(Poistunut julkaisusta)

Tietoasiantuntija
Tampereen yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.10.2020

Haemme nyt Tampereen yliopiston kirjastoon tietoasiantuntijaa.

Tampereen yliopiston kirjasto on yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja opetuksen keskeinen infrastruktuuri. Kirjasto tukee yliopiston tutkimusta ja opetusta tarjoamalla laadukkaita ja korkeatasoisia tietoaineistoja sekä asiantuntijapalveluita. Tehtävä sijoittuu avoimen tieteen palveluihin, joita ovat muun muassa avoimen julkaisemisen ja tutkimusdatan hallintataitojen sekä yliopiston tutkimus- ja julkaisutoiminnan näkyvyyden ja vaikuttavuuden edistäminen.

Tehtävänkuvaus

Tietoasiantuntijana työnkuvastasi merkittävän osan muodostaa Tampere University Pressin toiminnan koordinointi ja viestintä. Lisäksi tehtäviisi kuuluu avoimen ja vastuullisen tieteen edistäminen sekä avoimen tieteen koulutusten suunnittelua ja toteuttamista. Toimit tiiviissä yhteistyössä korkeakouluyhteisön eri toimijoiden ja tukipalveluiden sekä toimituskunnan ja julkaisuprosessin tahojen kanssa. Tehtävässäsi korostuu lisäksi integroituminen kansallisiin ja kansainvälisiin avoimen tieteen linjauksiin ja palveluihin. Tarkempi tehtävänkuva sovitaan osaamisesi ja soveltuvuutesi mukaan.

Edellytykset

Edellytämme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja informaatiotutkimuksen aineopintoja tai vastaavia, hyviä tietoteknisiä taitoja, viestintäosaamista, suunnittelu- ja kehittämistaitoa, tutkimuksen tuen palveluiden tuntemusta sekä hyviä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja. Yliopisto on työympäristönä monikulttuurinen, joten edellytyksenä on hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.

Eduksesi lasketaan tieteellisen julkaisutoiminnan, avoimen tieteen periaatteiden ja käytäntöjen sekä yliopiston toimintaympäristön tuntemus sekä kokemus avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämisestä.

Arvostamme positiivista asennetta, aloitteellisuutta ja viestintä- sekä yhteistyötaitoja. Erityisesti toivomme, että sinulla on halu oppia uutta ja kehittää toimintaa.

Tarjoamme

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja idearikkaassa työyhteisössä. Toimintamme on ketterää ja pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelutoimintaamme asiakaslähtöisesti. 

Tehtävä tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden olla aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa kirjaston tulevaisuuden palveluita Tampereen korkeakouluyhteisössä.

Tehtävä on määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus ajalle 1.12.2020 - 30.9.2021 (tai aloitus sopimuksen mukaan) ja työpaikkakunta on Tampere. Tehtävässä on työsopimuslain mukainen koeaika.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen muun henkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 9. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Liitä hakemukseesi ansioluettelo.

Hakuaika tehtävään päättyy 30.10.2020 klo 23.59.

Lisätietoja tehtävästä antaa kirjaston avoimen tieteen päällikkö Susanna Nykyri p. 050 301 5977, susanna.nykyri@tuni.fi (tavoitettavissa ke 21.10.2020 klo 15-16 sekä pe 30.10.2020 klo 9-10)