(Poistunut julkaisusta)

Tietoarkkitehti
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.9.2019

Tietoarkkitehdiksi Helsingin yliopistoon

Toiminnanohjausyksikkö on osa yliopistopalveluita ja vastaa yliopiston strategiatyön, toiminnanohjauksen ja laadunhallinnan koordinoinnista, tiedontuotannosta sekä Lahden yliopistokampuksen ja Mikkelin yliopistokeskuksen koordinaatiosta.

Etsimme joukkoomme tietoarkkitehtuurista vastaavaa asiantuntijaa osaksi Toiminnanohjausyksikön Johdon tieto- ja analytiikkapalveluiden tiimiä.

Millaista henkilöä etsimme tietoarkkitehdiksi?

Sinulla on aiemman työkokemuksen ja soveltuvan koulutuksen luoma vankka tietopohja ja osaaminen kokonaisarkkitehtuurista. Kykenet hahmottamaan strategista isoa kuvaa ja kytket toimintamallit osaksi sitä. Omaat kokemusta käsite- ja tietomallinnuksesta sekä kykyä jäsentää ja mallintaa laajoja toiminnan ja tiedon kokonaisuuksia. Osaat ydintiedonhallinnan (Master Data Management, MDM) ja sinulla on mahdollisesti myös QPR-osaamista, korkeakoulusektorin, tietosuojan, avoimen datan politiikkojen ja standardien sekä BI-järjestelmien ja tietovaraston tuntemus.

Sinulla on myös kiinnostusta ja näkemystä datan hyödyntämisen mallien kehittämiseen. Olet utelias ja ratkaisukeskeinen tiimipelaaja, jolla on hyvät vuorovaikutus- ja organisointitaidot ja kokemusta monialaisesta toimintaympäristöstä. Työskentelet itseohjautuvasti systemaattisesti, kehitysorientoituneesti painetta ja epävarmuutta sietäen. Taitava dokumentointi ja asioiden selkeä kuvaaminen on sinulle luontevaa sekä suomeksi ja englanniksi. 

Miksi meille?

Tietoarkkitehtinä voit rohkeasti ilmaista mielipiteesi, kysyä, kyseenalaistaa ja kehittää toimintaa.

Olet osa yliopiston kokonaisarkkitehtuuriryhmää ja tietoarkkitehtina vastaat ydintietojen hallinnasta ja hallintamallin kehittämisestä ja sen katselmoinnista sekä ydintietoa koskevasta dokumentaatiosta. Suunnittelet ydintietojen käyttöä ja integraatioita yhdessä tiedon omistajien sekä integraatiopalvelun edustajien kanssa. Olet mukana kehittämässä tiedolla johtamista ja toimit yliopiston edustajana oman asiantuntijuusalasi kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Pääset tehtävässäsi osaksi innovatiivista ja kehittämismyönteistä yliopistoyhteisöämme, jossa yli 8000 hengen voimin teemme monitieteisiä ratkaisuja paremman maailman hyväksi. Tukenasi toimii vahva asiantuntijoidemme yhteisö, jossa jaetaan osaamista ja kehitetään toimintaa hyvässä hengessä. Suuri organisaatiomme tarjoaa sinulle mahdollisuuksia oman osaamisesi kehittämiseen ja näköalapaikan Suomen korkeakoulumaailmaan.

Kiinnostuitko?

  1. Odotamme hakemustasi tehtävään rekrytointijärjestelmämme viimeistään 23.9.2019. Sinun ei tarvitse kuin täyttää järjestelmässä henkilötietosi ja liittää lyhyt hakemus, missä kerrot osaamisestasi, ja CV pdf-muodossa.
  2. Yliopistoon jo työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR – portaalissa. Hae tehtävää SAP HR – portaalissa (välilehti Ura ja työ > Työpaikkojen haku).

Annan mielelläni lisätietoja: Johdon tieto- ja analytiikkapalveluiden päällikkö Nina Aremo nina.aremo@helsinki.fi, 050-4151 597.