(Poistunut julkaisusta)

Tekninen valvoja
Helsingin kaupungin liikennelaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.2.2020

HKL on metron, raitioliikenteen ja Suomenlinnan lautan liikennöitsijä ja Helsingin raideliikenneinfrastruktuurin omistaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palkittu palvelumme. Tulevaisuuden kaupunkilaiset kulkevat yhä enemmän raiteilla, ja siten myös HKL:n rooli kaupunkiliikenteen asiantuntijana ja toteuttajana kasvaa. 

HKL:n valvomot toimivat vuoden jokaisena päivänä ja tuntina turvaten pääkaupunkiseudun raideliikenteen turvallisuuden ja jatkuvuuden. Herttoniemessä sijaitseva tekninen valvomo säätelee ja valvoo metroradan sähkönsyöttöä, raitioradan yöaikaista sähkönsyöttöä sekä valvoo ja ohjaa HKL:n hallinnoimien kiinteistöiden kiinteistö-, tunneli- ja turvallisuustekniikkaa. Lisäksi tekninen valvomo huolehtii vikatilanteiden selvittämisestä ja raportoinnista sekä osallistuu huoltoihin yhdessä eri henkilöstö- ja sidosryhmien kanssa. Tekninen valvomo takaa pääkaupunkiseudun kaupunkiraideliikenteen turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden valvoen ja ohjaten jatkuvasti yli 150 000 yksittäistä teknistä ohjaus- ja valvontapistettä.

Liity joukkoomme! Haemme teknistä valvojaa!

Työskentelet 3-vuorotyössä teknisen valvomon pienessä ja tehokkaassa tiimissä yhteistyössä muiden valvomoiden kanssa. Valvot ja ohjaat HKL:n kiinteistöjen taloteknisiä laitteita (kiinteistö- ja rakennusautomaatio), sähkönsyöttöjärjestelmiä (keskijännite- ja tasasähkökojeistot sekä muuntamot) sekä muita julkisiin tiloihin vaadittuja teknisiä järjestelmiä. Valvonta-alueellesi kuuluvat mm. metroinfrastruktuuri, metro- ja raitiovaunuvarikot, lauttaterminaalit, sekä sähköbussien latausasemat.

Aamuvuorojen ohella yövuorot ovat kiireisintä aikaa, kun liikenteen tauotessa suoritetaan enemmistö huoltotöistä. Öisin valvonta-alueellasi on samanaikaisesti useita huoltoryhmiä, joiden työskentelyä tuet ja turvaat valvomosta käsin mm. säätelemällä metron ja raitiovaunujohtimien sähkönsyöttöä. Sinulla on keskeinen rooli myös häiriö-, poikkeus-, ja kriisitilanteissa, joissa pidät tilanteen hallinnassa tiimisi kanssa. Toimintasi perustana on aina turvallisuuden takaaminen niin asiakkaille kuin kentällä työskentelevälle henkilöstöllemme sekä muille sidosryhmille.

Hakijalta odotamme
Etsimme sinua, joka haluat sitoutua vaihtelevaan ja merkitykselliseen työhön. Edellytämme, että sinulla on sähköpätevyys 2 -tason osaaminen ja soveltuva sähköalan tutkinto. Lisäksi edellytämme, että sinulta vähintään 3 vuotta työkokemusta koulutusta vastaavissa tehtävissä. Sinulla on hyvä suomen kielen ja tyydyttävä englannin kielen taito. Tavanomaisten toimisto-ohjelmien käytön perusasiat ovat sinulla hyvin hallussa.

Lisäksi olet halukas ja sovellut työskentelemään 3-vuorotyössä. Jotta menestyt tehtävässä, olet myös yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen ja omaat hyvän paineensietokyvyn. LVISA-laitteistojen ja sähkönsiirtojärjestelmien tuntemus antavat valmiuksia tehtävän hoitamiseen.

Tarjoamme sinulle
Saat työhösi hyvän perehdytyksen ja tukenasi ovat joukkoliikenteen ja valvomotoiminnan ammattilaiset. Tarjoamme vakituisen työsuhteen ja merkityksellisen työn. Tuemme ammattitaitosi kehittymistä ja kannustamme henkilöstöämme kouluttautumaan.
Tehtävästä maksettava tehtäväkohtainen palkka on 2600 e/kk, jota täydentää kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukainen työkokemukseen perustuva ammattialalisä. Lisäksi kokonaisansioihin vaikuttavat 3-vuorotyöstä maksettavat työaikalisät. Käytössäsi ovat hyvät ison talon työsuhde-edut, kuten työsuhdematkalippu, mahdollisuus työsuhdeasuntoon ja alennuksia liikunta- ja kulttuuriharrastusten parissa. HKL on turvallinen työnantaja ja osa Suomen suurinta työnantajaa Helsingin kaupunkia. Meillä viihdytään - keskimääräinen palvelussuhteemme on noin 12 vuotta.

Kurkista arkeemme sosiaalisessa mediassa @hklhst ja osoitteessa www.hkl.fi