(Poistunut julkaisusta)

Tietojärjestelmäasiantuntija
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.5.2020

Kansalliskirjasto hakee Vapaakappalepalvelujen tiimiin

TIETOJÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2020 alkaen (aloitusaika sovittavissa).

Kansalliskirjasto on suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäjä ja julkisen sektorin ohjelmistonkehittäjä. Asiantuntijamme suunnittelevat, toteuttavat ja ylläpitävät tietojärjestelmäratkaisuja, joiden avulla kotimainen julkaisutuotanto talletetaan, asetetaan käyttöön ja säilytetään tuleville sukupolville.

Tietojärjestelmäasiantuntijana vastaat Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen pitkäaikaissäilytykseen liittyvistä palveluista, joita toteutetaan yhteistyössä CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa. Lisätietoa palvelukokonaisuudesta on saatavilla osoitteesta www.digitalpreservation.fi.

Tietojärjestelmäasiantuntijan roolissa tehtävänäsi on:

  • suunnitella ja toteuttaa digitaalisille aineistoille pitkäaikaissäilytykseen, lähettämiseen ja sieltä palauttamiseen liittyvät prosessit ja työssä tarvittavat järjestelmät, sekä integroida ne jo olemassa oleviin järjestelmiin
  • digitaalisten aineistojen loogiseen säilytykseen liittyvistä toimenpiteistä vastaaminen yhteistyössä CSC:n ja Kansalliskirjaston asiantuntijoiden kanssa
  • uusien digitaalisten aineistomuotojen ja -tyyppien mukaan ottaminen pitkäaikaissäilytykseen sekä aineistojen pitkäaikaissäilytykseen liittyvien asioiden huomioiminen sähkösyntyisten aineistojen kaikissa käsittelyvaiheissa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää Python-, PHP- tai JavaScript-ohjelmointitaitoja. Tehtävässä on hyödyksi kokemus komentoriviympäristössä työskentelystä sekä tietokantojen ja web-palvelimien käytöstä. Myös kokemus ohjelmistokehityksestä sekä tietojärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta luetaan eduksi.

Arvostamme tehtävän hoitamiseen soveltuvaa korkeakoulututkintoa, hyviä yhteistyötaitoja, ongelmanratkaisu- ja organisointitaitoja, päämääräorientoitunutta työskentelytapaa sekä digitaalisten julkaisujen tekniikoiden ja formaattien tuntemusta.

Palkkaus perustuu TES:een ja on noin 3700-4200 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Työskentelypisteesi sijaitsee Helsingin keskustan ytimessä, ja meillä on myös joustavat etätyömahdollisuudet.

Lisätietoja tehtävästä ja palkkauksesta antavat palvelupäällikkö Aija Vahtola, aija.vahtola(at)helsinki.fi, 02941 40797 ja tietojärjestelmäasiantuntija Erik Lindholm, erik.lindholm(at)helsinki.fi, 02941 44372.

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa hr-asiantuntija Margit Wikström, margit.wikstrom(at)helsinki.fi, puh: 02941 20858.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Hakuaika päättyy 31.5.2020.