(Poistunut julkaisusta)

Tietoarkkitehti / Erillisverkot, Hämeenlinna/Jyväskylä/Turku
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.1.2020


Erillisverkot-konserni hakee

Tietoarkkitehtia

Haemme operatiivisen tiedon hallinnasta vastaavaa tietoarkkitehtia. Tehtävä painottuu eri hallintajärjestelmissä ja verkkodokumentaatioissa olevan tiedon hallinnan suunnitteluun. Tehtävä sijoittuu Suomen Turvallisuusverkko -tytäryhtiöön.

Tehtävässä vastataan tiedon hallinnasta ja tiedon hallinnan prosesseista, käytettävyydestä, turvallisuudesta sekä tietoturvallisuusasetuksen mukaisen luokittelun ohjeistamisesta. Toimit läheisessä yhteistyössä IT-arkkitehdin sekä muiden IT-ammattilaisten kanssa varmistaen, että operatiivinen tieto on käyttäjien saatavilla oikea-aikaisesti, turvallisesti ja eheänä. Vastaat osa-alueesi tulostavoitteiden saavuttamisesta, luot tiedon käsittely prosesseja sekä ohjeita ja ohjaat suunnittelijoita sijoittamaan uudet tietojärjestelmät alustoille jotka varmistavat tiedon käytettävyyden säilymisen eri järjestelmäkokonaisuuksien ylitse.

Hyvät valmiudet tehtävään antaa soveltuva korkeakoulututkinto ja/tai vähintään 10 vuoden kokemus ICT-teknologioiden parissa työskentelystä, tietoarkkitehtuurista, tietojärjestelmistä sekä niihin liittyvistä järjestelmäintegroinneista.

Tietoarkkitehdin on hallittava ja ymmärrettävä tietoarkkitehtuurin vaikutus IT-arkkitehtuuriin, tiedon luokittelun vaatimukset, tiedon käyttäytyminen eri järjestelmäsovelluksissa ja tiedon eheyden ja tietoturvallisuuden merkitys operatiivisille järjestelmille.  Kokemus eri verkkoteknologioista ja kyberturvallisuudesta luetaan eduksi. Kansallisen turvallisuuskriteeristön (KATAKRI) ja VAHTI-ohjeistuksen tunteminen sekä soveltaminen omaan toimintaan on hallittava.

Olet oma-aloitteinen, organisointikykyinen ja toiminnassasi johdonmukainen. Työskentelyotteeltasi olet järjestelmällinen ja valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Tehtävässä vaaditaan vahvaa käytännön ongelmien ratkaisukykyä, oman osaamisen jatkuvaa kehittämistä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Arvostamme kokemusta työskentelystä korkean varautumisen ympäristöissä ja turvallisuusvaatimusten osaamista.

Tarjoamme sinulle monipuolisia tehtäviä asiantuntevassa työyhteisössä, nykyaikaiset työkalut ja viihtyisän työympäristön vakavaraisessa, kehittyvässä organisaatiossa. Toimipaikkasi on ensisijaisesti Turussa, Hämeenlinnassa tai Jyväskylässä. Myös muut paikkakunnat, joilla Erillisverkot toimii ovat mahdollisia.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Täytä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoivomuksineen sekä ansioluettelosi 29.02.2020 mennessä hakupainikkeen kautta. Lisätietoja tehtävästä saat osoitteesta rekry@erillisverkot.fi.

Erillisverkot-konsernin tehtävänä on turvata yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa. Erillisverkot tarjoaa yhteiskunnan turvallisuutta ja toimivuutta tukeville organisaatioille palveluja kriittiseen viestintään, tilannejohtamiseen ja kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen. Erillisverkot on valtion kokonaan omistama yhtiö. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.