(Poistunut julkaisusta)

Tietoarkkitehti
Varma

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.7.2019

Haemme tietoarkkitehtia arkkitehtuuritiimiin

Varman tietohallinnossa työskentelee reilut 70 ammattilaista ja vastaamme Varman tietojärjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta. Keskeistä työssämme on ymmärtää asiakkaan tarpeita ja kehittää uusia digitaalisia palveluita yhdessä liiketoiminnan kanssa. Hyödynnämme kehittämisessä monipuolisesti eri teknologioita, automatisointia, robotiikkaa sekä koneälyä. Tiimityöskentely ketterillä menetelmillä on meille tuttua ja kehitämme prosesseja ja toimintatapaamme edelleen ketterämpään suuntaan. Työympäristömme on innostava, kannustava ja kehittyvä.

Tietohallinnon arkkitehtuuritiimi vastaa kokonaisarkkitehtuurin kehittämisestä ja toteuttamisesta Varman koko liiketoiminta-alueella. Tuemme liiketoiminnan strategioiden ja tavoitteiden toteutumista tunnistamalla tarvittavat kehityskohteet, laatimalla tavoitearkkitehtuurit ja tiekartat yhdessä liiketoiminnan ja kehitystiimien kanssa. Kaikille tiimin jäsenille on nimetty omat liiketoiminta- tai teknologiavastuualueensa, joiden arkkitehtuurin kehittämisestä he vastaavat. Toimimme kehityshankkeissa liiketoiminta-, integraatio- tai kokonaisarkkitehdin rooleissa.
 
Tehtävänkuvaus
Tietoarkkitehtina vastaat kokonaisvaltaisesta tietoarkkitehtuurin kehittämisestä Varman liiketoimintojen kanssa, teet alueen tiekarttoja ja tavoitetilan kuvauksia. Tunnistat liiketoimintavaatimukset ja luot niiden perusteella oman alueesi arkkitehtuurivaatimuksia, -linjauksia, tietomalleja ja analytiikkaratkaisuja. Teet tiivistä yhteistyötä liiketoiminnan, DW/BI -tiimin, sovelluskehitystiimin ja toimittajien kanssa. Tuet tietomallinnuksessa ja tietoarkkitehtuuriin liittyvien teknologioiden käytössä muita tiimejä. Osallistut tietoarkkitehtuuriin liittyviin tuote- ja toimittajavalintoihin arkkitehtuurinäkökulmasta. Oman kiinnostuksen ja osaamisen perusteella voit kehittyä myös esimerkiksi tekoälyn tai sijoitusliiketoiminnan osaajaksi.

Tehtävä edellyttää itsenäistä työskentelyä, oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä useiden eri sidosryhmien kanssa sekä laajaa osaamista tietovarastoinnista, tietomallinnuksesta ja liiketoiminnan tarpeiden tunnistamisesta. Erilaisissa tehtävissä hankittu arkkitehtuurin yleisosaaminen, kokemus tietomallinnuksesta, teknologiaosaaminen DW/BI -alueella sekä SQL ja NoSQL -osaaminen auttavat tehtävässä menestymiseen.

Tarjoamme
Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä digitaalista Varmaa mielenkiintoisessa ja kehittyvässä toimintaympäristössä. Sinua odottaa ammattilaisten joukkue, joka sparraa ja jakaa osaamistaan. Salmisaaressa sijaitsevista moderneista toimitiloistamme aukeaa Helsingin paras maisema. Työn tekemisen tapamme ovat joustavia ja etätyö on arkipäiväämme. Työkulttuurimme kulmakivinä ovat ketteryys ja vastuunkantajuus. Vastuullisuus näkyy arjessamme varmalaisten työkyvystä, osaamisesta ja yhdenvertaisuudesta huolehtimisena. Hae mukaan osaavaan ja iloiseen joukkoomme uudistumaan ja rakentamaan tulevaisuuden digipalveluita!

Lisätiedot ja hakuohjeet
Voit hakea tehtävään viimeistään perjantaina 16.8. kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi oheisella hakemuslomakkeella. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi nopeasti.

Tuleeko sinulle mieleen kysymyksiä? ICT-palvelujohtaja Tero Tykkä, puh. 040 821 8224 tai pääarkkitehti Jari Mäkinen, puh. 040 560 4609 antavat mielellään lisätietoja tehtävästä.

Voit tutustua lisää työhömme Varmassa katsomalla nämä videot:

  • Projektipäällikkö kertoo työstään Varmassa
  • Robotiikan hyödyntäminen Varmassa