(Poistunut julkaisusta)

Test Manager | SOK IT- ja Digikehitys, Kehityksen tuki
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.3.2020

Digitalisaatio, muutos ja asiakaslähtöisyys ovat arkeamme myös laadunhallinnassa ja testauksessa. Uudistamme parhaillaan vähittäiskaupan toiminnanohjausjärjestelmäkokonaisuuttamme yhtenäistäen ja nykyaikaistaen käytössä olevia järjestelmiä liiketoimintamme kehitysvauhdin ylläpitämiseksi. Olennainen osa siinä onnistumistamme ovat laadunhallinta ja testaus. Siis sinun tonttisi, mikäli päätät ottaa seuraavan askeleen urallasi ja tulla testauspäälliköksemme. Seuraavaksi tarkemmin tehtävästäsi ja arjestasi kanssamme.

Me SOK IT- ja Digikehityksessä (ITD) olemme laajasti mukana S-ryhmän liiketoimintojen järjestelmäkehitystyössä. Järjestelmäkantamme on laaja ja sillä on historia. Nyt meillä on tarve kasvattaa omaa kyvykkyyttämme testaamisesta ja testiautomaatiosta. Tarvitsemme näkemystäsi testaustoimintamme kehittämiseen, vaikka alkuun olet tiiviisti mukana edellä mainitun mittavan hankkeemme eteenpäin saattamisessa. Itse asiassa tämä hanke tarjoaa sinulle oivan alustan päästä sisään järjestelmäkehittämiseemme, jolloin näet omakohtaisesti, mitä odotuksia testauksemme kehittämiseen kohdistuu. Kehitystyöhön sinulle vapautuu aikaa, kun saamme hankkeemme osaltasi maaliin.

Tässä tehtävässä testauspäällikkönämme vastaat, että testaus käynnissä olevassa kehityshankkeessamme toteutuu sovittuja käytäntöjä ja periaatteita noudattaen. Hanketason testausta johdat yhteistyössä projektipäälliköiden kanssa ja olet myös ohjaamassa testaajien työtä.

Testauksen ammattilaisena

  • toimit siis testauspäällikkönä toiminnanohjausjärjestelmämme uudistushankkeessa – vastaat vaadittavan testauksen organisoinnista ja läpiviennistä.
  • rakennat uudistushankkeessamme vaadittavat testitapaukset liiketoimintaa ymmärtäen ja testauskohteet tunnistaen.
  • johdat ja resursoit järjestelmäkehityksemme testaustoimintaa toimittajiemme sekä projekti- ja järjestelmäpäälliköidemme kumppanina ja tukena.
  • tunnistat ja tuot testaukseemme meille parhaat, toimivat ratkaisut. Katsot tulevaan ja ylläpidät osaamistasi työkaluista ja teknologioista.

Tarjoamme sinulle tilaisuutta tulla kehittämään ja vahvistamaan S-ryhmän laadunhallintaa ja testausta. Tämä on meille tärkeä kokonaisuus, johon tulemme jatkossa yhä voimakkaammin panostamaan – myös testiautomaation roolia järkevästi kasvattaen. Nyt kun olemme lähteneet matkaan, tarvitsemme sinua viitoittamaan tietämme.

 

Miksi työkaveriksemme?

  • Voimme luvata, että kokeneenakin osaajana osaamispääomasi karttuu. Kehittämisen mittakaavamme on useine liiketoimintoineen ainut laatuaan Suomessa, ja testaaminen sekä laadunvarmistus leikkaa läpi kaiken, missä me SOK ITD:n asiantuntijat olemme talossa mukana.
  • Meillä pääset varmasti mukaan monimuotoisiin kehityshankkeisiin ja pitkäjänteiseen kehitystyöhön. Tämä on työtä, joka haastaa meitä jokainen päivä. Ei ainoastaan mittakaava vaan se, että teemme myös asioita ensimmäisenä Suomessa. Meillä on rohkeutta kokeilla uutta ja epäonnistuakin – meillä siis onnistut tai opit!
  • Me SOK ITD:ssä olemme yhdessä liiketoiminnan kanssa katalysaattori siinä, miten talossamme viedään eteenpäin muutosta asiakkaidemme hyväksi. Meillä on talona halu, johdolla tahto ja tekijöillä taito viedä muutosta eteenpäin – asiakasomistajiemme hyödyksi.
  • Koska matriisiorganisaationa olemme nuori, pääset mukaan myös omien toimintamalliemme ja työskentelymme kehittämiseen. Saat tehdä päätöksiä ja ideasi pääsevät esille, sen lupaamme.
  • Työmme rikkaus on liiketoimintamme monimuotoisuus ja vaikuttavuuden laajuus. Mahdollistamamme palvelut ovat läsnä miljoonien suomalaisten arjessa. Samalla ulkomaiset toimittajat sekä joskus sadat projekteihin osallistuja värittävät taasen omaa työarkeamme.
  • Meillä on rehti ja reipas tekemisen meininki. Me välitämme toisistamme ja meille on tärkeää mahdollistaa kaikkien onnistuminen. Työmme on itsenäistä ja harvemmin pyörimme saman kahvikoneen ympärillä.

Olemme läpiviemässä merkittäviä kehityshankkeita liiketoiminnassamme ja sitä tukevassa järjestelmäympäristössä. Joissakin asioissa olemme vielä alkumatkassa, miksi juuri testaamisen näkökulmasta nyt on kiinnostava hetki tulla mukaan matkaamme.

 

Näillä taidoilla onnistut

Olemme hakemassa rinnallemme kokenutta testaamisen ammattilaista. Olet siis aiemmin vastannut isoissa järjestelmähankkeissa testauksen läpiviennistä. Resursoinnin suunnittelu, seuranta ja raportointi ovat näin ollen jo entuudestaan sinulle tuttuja asioita. Mahdollisesti olet myös ollut mukana SAP-hankkeissa.

Kun vähitellen tartut meillä testaamisen kehittämiseen, siitä jo ennalta karttunutta kokemusta ja nykyaikaista näkemystä. Olet siten sinut eri työkalujen, metodologioiden ja teknologioiden suhteen ja hyödyntänyt automaatiota testauksen toteuttamisessa.

Työskentelyotteeltasi olet järjestelmällinen ja määrätietoinen. Osaat haastaa rakentavasti, asettaa tavoitteita sekä työskennellä ajoittaisessa paineessa ja nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Toimit luontevasti erilaisilla taustoilla asioita tarkastelevien osaajien kanssa ja monitoimittajaympäristössä. Työskentelykielenä käytät englantia sujuvasti niin kirjallisesti kuin suullisesti.

 

Voisiko tämä olla sinua kiinnostava tehtävä?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 31.3.2020 mennessä. Koska käymme hakemuksia läpi ja tapaamme kiinnostavia hakijoita jo hakuaikana, ethän suotta odota viimeiseen hakupäivään.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, kehityksen tuen vetäjä Jonna juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 11.3. klo 15.30-16.30 tai 20.3. klo 8-9 numerosta 0400 814 845 tai sähköpostitse jonna.engblom@sok.fi.