(Poistunut julkaisusta)

TIE­TO­JÄR­JES­TEL­MÄ­ASIAN­TUN­TI­JA
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.9.2018

Helsingin yliopiston kirjasto (www.helsinki.fi/kirjasto) on maan suurin monialainen yliopistokirjasto. Kirjastossa työskentelee 160 henkilöä ja kirjaston budjetti on noin 21 miljoonaa euroa. Kirjasto on yliopiston erillinen laitos, joka toimii neljällä kampuksella ja verkossa.

Kirjaston toiminta jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen: tutkimuksen palvelut, oppimisen palvelut ja saatavuuspalvelut.  Saatavuuspalvelut -yksikkö mahdollistaa tieteellisen tiedon löytyvyyden ja saatavuuden.  Saatavuuspalvelut kehittää kirjaston tietojärjestelmiä ja verkkopalveluja asiakaskunnan tarpeita palvelevaksi kokonaisuudeksi sekä vastaa kirjaston verkkosivujen ja -palvelujen teknisestä toteutuksesta.

Helsingin yliopiston kirjasto hakee

TIETOJÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA kirjaston järjestelmien ylläpitoon ja kehittämiseen

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Aloitusajankohdasta voidaan sopia erikseen, arvostamme kuitenkin mahdollisimman pikaista aloitusta. Tehtävä sijoittuu kirjaston saatavuuspalvelut –palvelukokonaisuuteen.

Tietojärjestelmäasiantuntijana tehtävänäsi on

  • tiimin jäsenenä osallistua kirjastossa yliopistolle tärkeiden palvelujen ylläpitoon ja kehittämiseen (mm. kirjastojärjestelmä, Helsingin yliopiston avoin julkaisuarkisto Helda)
  • suunnitella ja toteuttaa teknisiä muutoksia ja uusia toiminnallisuuksia järjestelmärajapintoja hyödyntämällä
  • osallistua käyttöliittymä- ja tietojärjestelmätyöhön, jolla parannetaan aineistojen käytettävyyttä ja löydettävyyttä
  • mahdollisesti muita tehtäviä osaamisesi mukaan.

Olisit arvokas lisä meidän asiantuntijaorganisaatioomme jos sinulla on:

  • soveltuvaa tietoteknispainotteista koulutusta ja työkokemusta
  • ohjelmointi- ja tietojärjestelmäosaamista
  • kokemusta seuraavista tekniikoista ja ohjelmointikielistä: REST, PHP, Java, Python, JavaScript, DSpace tai muu julkaisuarkistoratkaisu, OAI-PMH

Kirjaston järjestelmiä ovat mm. kirjastojärjestelmä Helka (nyt Voyager, uuden järjestelmän hankinta vireillä), julkaisuarkisto Helda (DSpace), Helkan asiakaskäyttöliittymä (VuFind) ja Helsingin yliopiston tutkimustietojärjestelmä Tuhat (Pure).  Tietojärjestelmien toiminnallisuutta kehitetään kiinteässä yhteistyössä kirjaston ja yliopiston asiantuntijoiden kanssa. Kirjasto on lisäksi verkottunut niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Odotamme, että olet kehitysmyönteinen, yhteistyökykyinen, vuorovaikutustaitoinen ja innostunut. Tehtävässä tarvitset hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

Tarjoamme mahdollisuuden tehdä pitkäjänteistä kehitystyötä ja rakentaa korkeatasoisia palveluja monialaisen huippuyliopiston tutkijoille ja opiskelijoille kannustavassa työympäristössä. Isona ja perinteikkäänä organisaationa tarjoamme vakaan työympäristön, mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen sekä ammatilliseen kehittymiseen.

Lisäksi asiantuntijaorganisaatiossa meillä jokaisella on riittävä autonomia työssämme – unohtamatta kuitenkaan tarkoituksenmukaista esimies- ja asiantuntijatukea silloin, kun sitä tarvitaan. Meillä työ tehdään työaikana ja me kunnioitamme työntekijöiden vapaa-aikaa sekä pyrimme mahdollistamaan työjoustot elämäntilanteiden vaihdellessa. Julkisen sektorin toimijana meillä on myös yksityistä sektoria pidemmät lomat ja muutenkin kattavat työaikajoustot. Työskentelemme 378-vuotiaassa organisaatiossa modernein työvälinein hyvien kulkuyhteyksien äärellä Helsingin keskustassa.

Kiinnostuitko tehtävästä? Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen yliopiston rekrytointijärjestelmään tästä linkistä: https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/tietojarjestelmaasiantuntija. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa. Hakuaika tehtävään päättyy 17.9.2018.

Lisätietoja tehtävästä antaa tietojärjestelmäpäällikkö Nicola Nykopp, puh. 050 4488729 nicola.nykopp(at)helsinki.fi. Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Anna-Maija Kostiainen, anna-maija.kostiainen@helsinki.fi.