(Poistunut julkaisusta)

Tekninen asiantuntija
Intelligent Traffic Management

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.9.2019

Haemme ylläpito -yksikköön Kouvolaan

TEKNISTÄ ASIANTUNTIJAA

Teknisen asiantuntijan tehtävässä työskentelet tieliikenteen operatiivisten järjestelmien ja tienvarren ohjaus- ja seurantalaitteiden elinkaarenhallinnan sekä kehittämisprojektien parissa.

Esimerkkejä työtehtävistä:
- Laitteiden ja järjestelmien ylläpitotoiminnan ja ongelmanratkaisun ohjaamista, eli teknistä vuoropuhelua ylläpitotoimijoiden asiantuntijoiden ja projektipäälliköiden kanssa. (järjestelmäylläpito, sähkö/automaatiosuunnittelijat, kenttälaitehuoltajat, sovellustoimittajat)
- Laitteiden ja järjestelmien ylläpidon alihankintasopimuksien hallintaa eli mm. ylläpitopalvelujen määrittelyä, hankintaa, seurantaa ja laskutusta.
- Omaisuudenhallinnan tehtäviä, kuten laitteiden- ja järjestelmien metatietojen ajantasaisuudesta huolehtimista yhdessä toimittajien kanssa.
- Ylläpitotoiminnan ja järjestelmien kehittämistä asiantuntijan tai projektipäällikön roolissa, riippuen osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Tieliikenteen operatiivisia järjestelmiä ovat mm. vaihtuvat nopeusrajoitukset, tietunnelien liikenteenhallintajärjestelmät ja muut tekniset järjestelmät tunneleissa (LVIAS). Tienvarsilaitteistoon sisältyy mm. tiedotus-, kielto- ja rajoitusmerkkejä, sähkö- ja automaatiokomponentteja, kameroita, mittauslaitteita sekä erilaisia tietoliikennelaitteita. Lisäksi taustalle kätkeytyy palvelimia, työasemia, tietokantoja, rajapintoja, ohjelmistoja ynnä muuta kaikkea jännittävää.

Tehtävässä menestyminen edellyttää teknistä koulutustaustaa sekä kiinnostusta teknisiin laitteisiin ja järjestelmiin. Kaikkien alojen asiantuntija ei tarvitse olla, mutta hyvänä pohjana toimii esimerkiksi automaatiotekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, ohjelmistotekniikka tai tietoliikennetekniikka. Toivomme myös, ettei talous- ja sopimusasiat ole aivan vieraita. Kommunikoit sujuvasti myös englannin kielellä. Osaamisprofiilistasi riippuen tehtävät painottuvat joko laitteisiin tai järjestelmätasoon – tavoitetilanteessa hallitset molemmat kerrokset. Emme edellytä kymmenien vuosien kokemusta. Eli voit olla vasta urasi alkutaipaleella, kunhan asenne ja into oppia uutta on kohdillaan.

Haemme joukkoomme hyvää tyyppiä, joka kykenee tulokselliseen työskentelyyn itsenäisesti, sekä osana ryhmää. Tehtävä edellyttää itseohjautuvuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Teknisenä asiantuntijana työskentelet osana kokenutta asiantuntijatiimiä liikenteenhallinnan järjestelmäkokonaisuuden 24/7 käytettävyyden, saatavuuden ja eheyden varmistamiseksi. Tehtävässä ohjaat palveluntuottajien asiantuntijoita ja projektipäälliköitä. Työssäsi hallinnoit palvelutuotannon sopimuksia ja tarvittaessa toimit itse projektipäällikkönä sekä hoidat hankintoja. Työpäiväsi kulun voit määrittää itse – meille tärkeintä on hommien hoituminen. Enimmän osan työaikaasi tulet viettämään uudella konttorillamme Prikaatintiellä, mutta toisinaan jalkaudut myös maastoon, sekä tapaat kollegoitasi muilla toimipisteillämme Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Tarjoamme sinulle:
• Vastuuta ja vapautta sekä esimiehen ja yhtiön johdon tuen.
• Mielenkiintoisen ja kehittyvän tehtäväkentän lisäksi innostavan ja dynaamisen työyhteisön ja työilmapiirin.
• Hyvät esimies- ja tukipalvelut.
• Ammattitaitoiset ja mukavat kollegat.
• Toimintakulttuurin, jonka kehittämisessä henkilöstömme on avainasemassa.
• Kattavat henkilöstöedut.
• Kilpailukykyisen palkkauksen.
• Mahdollisuuden olla toteuttamassa ja ylläpitämässä uusia digitaalisia liikenteen palveluja.


Jos kiinnostuit, niin hae paikkaa täyttämällä hakulomake, jonka löydät oheisen linkin takaa https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?b21f5ef2 viimeistään 29.9.2019 mennessä. Kutsumme hakemuksen perusteella sopivimpia hakijoita henkilökohtaiseen tapaamiseen jo hakuajan aikana. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi