suomen, hyvää englannin ja riittävää ruotsin kielen taitoa.

Lisäksi arvostamme tuntemusta valtionhallinnon turvallisuustoiminnasta, huoltovarmuuskriittisistä yrityksistä tai turvallisuuteen liittyvästä harjoitustoiminnasta.

Palkkaus määräytyy vaativuusluokan H (4026,98 €/kk) mukaan. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa lisää enimmillään 38 % peruspalkasta. Tietoturva-asiantuntijan virka on viraston yhteinen.

Virkaan valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Virkaan valittavan henkilön tulee olla Suomen kansalainen (Valtion virkamieslaki 7§).

Lisätietoja tehtävästä antaa 9.7.2018 alkaen Yhteistyöverkostot ja tilannekuva -ryhmän päällikkö Jarna Hartikainen, p. 0295 390 557. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi.

Tallenna hakemuksesi 15.8.2018 klo 16.15 mennessä valtion työnhakusivustolle osoitteeseen www.valtiolle.fi (ID 31-93-2018). Voit myös toimittaa hakemuksesi meille 16.7. alkaen uuteen toimipaikkaamme Kumpulaan osoitteella Viestintävirasto, Kirjaamo, PL 313 (Erik Palménin aukio 1), 00561 Helsinki. Ennen muuttoamme 13.7. asti hakemuksen voi toimittaa osoitteella PL 313 (Itämerenkatu 3 A), 00181 Helsinki. Merkitse kuoreen tunnus "Tietoturva-asiantuntija kybertapausten koordinointiin, ID 31-93-2018". Hakemuksia ei palauteta.

Lisää tietoa Viestintävirastosta ja Kyberturvallisuuskeskuksesta:

Meillä Viestintävirastossa on kehittämistä ja kehittymistä tukeva kulttuuri. Panostamme jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin tukemiseen. Joustava työaika ja etätyö helpottavat työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttämistä. Meillä on käytössämme myös liikunta- ja kulttuurietu, työmatkaetu, monipuoliset liikuntamahdollisuudet sekä kattava työterveyshuolto. Muutamme heinäkuussa 2018 uusiin juuri meitä varten suunniteltuihin toimitiloihin Helsingin Kumpulaan.

Lisää tietoa Kyberturvallisuuskeskuksesta löydät osoitteesta: https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus.html

Tutustu Kyberturvallisuuskeskuksen erilaisiin työnkuviin ja tehtäviin:
https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/avoimettyopaikat.html

Haastattelut voidaan aloittaa jo hakuaikana. Palvelussuhteen alussa on koeaika, jonka pituus on enintään kuusi kuukautta.

Annonsen på svenska: www.kommunikationsverket.fi.